Ταξίδι από την παράδοση στην Jazz με χάλκινα Κοζάνης – Aυτή είναι η αφίσα για τη συναυλία το Σάββατο 22/2 της Μικρής Αποκριάς

20 Φεβρουαρίου 2020
05:26

 

Εκεί που η μουσική παράδοση των χάλκινων της Δυτικής Μακεδονίας συναντά την πολυρυθμία της Τζαζ, εκεί που η Κοζάνη απαντιέται με τη Νέα Υόρκη, εκεί που η φαντασία συμπληρώνει την απλότητα, συναντάμε το πρότζεκτ «Ταξίδι-Από την Παράδοση στην Τζαζ»Εμπνευστής του συναρπαστικού αυτού μουσικού ακροάματος, ο Μανώλης Κουτσουνάνος, ο Κοζανίτης ντράμερ και συνθέτης, ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με την μεγάλη μουσική παράδοση της πόλης της Δυτικής Μακεδονίας.

«Αγάπησα αυτή τη μουσική. Περιέχει τα βιώματά μου απ’ όταν μεγάλωνα στο σπίτι της κοζανίτικης οικογένειας της θειάς μου. Τα γλέντια και οι χοροί άφησαν το πιο όμορφο αποτύπωμα στα παιδικά μου χρόνια. Αυτό που πήρα από τους ανθρώπους αυτούς φτάνει σήμερα μέσα από τη μουσική μου στο κοινό που αγάπησε την ψυχή μου» μου έλεγε κλείνοντας την ηλιόλουστη συνάντησή μας ο Μανώλης. Γιατί «τα χάλκινα είναι η ζωή μου!»

Παίζουν:
Μιχάλης Ζέγας κιθάρα.
Σωτήρης Κουτσουνάνος τύμπανα.
Μιχάλης Γκατζιούρας τρομπέτα.
Μιχάλης Αυλονίτης μπάσο.
Γιώργος Τζούκας πιάνο.
Στέλα Παπαλάμπρου φωνή.
Φώτης Τσιοτίκας κλαρινο.
Νικος Καρδογιάννης τρομπονι
Μανώλης Κουτσουνάνος νταούλι, τύμπανο, κάσα.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.