ΡΑΕ: Εντός Φεβρουαρίου η έγκριση του Προγράμματος 2020-2029 του ΔΕΣΦΑ – H εξέλιξη αυτή είναι καίριας σημασίας ώστε να ξεκινήσουν άμεσα έργα με επείγοντα χαρακτήρα, όπως η «έξοδος» του ΤΑΡ στον Περδίκκα Εορδαίας

30 Ιανουαρίου 2020
07:43

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η δημόσια διαβούλευση για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης ΕΣΦΑ 2020-2029 του ΔΕΣΦΑ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την έγκρισή του από τη ΡΑΕ. Έτσι, σύμφωνα  με πηγές της Αρχής, εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» στο πρόγραμμα, για την επέκταση και αναβάθμιση του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η άμεση ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας είναι καίριας σημασίας, καθώς ορισμένα από τα έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η «έξοδος» του ΤΑΡ στον Περδίκκα Εορδαίας, δηλαδή ο μετρητικός-ρυθμιστικός σταθμός, με τον οποία θα εξασφαλίζεται η τροφοδοσία της περιοχής με καύσιμο από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου.

Η εν λόγω «έξοδος» είναι αναγκαία, ώστε να ανεφοδιάζονται με καύσιμο τα δίκτυα διανομής που πρόκειται να κατασκευάσει η ΔΕΔΑ σε Κοζάνη, Φλώρινα, Αμύνταιο και Εορδαία.

Με πληροφορίες από worldenergynews.gr

Ένα σχόλιο

  • Και μετά ξύπνησα….
    Το “αναγκαία” δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για τις εταιρίες διαχείρισης του TAP και την κυβέρνηση επίσης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.