Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας: ” Ο αγώνας ενάντια στα σχέδια απολιγνιτοποίησης πρέπει να γίνει κάτω από τη σημαία των αναγκών του λαού”

8 Φεβρουαρίου 2020
20:42

Η σημερινή κινητοποίηση των εργατικών σωματείων και φορέων κατά την επίσκεψη των υπουργών της ΝΔ, δείχνει τον δρόμο που πρέπει να βαδίσει σύσσωμος ο λαός της περιοχής. Η υπεράσπιση της Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται στα δικά του χέρια. Το επόμενο διάστημα οι αγώνες πρέπει να κλιμακωθούν. Το μπλοκ του λαού μέρα με την μέρα είναι ανάγκη να μαζικοποιείται, να δυναμώνει ακόμα περισσότερο.

Στην αντίπερα όχθη, με την χθεσινή περιοδεία του υπουργού της ΝΔ, συνοδεία του συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκε ότι το στρατόπεδο της προώθησης της «Πράσινης Συμφωνίας» είναι ενιαίο, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις. Το ίδιο αναδείχτηκε και από τη σημερινή ημερίδα της περιφέρειας. Ο πραγματικός αντίπαλος του λαού της περιοχής, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι ενώσεις τους, θέλουν το πολιτικό τους προσωπικό ενωμένο για την προώθηση των «πράσινων» κερδών τους, γι’ αυτό όλοι τους μιλάνε για «δίκαιη μετάβαση».

Η λεγόμενη «δίκαιη μετάβαση», όμως, αφορά το πώς θα μοιραστεί η λεία ανάμεσα στα διάφορα τμήματα του κεφαλαίου που ήδη ακονίζουν τα νύχια τους πάνω από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Δεν αφορά το λαό και τις ενεργειακές του ανάγκες, οι οποίες θα συνεχίσουν να συμπιέζονται για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών, «πράσινων» ή «μαύρων» που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας. Βλέπουν ως «ευκαιρία» για νέες μπίζνες την καταστροφή της περιοχής και του λαού της. Για να εξασφαλίσουν κέρδη δεν διστάζουν να καταστρέφουν παραγωγικές δυνάμεις και δυνατότητες. Να εκτοξεύουν την ανεργία και να καταστρέφουν τη βαριά βιομηχανία της λιγνιτικής παραγωγής, εντείνοντας την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας.

Δεν πρέπει κανένας να διαλέξει ανάμεσα στον «ξαφνικό θάνατο» και στον «αργό θάνατο» της περιοχής. Θάνατοι είναι και οι δύο για το λαό της περιοχής.

Απέναντι στην κοινή στρατηγική ΕΕ-κεφαλαίου-κυβέρνησης-αστικών κομμάτων, ο λαός να αντιπαραβάλει τη δική του στρατηγική. Να βάλει στο επίκεντρο την πάλη για ενέργεια πραγματικά κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, για φθηνό ρεύμα και θέρμανση για το λαό, για την συνδυασμένη αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας και όλων των διαθέσιμων τεχνικών λύσεων που θα συμβάλουν στη βελτίωση του σημερινού «ενεργειακού μείγματος» της χώρας, για τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας.

Κανένας να μην δεχτεί να μπει κάτω από την ξένη σημαία της δήθεν «δίκαιης πράσινης μετάβασης» που προωθούν από κοινού ΕΕ, κεφάλαιο, κυβέρνηση, αστικά κόμματα, τοπική διοίκηση. Κανένας να μην δεχτεί να γίνει «αγωνιστικό» ντεκόρ στην «κινηματική» προώθηση της «πράσινης ανάπτυξης».

Είναι ανάγκη περισσότεροι εργαζόμενοι, άνεργοι, βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, μαζικοί φορείς, σωματεία, σύλλογοι, να πυκνώσουν της γραμμές του Συντονιστικού των εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων που έχει συγκροτηθεί. Είναι το δικό τους όπλο, με τις δικές τους σημαίες, με τα δικά τους αιτήματα. Εδώ βρίσκεται το πραγματικό κέντρο του αγώνα.

Κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο σπείρανε ανέμους, θα θερίσουν θύελλες!!!

Όχι στα σχέδια απολιγνιτοποίησης κυβέρνησης – ΕΕ

Ενέργεια στα χέρια του λαού και όχι των μονοπωλίων!

Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας.

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.