Η πρόσκληση, από την Πρόεδρο του Π.Σ. Ευφροσύνη Ντιο, για σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου Δ. Μακεδονίας, την Κυριακή της Μικρής Αποκριάς (23/2), με μοναδικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις γύρω από τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, προκάλεσε την έντονη αντίδραση μερίδας της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα των Θ. Καρυπίδη,  Γ. Ζεμπιλιάδου και  Σ. Πράσσου, οι οποίοι, σε επιστολή τους (με ημερομηνία 18/2), που παρουσιάζει αποκλειστικά το kozan.gr, κατακρίνουν την απόφαση για τη διεξαγωγή της επίμαχης συνεδρίασης, τη συγκεκριμένη μέρα, όχι διότι δεν θα ήταν παρόντες/παρούσες (όπως αναφέρουν), αλλά, θεωρώντας, πως υποβαθμίζεται τόσο το θέμα σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή φορέων και ΜΜΕ, όσο επίσης κι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών, που είναι το μέγα ζητούμενο. Καταλήγοντας, στην επιστολή τους, ζητούν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας την Δευτέρα 24/2, προειδοποιώντας πως αν το αίτημά τους δεν γίνει δεκτό θα συγκαλέσουν οι ίδιοι το Π.Σ., επικαλούμενοι το άρθρο 9, παράγραφος 3 του κανονισμού.

Απαντώντας, σήμερα 19/2, στην επιστολή τους, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας, Ευφροσύνη Ντιο, εξιστορεί τα γεγονότα, επισημαίνοντας ότι εφαρμόστηκε πιστά ο κανονισμός λειτουργίας, εξηγώντας, παράλληλα, πως προέκυψε η επίμαχη ημερομηνία Κυριακή 23/2.

Να θυμίσουμε ότι οι προαναφερόμενοι συνδυασμοί (Θ. Καρυπίδη,  Γ. Ζεμπιλιάδου και  Σ. Πράσσου), μαζί με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, είχαν αποχωρήσει από την τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ. Δ. Μακεδονίας, ζητώντας επιτακτικά να συζητηθεί ως πρώτο το συγκεκριμένο θέμα, αίτημα όμως που δεν έγινε δεκτό.

Ακολουθούν οι επίμαχες αποστολές, μεταξύ των δύο πλευρών:

 

 

==============================

Η απάντηση από την Πρόεδρο του Π.Σ. Δ. Μακεδονίας