ΣΕΕΕΝ Δ. Mακεδονίας: Όλοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, τους υπουργούς της και τα πράσινα μεγάλο στελέχη των εταιρειών που θα τους συνοδεύουν. Δεν αποδεχόμαστε την απολιγνιτοποίηση!

7 Φεβρουαρίου 2020
10:08

 

Όλοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, τους υπουργούς της και τα πράσινα μεγάλο στελέχη των εταιριών που θα τους συνοδεύουν. Δεν αποδεχόμαστε την απολιγνιτοποίηση!

-την Παρασκευή 7 Φλεβάρη στις 15:00 στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

-το Σάββατο 8 Φλεβάρη στις 14:00 στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα στην ημερίδα για την μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή

Συνάδελφοι

Είναι ώρα μάχης, αλλά και σε τέτοιες στιγμές είναι απαραίτητο ο κάθε εργαζόμενος να βγάζει τα συμπεράσματα του για το ποιον έχει απέναντι του.

Σήμερα, αυτοί που παλιότερα σκίζονταν για την προώθηση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας , για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε και μας έταζαν καλοπληρωμένες δουλειές και μείωση τιμολογίων λόγω ανοίγματος του ανταγωνισμού, μιλάνε για ευκαιρίες στην μεταλιγνιτική εποχή, παζαρεύουν ανταλλάγματα με το κλείσιμο μονάδων και ορυχείων. Άλλοι παίρνουν ενεργητικά μέρος στους νέους επενδυτικούς σχεδιασμούς. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι θα υπάρξουν επενδύσεις, κονδύλια που θα καλύψουν τις απώλειες από την πολιτική της μεταλιγνιτικής εποχής. Ότι θα αναπληρωθούν δήθεν οι χαμένες θέσεις εργασίας με άλλες. Δεν χωράνε αυταπάτες. Τα δις ευρώ από το Ταμείο «Δίκαιης Μετάβασης» είτε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα πάνε στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Για το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής μας θα έχει φτώχεια και εξαθλίωση.

Είναι υποκριτικό να παρουσιάζονται τώρα ως «αγωνιστές» οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην τοπική διοίκηση στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που διαχρονικά μαζί με τα κόμματα τους υπερασπίστηκαν την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που υπερασπίστηκαν όλο το νομοθετικό πλαίσιο για να ισοπεδωθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων που αποδέχτηκαν τις πολλαπλές ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος! Στο κάτω κάτω το μόνο που διεκδικούν είναι μια 10ετής παράταση της λειτουργίας των μονάδων και των ορυχείων. Δεν διαφωνούν με το κλείσιμο των μονάδων αλλά με το πότε αυτό θα γίνει χρονικά, συμφωνούν με την κατεύθυνση της απολιγνιτοποίησης!

Ας μας πουν οι με 6 μήνες περίπου καθυστέρηση «αγωνιστές» της τοπικής διοίκησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ:

  • Ποια είναι η θέση τους και τι λένε για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες και στα 8μηνα – 2μηνα;

  • Τι θέση πήραν και τι θέση παίρνουν στις αυξήσεις του ρεύματος που την τελευταία 15ετία άγγιξαν το 150%;

  • Τι στάση κράτησαν – τι έκαναν απέναντι στις διακοπές ρεύματος στα σπίτια των εργαζομένων, των ανέργων, του φτωχού κόσμου;

  • Ποια είναι η θέση τους για τις αυξήσεις που ετοιμάζονται στην τηλεθέρμανση ή για αυτές που έχουν γίνει ήδη ( πχ. Δήμος Αμυνταίου);

  • Γιατί δεν λένε κουβέντα για την κατάργηση της μονιμότητας,για τις απολύσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ στην ΔΕΗ Α.Ε;

  • Γιατί δεν βγάζουν μια ανακοίνωση για τα εργατικά ατυχήματα των τελευταίων χρόνων που αυξηθεί ραγδαία;

  • Τι λένε για τις μετεγκαταστάσεις που δεν προχωράνε και για αυτές που πήγαν στα αζήτητα;

Η αλήθεια είναι ότι για όλα τα παραπάνω λαλιά δεν βγάζουν γιατί στήριζαν τους σχεδιασμούς των εκάστοτε κυβερνήσεων για να κερδίζουν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι στον κλάδο της ενέργειας σε βάρος του λαού και των εργαζομένων. Γι αυτό και στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας κάποιοι που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν επέτρεψαν να ακουστούν τα αιτήματα του Συντονιστικού Εργατικών Σωματείων και Φορέων Δυτικής Μακεδονίας που συμμετέχει το ΣΕΕΕΝ.

Φοβούνται ότι οι εργαζόμενοι θα τους βάλουν στο περιθώριο, εχθρεύονται τις διεκδικήσεις μας γιατί τις πολεμάνε αυτοί και οι κυβερνήσεις τους!

Διεκδικούμε:

-Κανένα κλείσιμο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ορυχείων. Καμία πώληση παράδοση μονάδων (ΑΗΣ- ΥΗΣ) ορυχείων και ορυκτού πλούτου σε ιδιωτικούς ομίλους. Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ- ΔΕΔΔΗΕ.

– Καμία απόλυση εργαζομένων – Καμία μείωση μισθών. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επιστροφή των συντάξεων στο ύψος του 2009. Επιστροφή της 13ης -14ης σύνταξης.

– Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική – λαϊκή οικογένεια. Καμία αύξηση στα τιμολόγια στην λαϊκή κατανάλωση. Ρεύμα φθηνό για το λαό. Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι στα καύσιμα και τα πράσινα τέλη υπέρ των επενδυτών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

– Να γίνει διαγραφή του 30% των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών, ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων που αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται καμία προκαταβολή.

– Κάτω τα χέρια από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε.

– 7ωρο- 5νθημερο – 35ωρό. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας. Άμεσες προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση όλου του έκτακτο προσωπικού (8μηνα-2μηνα, εργολαβικοί). Κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών.

– Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το έκτακτο προσωπικό (8μηνα-2μηνα, εργολαβικοί)

-Άμεση υπογραφή ένταξη των εργαζόμενων που προσλήφθηκαν με τον τελευταίο διαγωνισμό του 2016

– Μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, στελέχωση και προσλήψεις του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κανένα κλείσιμο ιατρείου.

– Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να μην μείνει ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση η Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και η Κοζάνη. Επέκταση του δικτύου τηλεθέρμανσης και σε άλλους οικισμούς. Καμία αύξηση στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης.

– Άμεση υλοποίηση της μετεγκατάστασης της Ακρινής χωρίς καμία καθυστέρηση. Να ολοκληρωθεί αυτή της Ποντοκώμης. Καμία σκέψη για επιστροφή χρημάτων από τους κατοίκους της Μαυροπηγής και της Ποντοκώμης.

– Ολοκληρωμένη αποκατάσταση του περιβάλλοντος- Αποκατάσταση και παράδοση των εξορυγμένων εκτάσεων με ευθύνη της ΔΕΗ Α.Ε.

– Όχι στην καρκινογόνο καύση απορριμμάτων. Υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στην διαχείριση απορριμμάτων (ΕΠΑΔΥΜ).

– Όχι στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ (ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών κλπ).

Όλοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην απολιγνιτοποίηση

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.