Λάζαρος Μαλούτας: Κάλεσμα στους πολίτες να διατρανώσουν την απαίτησή τους για δίκαιη μετάβαση στην απολιγνιτοποίηση

7 Φεβρουαρίου 2020
15:15

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, καλεί όλους τους πολίτες να διατρανώσουν την αγωνία τους για το μέλλον του τόπου και να εκφράσουν την απαίτηση για δίκαιη μετάβαση στην μετά λιγνίτη εποχή, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, στις 15.00, στο χώρο του ξενοδοχείου «Παντελίδης», στην πόλη της Πτολεμαΐδας, όπου θα πραγματοποιηθεί «Ημερίδα για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας», παρουσία υπουργικού κλιμακίου.

Απαίτηση και διεκδίκηση είναι να μη χαθεί καμία θέση εργασίας στην περιοχή και να διασφαλιστεί το μέλλον της τηλεθέρμανσης. Καμία λιγνιτική μονάδα δεν πρέπει να σταματήσει τη λειτουργία της μέχρι να δημιουργηθούν ισοδύναμες θέσεις εργασίας στην περιοχή, μέχρι να εξασφαλιστεί η τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης από άλλη πηγή.

25 σχόλια

  • 20 χρόνια αντιδήμαρχος ήσουν δίπλα στον Πάρη Κουκουλόπουλου και το ήξερες ότι θα γίνει κάποια στιγμή αυτό, και ένα σχέδιο δεν είχες για τις μονάδες της ΔΕΗ όπως να αγόραζε ο δήμος την μονάδα Αγίου Δημητρίου και να την αξιοποιήσει με ανανεώσιμες πηγές όπως φωτοβολταϊκών πάνελ, και τώρα ζητάς από τους πολίτες επειδή είσαι άσχετος και τρέχεις μια στον σύριζα μια στο κιναλ και μετά θυμάσαι ότι πρέπει να πας και στην τωρινή κυβέρνηση, Μουτος ήσουν

  • Ψαχνεις για κοροιδα;ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ.

  • ΔΕΗ τέλος με την μορφή που την ξέραμε.

    Από εκεί και πέρα σημασία έχει να γίνουν επενδύσεις.

    Και όταν λέω επενδύσεις εννοώ…μακριά από το δημόσιο.

    Και 10 δις ευρώ να δώσουν( λέμε τώρα) αν τα χρήματα τα διαχειριστούν οι γνωστοί φορείς…

    Δήμοι και Περιφέρεια όλα θα γίνουν μπετό,πλατειες,παρκα,εκκλησιες,μουσεία,δρομοι και ότι έχουν κάνει τα τελευταία 40 χρόνια και ξανακάνουν (γιατί χαλάνε ή γιατί δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα άλλο) .

    Κοινώς οι άνθρωποι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα περί ανάπτυξης.

    Βρίσκονται στη θέση που βρίσκονται όχι λόγω γνώσεων ή ικανοτήτων.

    Απλά και μόνο λόγω κομματικών καταβολων και πλήθος πιστών ακολούθων.

    Από αυτούς που αποφασίζουν τις τύχες ψηφίζοντας με τα γνωστά αποτέλεσμα.

    Ιδιωτικές επιχειρήσεις θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες στην περιοχή.

  • απο τους πολιτες τι ακριβως ζητας Λαζαρε?? εαν εσεις δεν γνωριζετε τι πρεπει να κανετε για το μελλον των πολιτων πως ζητατε να ξερει ο απλος πολιτης??? και στο κατω κατω της γραφης ποιος ειναι ο ρολος σας στην τοπικη αυτοδιοικηση??? θα ασκεισετε διοικηση χωρις προγραμμα για το μελλον?? οταν ζητουσατε ψηφαλακια αλλιως μιλουσατε…

  • τωρα μαλλον καταλαβες οτι δεν θα επρεπε να “κατσεις στην καρεκλα” του δημαρχου αφου δεν ειχες σχεδια για την περιοχη και τους πολιτες της. Κριμα. Φτιαξε την αποκρια τωρα που μπορεις , οπως μπορεις και σε “παιρνει” και μετα παραιτησου απο δημαρχος . Φτανει πια το δουλεμα. Ακολουθησε αυτη τη συμβουλη και δεν θα χασεις ουτε εσυ αλλα κυριως ουτε η περιοχη. Και εσυ κοζανιτη ψηφοφορε την επομενη φορα σκεψου διπλα, σκεψου λογικα γιατι αφορα το μελλον σου.

    • Δυστυχώς δήμαρχε οι δημότες θέλουν να λυθούν τα προβλήματα ενώ αυτοί είναι στον καναπέ τους. Δεν κατάλαβαν τις συνέπειες της απολιγνιτοποιησης της περιοχής . Όταν το καταλάβουν θα είναι αργά και φυσικά αυτοί δεν θα έχουν καμία ευθύνη. Θα τους φταίνε οι άλλοι..

  • Μετά από 30 χρόνια και 7 μήνες θυμηθηκατε. Τώρα τα όρια είναι επικίνδυνα στενά. Δεν υπάρχει πλέον κανείς να εμπνεύσει τον κόσμο τοπικά.

  • ΟΙ ΝΤΟΠΙΕΣ ΨΕΥΔΟΗΓΕΣΙΕΣ ΦΑΝΗΚΑΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ!
    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ Ή ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΑΝ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΠΟ ΕΡΗΜΩΣΗ ΜΕ ΓΗΡΑΣΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ!!!
    Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΦΕΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΣΣΤΙΑ.
    ΤΡΕΞΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΤΕΣ!

  • Το λάθος είναι ότι βγάλατε για δήμαρχο έναν που είναι υπέρ στο να μη αλλάξει τίποτα και υπέρ του λιγνίτη. Ίσως ο προηγούμενος θα ήταν καλύτερος για τέτοιες περιπτώσεις.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.