Το Σάββατο 15.2, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, το No Words ISFF 2020

11 Φεβρουαρίου 2020
20:09
Κανένα σχόλιο

Το Σάββατο 15.2 θα στρωθεί στον διάδρομο του πνευματικού κέντρου το κόκκινο χαλί του διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους δίχως διάλογο No Words. Πρόκειται για ένα καινοτόμο φεστιβάλ που ξεχωρίζει πανευρωπαϊκά και βάζει την Πτολεμαΐδα δυναμικά στον κινηματογραφικό χάρτη.
   Φέτος στάλθηκαν περίπου 200 ταινίες από όλο τον πλανήτη και επιλέχθηκαν να προβληθούν οι 25 από αυτές. Πρόκειται για ταινίες χωρίς διάλογο, με διάρκεια έως 5 λεπτά, κάτι που καθορίζεται από τους κανόνες του φεστιβάλ. Στο τέλος της προβολής το κοινό θα ψηφίσει για την αγαπημένη του ταινία και θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες. Επίσης φέτος για πρώτη φορά θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων δημιουργών, με μόνο περιορισμό να είναι διάρκειας έως δέκα λεπτά. Επιλέχθηκαν να προβληθούν 10 ταινίες και θα βραβευτούν οι 2 εξ αυτών που θα λάβουν τις περισσότερες ψήφους από το κοινό. Η διάρκεια του Ελληνικού προγράμματος είναι 1 ώρα και του διεθνούς μέρους 1 ώρα και 20 λεπτά.
   Οι πόρτες του Πνευματικού κέντρου θα ανοίξουν στις 6:30μμ ενώ οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 7μμ. Tο εισιτήριο έχει κόστος 4 ευρώ  ενώ θα υπάρχουν διάφορες εκπλήξεις για το σινεφίλ κοινό της πόλης (κρασί, εδέσματα κ.α). Να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους Έλληνες σκηνοθέτες θα  παρευρίσκονται στην εκδήλωση όπως η Αθηνά Παπαγιάννη, Μάνος Χάλαρης, Παρή Αντωνίου και Αντώνης Ροζάκης (όλοι σκηνοθέτες με έδρα την πρωτεύουσα). Την επόμενη μέρα 16.2 στις 12:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί masterclass παρουσία των σκηνοθετών, στην αίθουσα του Π.Σ “Βόρειο Πεδίο”, με ελεύθερη είσοδο.
 

Σας περιμένουμε όλους να περάσουμε όμορφα και κινηματογραφικά.

NO WORDS

ISFF

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.