kozan.gr: Α. Καραμπίνης: “Ο κύριος φορέας της γέφυρας δεν έχει χάσει καθόλου σχεδόν τη φέρουσα ικανότητά του. O κύριος φορέας δεν έχει καμία ρηγμάτωση” – Ο κ. Καραμπίνης ανέλυσε με εικόνες (slides) κι απλή ορολογία ότι το πρόβλημα στην Υψηλή Γέφυρα είναι στις πρό-πλακες” – Επιστημονική αντιπαράθεση με τον Σ. Μητούλη (Βίντεο)

3 Φεβρουάριος 2020
23:17

 

Περισσότερο καθησυχαστικός και – σε γενικές γραμμές – με διαφορετική οπτική, σε σχέση με τα όσα είπε  (κλικ εδώ), προηγουμένως, κατά τη συνεδρίαση, της Δευτέρας 3/2, του Π.Σ. Δ. Μακεδονίας, αναφερόμενος στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων, ο κ. Στέργιος Μητούλης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Surrey University, Πολιτικός Μηχανικός, με ειδίκευση στη Γεφυροποιΐα, εμφανίστηκε o Kαθηγητής και πρώην Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Α. Καραμπίνης. Όπως χαρακτηριστικά, είπε, ο τελευταίος, ξεκινώντας την τοποθέτησή του: “Επιτρέψτε μου να μην είμαι “τρομολάγνος”. Παρότι πουλάει η “τρομολαγνεία”. Το ξέρω από την ειδίκευσή μου στους σεισμούς”, επισημαίνοντας, πως, τα “καλά νέα” με τη γέφυρα είναι ότι: “Ο κύριος φορέας της γέφυρας δεν έχει χάσει καθόλου σχεδόν τη φέρουσα ικανότητά του. O κύριος φορέας δεν έχει καμία ρηγμάτωση”. Επίσης ο κ. Καραμπίνης ανέφερε πως η Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων δεν έχει καμία σχέση με τη γέφυρα της Γένοβα (που κατέρρευσε), παρά μόνο ότι κι οι δύο γέφυρες είχαν τον ίδιο μελετητή.

Αναλύοντας με εικόνες (slides) κι απλή ορολογία το τι εν τέλει συμβαίνει με την Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων ο κ. Α. Καραμπίνης εντοπίζει το πρόβλημα στις λεγόμενες πρό-πλακες, έξω από τον κύριο φορέα της γέφυρας (βλ. παρακάτω φώτο – slide), όπου, όπως χαρακτηριστικά είπε: Για δείτε τις που έχουν αποκολληθεί από την πλάκα κι η καθεμιά κάνει ό,τι γουστάρει. Κι αυτό διότι δεν έχουμε “οπλισμό” διανομής”. Εκεί θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα σύμφωνα με τον καθηγητή κι αυτό είναι το κυρίαρχο τμήμα που παρουσιάζει πρόβλημα και πρέπει να αποκατασταθεί.

 

 

Εντύπωση προκάλεσε κι η επιστημονική αντιπαράθεση (21ο λεπτό στο παρακάτω βίντεο) μεταξύ των δύο καθηγητών Καραμπίνη – Μητούλη, από την οποία, σε κάθε περίπτωση, προέκυψαν κάποια συμπεράσματα.

11 σχόλια

  • Το θέμα δεν είναι ούτε για επιστημονική ούτε για πολιτική αντιπαράθεση … Πρέπει να βγούνε σύντομα συμπεράσματα και να ενημερωθούν οι πολίτες … μιλάμε για ασφάλεια ανθρώπων!!!

    • Γιατί ρε φίλε να ζητηθεί η γνώμη της Εγνατίας;;;Είναι στην αρμοδιότητα της η γέφυρα;;;Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν αρκούν; Οι δύο καθηγητές δεν φτάνουν;;;;Ήμαρτον δηλαδή….

  • Θα πρέπει να γίνει άμεσα εγκατάσταση ειδικού συστήματος μέτρησης μετακινήσεων στα κρίσιμα σημεία του φορέα . Μετρήσεις με τοπογραφικά όργανα δεν επαρκούν .

    • Η Εγνατία έχει κατασκευάσει φαντάζομαι τις περισσότερες από τις μεγάλες γέφυρες στην Ελλάδα και έχει την σχετική τεχνογνωσία για έλεγχο και συντηρηση

  • Αυτός αλλα λέει.. έχετε τρομοκρατήσει τον κόσμο τόσο καιρό και υπάρχει πιθανότητα να μην είναι ετσι;; όλη η Ελλάδα έμαθε ότι κινδυνεύει να πέσει η γέφυρα και παίζει να μην είναι ετσι;;

  • Οι Κινέζοι σέ 10 ημέρες έστησαν νοσοκομείο πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργεί κανονικότητα.Εμεις εδώ έχουμε 3 μήνες να διαπιστωθεί επιστημονικά αν είναι ή δεν είναι ασφαλής η στατικότητα της γέφυρας.Ειμαστε άξιοι της τύχης μας και έχουμε ότι μας αξίζει και τίποτα περισσότερο….

  • “Ο κύριος φορέας της γέφυρας δεν έχει χάσει καθόλου σχεδόν τη φέρουσα ικανότητά του. O κύριος φορέας δεν έχει καμία ρηγμάτωση”

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι