Μήνυμα Αντιδημάρχου Παιδείας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Εορδαίας Ρούλας Σεβαστού για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

30 Ιανουαρίου 2020
09:58

30 Ιανουαρίου, και όπως κάθε χρόνο, τιμούμε τους τρεις μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας μας, τους Οικουμενικούς δασκάλους και θεμελιωτές της Ελληνορθόδοξης παιδείας. Βασίλειος ο Μέγας,  Γρηγόριος ο Θεολόγος και Ιωάννης ο Ναζιανζηνός. Προστάτες των γραμμάτων και του πνεύματος, των οποίων ο λόγος,  η σοφία και το έργο τους αποτελούν τους φωτεινούς οδοδείκτες στο δρόμο της παιδείας.

Μια παιδεία που δεν θα προσφέρει ή θα έχει αυτοσκοπό μόνο την τεχνική ή επαγγελματική κατάρτιση αλλά την κοινωνική μόρφωση και διδασκαλία του ήθους. Μία παιδεία που θα διδάσκει τον σεβασμό στον συνάνθρωπο, τον αλτρουισμό ειδικά στον αδύναμο και πάσχοντα άνθρωπο, την υπευθυνότητα και την ελευθερία. Μία παιδεία που θα έχει σκοπό να διαμορφώσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες με κοινωνική συνείδηση χρήσιμες για την κοινωνία

Μία παιδεία που όπως προτείνουν οι Τρεις Ιεράρχες πρέπει να αποτελεί δρόμο απελευθέρωσης προσωπικής και κοινωνικής και όχι διαδικασία εξαναγκασμού και ανελευθερίας.             Ευχόμαστε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς υγεία και ψυχοπνευματική δύναμη στην εκτέλεση του δύσκολου, απαιτητικού και ταυτόχρονα πολύ σημαντικού έργου τους στην εκπαίδευση των νέων μας, οι οποίοι ως αυριανοί πολίτες να υπάρξουν πανάξια προσωπικότητες με ευπρέπεια και ήθος.  Χρόνια πολλά.

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.