kozan.gr: Βγήκαν τα “μαχαίρια” στην ερασιτεχνική “θεατρική σκηνή” της Κοζάνης – Σφοδρή επίθεση, με πολύ σοβαρές κατηγορίες, από το θεατρικό συγγραφέα Γ. Παφίλη κατά του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Ν. Κέφαλου, ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση «Τα Στχεια»

31 Ιανουαρίου 2020
13:48

 

Βγήκαν τα “μαχαίρια” στην ερασιτεχνική θεατρική σκηνή της Κοζάνης. Όπως παρουσιάζει πρώτο το kozan.gr, σφοδρή διαδικτυακή επίθεση, με πολύ σοβαρές κατηγορίες, από το θεατρικό συγγραφέα Γ. Παφίλη κατά του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Ν. Κέφαλου, ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση «Τα Στχεια», που ανεβαίνει την περίοδο των Αποκριών. Όπως σχολίασε ο Γ. Παφίλης, μέσω facebook, στο προσωπικό προφίλ του Ν. Κέφαλου, ο οποίος και κοινοποίησε τη σχετική ανάρτηση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για την παράσταση: Επιτέλους! Οι μάσκες έπεσαν πως μια παραγωγή θα κοστίσει 20.000 ευρώ.και που θα πάνε τα λεφτά; Θα τα πάρει η Θ Σ Κοζάνης. Όμως γιατί ανεβάζουν Κοζανιτικό γλωσσικό ιδίωμα την περίοδο της Αποκριάς δεν το καταλαβαίνω. Ο ίδιος ο κος Κέφαλος ήταν ενάντια στο να ανεβάζει το Δη.Πε. Θε. Έργα στο γλωσσικό ιδίωμα την Αποκριά διότι υποβιβάζεται η γλώσσα κι άλλα χαζά. Και για να αποδείξει ότι είναι λάθος η παρουσίαση τέτοιων έργων διοργάνωσε ολόκληρο Πανελλήνιο συνέδριο για το γλωσσικό ιδίωμα εκτός Αποκριάς κατασπαταλοντας ένα σωρό ευρώ. Τώρα που με γλυψιμο ανέλαβε τη θέση του Προέδρου στο ΔΗΠΕΘΕ ανεβάζει την παραπάνω παράσταση. Τι ξεφτίλα να μην έχεις αρχές και σταθερές ιδέες και απόψεις; Στη ζωή σου. Όμως η καρέκλα είναι γλυκιά και ζεστή όταν έχει αμοιβή. Δεν έχω πρόβλημα με την κα Μομτσιου.ισα ίσα που εκτιμώ το έργο της Ούτε θα δεθώ τη δικαιολογία ότι σχεδιάστηκε από τον άσχετο Γιοβανιδη. Ήταν στο χέρι του κου Κεφάλου να το μετάθεσει σε άλλη χρονική περίοδο. Γιατί δεν το έκανε; Τα άλλα περί μη αμοιβής των ερμηνευτών δεν πείθουν κανέναν αφού τα χρήματα θα τα πάρει η θεατρική του ομάδα”.

 

 

Διαβάστε εδώ σχετικά με τη θεατρική παράσταση «Τα Στχεια»

16 σχόλια

    • Ότι θα κλαίμε, θα κλαίμε. Αυτό είναι σίγουρο. Ξέροντας ότι η παράσταση “τριαντάφυλλο στο στήθος” κόστισε 82.000 ευρώ και έβγαλε 10.000, ναι, τότε ήδη κλαίμε. Υπενθύμιση, έγινε επί θητείας Γιοβανιδη, τη σκηνοθέτησε ο ίδιος. Α, και τα στχειά προγραμματισμός του Κ.Γιοβανιδη είναι.
      Φτάνει ο σανός

        • Δεν ξέρω τι λέτε αλλά αν επιμένετε για τα οικονομικά τους ας τα βάλουμε κάτω αλλά όχι μόνο επί θητείας Γιοβανιδη . Ας πάμε κ αρκετά χρόνια πίσω για να δούμε τελικά ποιος έκανε ζημιά στο ΔΗΠΕΘΕ. Συνοπτικά λοιπόν : από τους πιο σοβαρούς ( αν όχι ο σοβαρότερος ) διευθυντής που πέρασε . Όραμα και δουλειά ταυτόχρονα. Το ΔΗΠΕΘΕ επί θητείας του απέκτησε άλλο αέρα !! Ας ευχηθούμε ότι δε θα ξανα μυρίσει επαρχιωτισμό

          • Και μην ξεχνάτε, είναι ο πρώτος που αύξησε πραγματικά τα έσοδα σύμφωνα με τον απολογισμό του.

  • Αυτή η ανιδιοτελής αγάπη και ευαισθησία για την τέχνη και το θέατρο που επιδεικνύουν κάποιοι είναι ιδιαίτερα συγκινητική…

  • Μερικες φορές ο Παφίλης λέει και καμία αλήθεια αλλά με όσα λέει κατά καιρούς έχει χάσει πια το κύρος του. Βέβαια γιατί είναι προσβολή να κάνουμε παράσταση την Αποκριά με το κοζανίτικο ιδιωμα δεν το καταλαβαίνω αλλά τόσα ακούμε αυτό να ήταν.

    Ναι Γιοβανιδης και θα κλαίμε. Ευτυχώς που είχε προγραμματίσει κι αυτό. Να δούμε τι θα κάνετε μετά!!!!!!!
    Του χρόνου η πλακα είναι θα θέλει το αποκριάτικο να το κάνει ο Παφίλης!!! Χαχαχαχαχ
    Και θα γελάμε. Αλλά μνήμη δεν έχουμε.

  • Μια ερώτηση μονο, τι εννοεί ο Παφιλης τα λεφτά θα τα πάρει “η θέατρικη του ομάδα”; Ξέρει κανείς να το εξηγήσει από τους γνώστες του χώρου;

  • Ο Καραχισαριδης και ο Κεφαλος κατηγορησαν τον Γιοβανιδη οτι εκανε προβες για το “Τριανταφυλλο στο στηθος” χωρις να παρει εγκριση απο το ΔΣ. Τωρα το ιδιο δεν κανει και ο Κεφαλος; Προτου παρει εγκριση του ΔΣ ξεκινησε τις προβες για τα “Στ’χεια”, εβαλε τον εαυτο του σκηνοθετη και συνεργαστηκε με τη δικια του θεατρικη ομαδα. Χωρις καμια εγκριση!!! Στ’αληθεια θα λεμε Γιοβανιδη και θα κλαιμε!

  • Το σίγουρο είναι ότι το ΔΗΠΕΘΕ υποβαθμίστηκε. Αλήθεια, οι κύριοι της δημοτικής αρχής δεν βλέπουν τι γίνεται; Ο κ. Κέφαλος μάλλον προσανατολίζεται σε δημοτικό θέατρο με επικεφαλή τον ίδιο! Πόσο πίσω θα πάμε; Ξυπνήστε πριν είναι αργά!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.