Μια διαδρομή ως αναπτυξιακό σχέδιο του σήμερα – Από τις πιερίδες μούσες στον Μ. Αλέξανδρο του Αγ. Αχιλλείου Πενταλόφου, μέσω της λίμνης (του Θ. Παπαδόπουλου)

14 Φεβρουαρίου 2020
10:12
Κανένα σχόλιο

 

Θα μπορούσε να ήταν μία αφήγηση ενός υγιεινού περίπατου από το Βελβεντό προς το Τσοτύλι. Είναι όμως πολύ περισσότερα από έναν περίπατο. Είναι πρώτα και κύρια ένα αναπτυξιακό σχέδιο που απαντά στις διαχρονικές παθογένειες του συστήματος μη Κοζάνη και μη Δυτική Μακεδονία.

Όταν είναι πολύ ορατό το κενό σου, σε ένα περιβάλλον που σε προκαλεί καθημερινά, τότε είναι πολύ φυσιολογικό να οδηγήσε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Η συγκεκριμένη διαδρομή έχει από όλα, τα πάντα. Αυτό που απουσιάζει είναι η εξυπνάδα των ανθρώπων και δη των εκπροσώπων των θεσμών και του πολιτικού προσωπικού διαχρονικά. Αλήθεια, αλήθειες που δεν αρέσουν σε πολλούς.

Θα προσκαλούσα τους Περιφερειακούς Θεσμούς, τις οικονομικές δυνάμεις της Περιφέρειας να επικεντρωθούν σε αυτόν τον αναπτυξιακό άξονα. Διαφορετικά η συζήτηση και οι εξαγγελίες για την ανάπτυξη της Περιφέρειας θα κινούνται ανάμεσα στον συνδικαλισμό, την ελεημοσύνη των επιδομάτων και την γραφειοκρατική τοπική ρουτίνα όταν δεν καθίστανται πληκτικές στην κωμικότητα και αναξιοπιστία τους.

Στον σχεδιασμό αυτόν μπορούν να διοχετευθούν πόροι – Ενωτικούς πόρους τους ονομάζω – αντί να καταναλώνονται σε μικροέργα και μικροψευτομελέτες.

Οι υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της Περιφέρειας οφείλουν να στηρίξουν αυτήν την πρόταση, αυτό το σχέδιο. Μπορούν να το κάνουν με πολλούς τρόπους.

Αρκετές δεκαετίες και ευκαιρίες χάθηκαν περιφρονώντας τον τόπο και τις νέες γενιές.

Σημείωση 1: Τέτοιες διαδρομές – αναπτυξιακές – συναντάς και στους άλλους Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας που η Ιστορία και Γεωγραφία τους προίκισε πλουσιοπάροχα.

Σημείωση 2: Για τον ρόλο της Κυβέρνησης αλλά και τις δυνατότητες και δυναμικές που έχει αυτή η διαδρομή – σχέδιο, θα μιλήσουμε σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο δίμηνο στους Δήμους Βελβεντού, Σ ερβίων, Κοζάνης και Βοίου.

Δρέπανο 14 Φεβρουαρίου 2020

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Πολίτης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.