Κ. Χατζηδάκης: Κροκοδείλια δάκρυα ΣΥΡΙΖΑ για τον λιγνίτη – Υποκριτικό πολιτικό σόου

9 Φεβρουαρίου 2020
14:16

Βασικά σημεία συνέντευξης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον ρ/σ Θέμα FM και το δημοσιογράφο Ηλία Σιακαντάρη

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Απολύτως κατανοητές χαρακτήρισε τις ανησυχίες των κατοίκων και των εργαζόμενων της Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την απολιγνιτοποίηση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Θέμα FM. Ωστόσο, έκανε λόγο για υποκριτική στάση από την πλευρά των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα για τον λιγνίτη και στήνουν επικοινωνιακά σόου, ενώ οι ίδιοι προσπάθησαν πρόσφατα να πουλήσουν λιγνιτικές μονάδες χωρίς επιτυχία, ακριβώς επειδή ο λιγνίτης είναι πλέον βαρίδι για τη ΔΕΗ.

Όπως επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθούν επενδυτικά κίνητρα, προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω και οι άλλες σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες, που υπάρχουν ήδη στην περιοχή. Ακόμη, σημείωσε πως η αποκατάσταση των ορυχείων της ΔΕΗ με ταχύτητα και «αυτοί δηλαδή που σήμερα σκάβουν, οι εργολαβικοί, αύριο θα σκεπάζουν τα χώματα, θα διαμορφώνουν εκ νέου το τοπίο. Άρα προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να μην υπάρξει κενό».

«Η Δυτική Μακεδονία είναι μια περιοχή που ζει από τον λιγνίτη εδώ και περίπου 60 χρόνια. Επομένως η απολιγνιτοποίηση που είναι στη δική μας ατζέντα είναι ουσιαστικά όχι απλά μια πολιτική πρόταση, όχι απλώς μια αλλαγή των μέσων παραγωγής ενέργειας, είναι τελικά ένα άλλο μοντέλο ζωής για αυτή την περιοχή», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως οι ανησυχίες που εκφράζουν κάτοικοι, εργαζόμενοι και φορείς στην περιοχή είναι κατανοητές, ωστόσο, όπως είπε, «δεν μπορώ να κατανοήσω βέβαια ορισμένα πολιτικά σόου που έγιναν χθες, τα οποία δεν με εξέπληξαν διότι έχω συνηθίσει, είμαι αρκετά χρόνια στην πολιτική. Αλλά εν πάση περιπτώσει ανεξάρτητα από το πολιτικό σόου, εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι η ουσία των πραγμάτων. Ο λιγνίτης δεν μπορεί να είναι επιλογή, όχι μόνο για λόγους περιβαλλοντικούς, αλλά και για λόγους οικονομικούς. Η ΔΕΗ το 2018 μόνο από το λιγνίτη έχασε 200 εκατ. ευρώ, το 2019 έχασε 300 εκατ. ευρώ και φέτος θα χάσει μάλλον περισσότερο, λόγω των τιμών του διοξειδίου του άνθρακα. Διότι πληρώνει η ΔΕΗ, όπως και όλες οι εταιρείες που ρυπαίνουν, λόγω ευρωπαϊκών κανόνων ένα κάρο λεφτά επειδή ακριβώς ρυπαίνουν».

«Όσοι χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ο λιγνίτης είναι πια βαρίδι για τη ΔΕΗ»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε πως σταδιακά γίνεται κατανοητή στον περισσότερο κόσμο η αναγκαιότητα της απολιγνιτοποιήσης. «Θα έπρεπε να είχε γίνει κατανοητό στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σε μια σειρά από άλλους τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα τώρα, ενώ ξέρουν ότι η πώληση των λιγνιτικών μονάδων που δρομολόγησε δύο φορές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τελεσφόρησε, ακριβώς διότι ο λιγνίτης δεν είναι πια διαμάντι και πετράδι, είναι βαρίδι για όποιον τον έχει. Τη δεύτερη φορά μάλιστα που έγινε η προσπάθεια από το ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων έγινε χωρίς κατώφλι. Μπορούσε να γίνει η πώληση και με 1 ευρώ και δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος. Επομένως, το ότι θυμήθηκαν τώρα ότι πρέπει να κρατήσουμε το λιγνίτη, έστω και για κάποια περισσότερα χρόνια, νομίζω ότι δείχνει σαν να μην κατάλαβαν καν τι έγινε πριν από μερικούς μήνες από τους ίδιους, που σήμερα και διαμαρτύρονται και πού κατέληξε αυτό που έκαναν», εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.

«Η κυβέρνηση προχώρησε άμεσα σε δράσεις για την απολιγνιτοποίηση»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ερωτηθείς για τον αν προλαβαίνει η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει την απολιγνιτοποίηση έως το 2023, σημείωσε πως η κυβέρνηση προχώρησε άμεσα σε δράσεις, ώστε να μπει μπροστά η απολιγνιτοποίηση. «Η κυβέρνηση δεν αρκέστηκε στην αναγγελία του πρωθυπουργού από το βήμα του ΟΗΕ ότι πάμε σε απολιγνιτοποίηση. Αμέσως μετά ξεκίνησε μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων είναι και το ότι ζητήσαμε από την Παγκόσμια Τράπεζα να επισπεύσει μια μελέτη που είχε παραγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για την απολιγνιτοποίηση και μεταξύ των οποίων είναι η συγκρότηση μιας Διυπουργικής Επιτροπής που θα ασχολείται συστηματικά με το θέμα. Διότι προφανώς είναι ένα πολύ μεγάλο project. Μάλιστα στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής ήρθε και η αρμόδια Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιφερειακή πολιτική, η κα Φερέιρα, η οποία μας είπε και δημόσια ότι τα κονδύλια τα οποία θα δοθούν για την απολιγνιτοποίηση είτε από κοινοτικούς πόρους είτε από εθνικούς πόρους είτε με δανειοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη σχετική μόχλευση θα είναι από 3,7 έως 4,4 δισ. ευρώ. Ένα ποσό που δεν νομίζω ότι είναι ευκαταφρόνητο, αν και εμείς θα αγωνιστούμε το ποσό αυτό να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Η κυβέρνηση λοιπόν έχει κινηθεί, αλλά και χθες ανακοίνωσα 12 συγκεκριμένα μέτρα που αποτελούν άμεσες παρεμβάσεις για τη Δυτική Μακεδονία και γενικά για τις λιγνιτικές περιοχές, γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι και η Μεγαλόπολη, για την οποία θα ισχύσουν φυσικά τα ίδια μέτρα».

«Η αποκατάσταση των ορυχείων συνεπάγεται θέσεις εργασίας»

Αναφορικά με τη δημιουργία θέσεων εργασίας στις περιοχές αυτές, ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε πως θα γίνει μία μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση των ορυχείων. «Η αποκατάσταση των ορυχείων- πέρα από τον περιβαλλοντικό της χαρακτήρα με τις φυτεύσεις δένδρων, τις λίμνες που θα δημιουργηθούν και ούτω καθεξής- είναι η ίδια η αποκατάσταση- λόγω αυτών των δραστηριοτήτων- εντάσεως εργασίας. Αυτοί δηλαδή που σήμερα σκάβουν, οι εργολαβικοί, αύριο θα σκεπάζουν τα χώματα, θα διαμορφώνουν εκ νέου το τοπίο – διότι για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ έχουμε λάβει πρόνοια και το ξέρουν και οι ίδιοι πολύ καλά και το έχουμε ανακοινώσει από τον περασμένο Δεκέμβριο. Και οι δράσεις αυτές όπως σημείωσα θα προχωρήσουν άμεσα. Άρα προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να μην υπάρξει κενό.

Εκτός αυτού, μετέφερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή- και ο εκπρόσωπος της ΕΕ που ήταν εκεί δεν φάνηκε καθόλου αρνητικός- ένα επίσημο αίτημα στο πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης: Να υπάρξει μια ειδική ζώνη φορολογικών κινήτρων στη Δ. Μακεδονία και στη Μεγαλόπολη. Δηλαδή όποιος επενδύει εκεί να έχει μια ειδική φορολογική μεταχείριση», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Στόχος μας να αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας»

Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, εκτός από τη ΔΕΗ, διαθέτει ήδη πολλές σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες που είναι δυναμικές και εξωστρεφείς, όπως επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης. «Δεν μας ενδιαφέρει απλά και μόνο η ΔΕΗ- που θα παραμείνει στην περιοχή, εκεί που σήμερα έχει λιγνιτικές μονάδες αύριο να έχει φωτοβολταϊκά- εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι πέρα από την ενέργεια να υπάρξουν και άλλες δραστηριότητες σε αυτή την περιοχή. Που σήμερα υπάρχουν! Χθες είχα πάει στο Νυμφαίο- το οποίο έχει μια σημαντική τουριστική ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες- για να υπογραμμίσω ότι στη Δ. Μακεδονία δεν υπάρχει μόνο ο λιγνίτης. Υπάρχει ο αγροτουρισμός, υπάρχουν τα μάρμαρα, υπάρχει ο κρόκος, τα φασόλια Πρεσπών, τα ροδάκινα Βελβεντού. Υπάρχουν μια σειρά από δραστηριότητες οι οποίες είναι εκεί για να μας υπενθυμίζουν ότι μια ολόκληρη περιφέρεια δεν μπορεί να στηρίζεται σε μια μονοκαλλιέργεια όπως ήταν ο λιγνίτης. Επομένως ναι, μας ενδιαφέρει όχι μόνο η ενέργεια, αλλά και ο αγροτουρισμός, η εναλλακτική γεωργία, η μεταποίηση, η βιομηχανία που δεν θα είναι ρυπογόνος. Και ήδη είμαστε σε επαφή- ακριβώς επειδή οι άνθρωποι ξέρουν, καταλαβαίνουν τι γίνεται και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες γίνεται η Δίκαια Μετάβαση θα υπάρξει μία ειδική μεταχείριση- καταλαβαίνουν οι επενδυτές ότι είναι περιοχές που πρέπει να υπάρξει μια ειδική μεταχείριση. Καταλαβαίνουν οι επενδυτές ότι πρέπει να τις εξετάσουν σοβαρά», εξήγησε.

«Είπα λοιπόν σε αυτούς που έχουν ερωτηματικά και ακόμη περισσότερο σε αυτούς που διαμαρτύρονται, να μην μας βάζουν τον πήχη τόσο χαμηλά λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο και κανένα μέλλον, διότι θα τον περάσουμε και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση», πρόσθεσε.

27 σχόλια

  • ΕΓΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ 1.ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑΙ ‘Η ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΩΡΗΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΓΝΗΤΗ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ 2.ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑΙ ‘Η ΟΧΙ ΟΤΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΜΙΛΟΥΣ ΠΙΕΖΑΝ ΑΦΟΡΗΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΕΝΔΩΣΕΙ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

    • Αυτά και να είναι αλήθεια δεν παύει να είναι επιπέδου καφενείου.

      Ρωτάς πράγματα ή μάλλον αναφέρεις σαν γεγονότα καταστάσεις που κανείς δεν πρόκειται να επιβεβαιώσει.

      Το θέμα είναι ότι άσχετα με το τι λέει ο Χατζηδάκης ή ΔΕΗ με λιγνίτη δεν βγαίνει οικονομικά.

      Είναι μέσα για μέσα.

      Το γιατί ,αν θες είναι πολύ μακροσκελές και θα γίνω δυσάρεστος σε πολλους.

      Τα περί επιχειρηματιών που επενδύουν στην ενέργεια έχουν βάση γιατί πολύ απλά θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό ισχύος που για λόγους ανταγωνισμού πρέπει να χάσει η ΔΕΗ.

    • πες τα άνθρωπε μου γιατί θα μας τρελάνουν, βάζουν μια περιοχή σε τεράστια δοκιμασία χωρίς άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο για να ικανοποιήσουν συμφέροντα…με αυτά που κάνετε ακόμη και ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουμε φτάνει να μπει ένα τέλος και να προστατευθεί ο τόπος.

      • ας μην υπόγραφε ο γιωργάκης τη συμφωνια του ΚΥΟΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΠΡΌΣΤΙΜΑ, που όλοι θέλουν να το παίξουν οικολόγοι και οδηγούν τη χώρα σε ενεργειακή εξάρτηση…παράγεις κάτι άλλο…που καλύπτει ενεργειακά τη χώρα;

    • Και γλίτωσε ο λαός δισεκατομμυρια από τους βολεμενους. Σήμερα κάποιοι άλλοι βολεμενοι σκουζουν. Εμείς οι υπόλοιποι πανηγυρίζουμε.

      • Καημένε θα γίνεις Λαύριο και χαίρεσαι … αλλά μην ανησυχείς όταν πεθαίνει η κατσίκα του γείτονα γρήγορα έρχεται και η σειρά της δίκης σου … τότε μην κλάψεις να φερθείς σαν Άντρας … σαν έτοιμος από καιρό .. όπως λέει κι ο ποιητής …αλλά τι σου γράφω αυτά είναι ψιλά γράμματα για σένα προέχει η καταστροφή του γείτονα ,,, και μετά …

    • Δηλαδή ήθελες να παραμείνει η ολυμπιακή στο δημόσιο για να πληρώνουμε 10000 βολεμένους;

      Ας είχε όσους πραγματικά έπρεπε και ας ήταν δημόσια.

      Η ολυμπιακή έγινε ζημιογόνα γιατί αντί για 2000 είχε 10000 εργαζόμενους.

      Μετά φταίνε τα συμφέροντα και όχι η νοοτροπία μας

      Πως θα βγει η επιχείρηση;

      Ούτε τους μισθούς δεν μπορούσαν να πληρώσουν.

  • Η κυβερνηση συριζανελ ηταν η χειροτερη και πιο επικινδυνη κυβερνηση της μεταπολιτευσης!!!!!Και στις 7/7/2019 πηραν την καταλληλη απαντηση απο τον λαο!!!!

    • φίλε μου με την πολιτική που ακολουθούν αυτοί…που δουλεύουν για Γερμανούς και κουμπάρους να δεις τι απάντηση θα πάρουν…περιμένω να ζητήσουν ψήφο…ελπίζω μέχρι τότε να αντέξω και να τους δώσω αυτό που τους αξίζει, γιατί μας κορόιδεψαν …

    • Αν η “χειρότερη και πιο επικίνδυνη” ήταν αυτή που σε έβγαλε από τα μνημόνια, τότε τι ήταν αυτες που σε έβαλαν στα μνημόνια και την οικονομική καταστροφή; ΟΕΟ;

      Για αυτό σου λέω κλείσε τον Σκάι μήπως αρχίσεις να σκέφτεσαι λογικά.

    • Αγαπητέ μου, κι εγώ μαζί σου είμαι! Αλλά μη γίνεσαι φερέφωνο της ΝΔ. Μη γαβγίζεις δεξιά κι αριστερά! Γιατί, αν νομίζεις ότι ο Μητσοτάκης, τα κάνει όλα αυτά, για να βοηθήσει εσένα κι εμένα, είσαι πολύ νυχτωμένος! Σκοπός του δεν είναι να προστατέψει τους υπαλλήλους, τους μεροκαματιάρηδες και τους επιχειρηματίες γείτονές σου, που βλέπεις καθημερινά στα μαγαζιά της Κοζάνης (ή όπου αλλού μένεις)!

      Σκοπός του είναι να ανοίξει δουλειές για τα μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα, για αυτούς τους μετρημένους, δηλαδή, που έχουν τα κεφάλαια για μεγάλες επενδύσεις, για να ξεζουμίσουν τον τόπο σου! Για αυτούς καίγεται πραγματικά! Για αυτούς που συντηρούν την οικογένειά του τόσες δεκαετίες! Ξέρεις κανέναν Μητσοτάκη να δούλεψε ποτέ στη ζωή του; Πώς νομίζεις ότι ζουν τόσο πλουσιοπάροχα αυτοί; Αυτό ισχύει και για όλους τους επαγγελματίες πολιτικούς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλους!

      Και αν, οι μεγάλοι αυτοί οι επιχειρηματίες, νομίζεις ότι θα κάνουν αθρόες προσλήψεις στις επιχειρήσεις τους ή ότι θα προσλάβουν εσένα κι εμένα για να δουλέψουμε ή καλύτερα ότι θα μας πληρώνουν τα νόμιμα, είσαι πολύ γελασμένος! Στην καλύτερη, την 500άρα θα παίρνεις, για τουλάχιστο 12 ώρες δουλειάς και δε θα μιλάς κιόλας! Ποτέ δεν κατάλαβα τι πιστεύετε όλοι εσείς που υποστηρίζετε ακράδαντα μόνο την ΝΔ! Πραγματικά, τι νομίζετε ότι θα κάνουν αυτοί; Να έχετε ανοιχτό μυαλό και να σκέφτεστε πίσω από τις λέξεις που ακούτε από τον καθένα. Να μη σας κοροϊδεύουν ούτε οι δεξιοί, αλλά ούτε και κανένας άλλος! Και να μη φοβάστε την έντιμη δουλειά. Όσο δύσκολη και να είναι. Μόνο έτσι όταν γυρίζετε στο σπίτι, θα κοιτάτε τα παιδιά στα μάτια τους!

    • Αγαπητέ μου, κι εγώ μαζί σου είμαι! Αλλά μη γίνεσαι φερέφωνο της ΝΔ. Μη γαβγίζεις μόνο για να λες κάτι! Γιατί, αν νομίζεις ότι ο Μητσοτάκης, τα κάνει όλα αυτά, για να βοηθήσει εσένα κι εμένα, είσαι πολύ νυχτωμένος! Σκοπός του δεν είναι να προστατέψει τους υπαλλήλους, τους μεροκαματιάρηδες και τους επιχειρηματίες γείτονές σου, που βλέπεις καθημερινά στα μαγαζιά της Κοζάνης (ή όπου αλλού μένεις)!

      Σκοπός του είναι να ανοίξει δουλειές για τα μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα, για αυτούς τους μετρημένους, δηλαδή, που έχουν τα κεφάλαια για μεγάλες επενδύσεις, για να ξεζουμίσουν τον τόπο σου! Για αυτούς καίγεται πραγματικά! Για αυτούς που συντηρούν την οικογένειά του τόσες δεκαετίες! Ξέρεις κανέναν Μητσοτάκη να δούλεψε ποτέ στη ζωή του; Πώς νομίζεις ότι ζουν τόσο πλουσιοπάροχα αυτοί; Αυτό ισχύει και για όλους τους επαγγελματίες πολιτικούς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλους!

      Και αν, οι μεγάλοι αυτοί οι επιχειρηματίες, νομίζεις ότι θα κάνουν αθρόες προσλήψεις στις επιχειρήσεις τους ή ότι θα προσλάβουν εσένα κι εμένα για να δουλέψουμε ή καλύτερα ότι θα μας πληρώνουν τα νόμιμα, είσαι πολύ γελασμένος! Στην καλύτερη, την 500άρα θα παίρνεις, για τουλάχιστο 12 ώρες δουλειάς και δε θα μιλάς κιόλας! Ποτέ δεν κατάλαβα τι πιστεύετε όλοι εσείς που υποστηρίζετε ακράδαντα μόνο την ΝΔ! Πραγματικά, τι νομίζετε ότι θα κάνουν αυτοί; Να έχετε ανοιχτό μυαλό και να σκέφτεστε πίσω από τις λέξεις που ακούτε από τον καθένα. Να μη σας κοροϊδεύουν ούτε οι δεξιοί, αλλά ούτε και κανένας άλλος! Και να μη φοβάστε την έντιμη δουλειά. Όσο δύσκολη και να είναι. Μόνο έτσι όταν γυρίζετε στο σπίτι, θα κοιτάτε τα παιδιά στα μάτια τους!

      • Πόσο δίκιο έχετε κύριε Λάζαρε… Και ευτυχώς βλέπω ότι κάτι αλλάζει στις συζητήσεις που κάνω με γνωστούς και φίλους παραδοσιακά δεξιούς… Είναι αντίθετοι σε αυτές τις μεθοδεύσεις…

  • Χατζηδάκη είσαι ο ΝΕΚΡΟΘΆΦΤΗΣ τής Δυτικής Μακεδονίας και συνεργάτες οι βουλευτές Παπαδόπουλος Κωσταντινίδης Βρυζίδου Αμανατιδης Αντωνιάδης η Δάκε και ο Αδαμίδης.

    • Οι νεκροθάφτες της περιοχής ήταν οι προηγούμενοι, οι οποίοι άφησαν τον ασθενή να πεθάνει. Ο Χατζηδάκης μνημόσυνο μας κάνει…

  • Κ. υπουργέ, τα κροκοδείλια δάκρυα αφορούν και στους δύο. Εσείς δεν “χτυπιόσασταν” για την πώληση των μονάδων; Οι εν λόγο “ασύμφορες” μονάδες πως θα λειτουργούσαν ως ιδιωτικές;
    Επίσης, γιατί είναι καλύτερες κλειστές μονάδες, παρά ιδιωτικές;

  • οι μονοι που πραγματικά θίγονται είναι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι. Αυτοί θα χάσουν τη δουλειά τους.

    Ο φόβος των δεητζηδων είναι μην τους κουβαλήσουν σε καμιά άλλη δημόσια υπηρεσία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.