kozan.gr: Πρόταση Π. Πλακεντά στη σημερινή Ε.Σ. της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας για την απολιγνιτοποίηση: “Με μπροστάρη τον Περιφερειάρχη, να ζητήσουμε, άμεσα, ραντεβού, με τον Πρωθυπουργό και τους δύο Υπουργούς, όπου εκεί να καταθέσουμε τη συνολική μας πρόταση ως ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας” (Βίντεο)

21 Φεβρουαρίου 2020
12:29

 

Πρόταση του Π. Πλακεντά στη σημερινή (21/2) ειδική συνεδρίαση της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας για την απολιγνιτοποίηση: “Με μπροστάρη τον Περιφερειάρχη, να ζητήσουμε, άμεσα, ραντεβού, με τον Πρωθυπουργό και τους δύο Υπουργούς, όπου εκεί να καταθέσουμε τη συνολική μας πρόταση ως ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Εορδαίας.

 

19 σχόλια

  • Φοβερό όταν έρχονται εδώ εμείς τους γυρνάμε την πλάτη και φεύγουμε αντί να συζητήσουμε μαζί τους . Και τώρα θα ζητήσουμε συνάντηση μαζί τους !
    Ανέκδοτο
    Ούτε ο Αδαμίδης δεν τα κάνει αυτά

    • 1 ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
      2 Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ DEAD LINE ΓΙΑ ΛΙΓΝΙΤΗ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ
      3 ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΔΩ ΛΕΝΕ “ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ” ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΙ Η ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

      ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑ ΠΛΑΚΕΝΤΑ: Ο ΒΟΙΟΥ ΖΕΥΚΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΡΒΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ . ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ Η ΠΕΔ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ;

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΙΛΕΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ.

    • Δεν χρειάζεται να ικανοποιηθεί κανείς νταβατζής όπως το θέτεις.

      Απλή εξέλιξη των πραγμάτων είναι.

      Γιατί να πληρώνει ο κάτοικος της υπόλοιπης Ελλάδας το ρεύμα από λιγνίτη όταν αυτό κοστίζει περισσότερο;

      Επειδή είναι πιο καλό;

      Ή επειδή είναι όμορφη η Πτολεμαΐδα και η Κοζάνη;

      απλά μαθηματικά.

      Το αν ευνοούνται οι ιδιώτες παραγωγοί είναι απλά…φυσιολογική…εξέλιξη.

      Εσύ πχ θα έδινες 300 εκκατομυρια για μια μονάδα με φ.α ή 1.5 δις για την μισή με λιγνίτη;

      • Να κλείσουν οι μονάδες να δούμε αν θα έχεις ρεύμα αύριο το πρωί; Τόσα χρόνια που πληρώναμε ακριβότερο ρεύμα για τα νησιά όπως η Κρήτη ζητήσαμε την διαφορά; Μα τι είναι αυτά που λες;;;; Πωωωω!!! Τα κλαρίνα φαίνεται σε
        βάρεσαν στον εγκέφαλο….

        • έπαθες συνδικαλιστική παράκρουση.

          Νομίζεις η Πτολεμαΐδα παράγει και θα εκβιάζει την υπόλοιπη χώρα.

          Κλείσε τις μονάδες της περιοχής και δες τι θα γίνει.

          Ξερεις εξυπνάκια;

          Απολύτως τίποτα.

          Παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη 25%

          Πιο πολύ συμφέρει να κανουν εισαγωγες παρά να πληρώνουν ρυπους και ορυχεία.

          Σε βάρεσε το 5000χιλιαρο που επαιρνες και νομίζεις είμαστε στο 2005.

          Δυστυχώς ψηφίζεις και ολας.

  • Δημαρχε ιατρικη σχολη στην πολη. Καθετος οδικος αξονας μποδοσακειου-πενταβρυσου στην παραεγνατια για ερθει ευκολα ο καθηγητης απο θεσσαλονικη. Η πυροσβεστικη σχολη στην αεβαλ και το οικοτροφειο στην ιατρικη σχολη. Και αλλα πολλα που εμεις οι απλοι πολιτες εχουμε να σου προτεινουμε αλλα δεν ξερουμε πως.

    • Ολα αυτα για να γινουν πρεπει ο δημαρχος να εχει ανθρωπους με ορεξη για δουλειά διπλατου. Τεχνικες υπηρεσιες να ενταξουν εργα κλπ. Οι αργοσχολοι εκει και οχι μονο περισευουν

  • Οραμα δημαρχε και οχι διαχειρηση. Η 5ετης παραταση ειναι διαχειρηση.οι αλλοι το εχουν παρει αποφαση και βλεπεις ζητανε νοσοκομεια καινλυργια και οτι αλλο τους λυπει. Οτι προλαβουν. Λες και δεν υπαρχει αξιολογο νοσοκομειο στην περιοχη. Να παμε και εμεις να πουμε οτι θελουμε πανεπιστημιουπολη. Οραμα δημαρχε για τα επομενα 25 χρονια

  • Η βίαιη μετάβαση στην μεταλιγνιτική περίοδο η οποία ήδη έχει αρχίσει, απαιτεί μία και μοναδική λύση με ορίζοντα 20ετίας: Την δημιουργία ενός μεγάλου μητροπολιτικού δήμου Κοζάνης-Πτολεμαΐδας 150.000 κατοίκων, με την απορρόφηση όλων των διαθέσιμων κοινοτικών κονδυλίων για την αποκατάσταση περιβάλλοντος και την δημιουργία μεγάλων υποδομών (επιχειρηματικών/οικονομικών, εκπαιδευτικών, υγείας κτλ). Όλα τα υπόλοιπα εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα πολιτικάντηδων και λίγων πολιτών. Ας ξυπνήσουμε έστω και αργά.

      • Η ίδρυση ενός τέτοιου δήμου θα δημιουργήσει τεράστιες υποδομές και τέτοιες οικονομίες κλίμακας, που ΕΑΝ είναι ισόρροπη και δίκαιη η κατανομή τους, θα είναι εντελώς αδιάφορο που θα βρίσκεται το γραφείο του εκάστοτε δημάρχου. Άλλες υπηρεσίες θα έχουν έδρα στην Πτολεμαΐδα π.χ Υγείας, άλλες στην Κοζάνη π.χ οι Διοικητικές Υπηρεσίες, άλλες θα βρίσκονται κάπου στην μέση π.χ ένα μεγάλο αθλητικό στάδιο ή ένα μεγάλο εκθεσιακό κέντρο ή μία οικονομική / βιομηχανική ζώνη κ.ο.κ. Ας ξεκολλήσουν αρκετά τα κολλημένα μυαλά που μας έφτασαν στο σημείο 0 χωρίς κανένα σχέδιο και καμία εναλλακτική. Εσένα εάν πάλι θέλεις μπορείς να μας πεις να σε φωνάζουμε «πρωτευουσιάνο» της Δυτ. Μακεδονίας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Άλλα είναι τα ουσιαστικά ζητήματα.

        • Και φυσικά η μετακίνηση των πολιτών που χρειάζονται την υπηρεσία που βρίσκεται στην άλλη πόλη είναι φυσιολογική για σένα… Πες μας από που την ψώνισες για να αποφύγουμε το μέρος…!!!

          • Συνήθως στα χωριά η μετακίνηση εντός χωριού γίνεται σε 2-3′. Σε μία κανονική πόλη εάν έχεις ζήσει η μετακίνηση γίνεται σε 10′. Σε μία πιο μεγάλη πόλη η μετακίνηση μπορεί να γίνεται σε 15′-20′. Διαλέγεις και παίρνεις. Μάλλον εσύ είσαι ψωνισμένος που ενώ είσαι χωριάτης θέλεις να μένεις σε πόλη.

  • εσύ είσαι τραγικός.

    θυμήθηκες τώρα τα νησιά και τη ΔΕΗ

    700 εκατομμύρια κάθε χρόνο για πετρέλαιο στα νησιά.

    Μήπως να ζητήσουν πίσω και οι υπόλοιποι την έκπτωση 75% στο ρεύμα που απολάμβαναν οι εργαζόμενοι;

    αντε με την υποκρισία σας.

    Κομματόσκυλα που ψηφίζατε δαγκωτό και σας πλήρωναν χιλιάρικα με δανεικά πουν πληρωναμε .

    Φωνάζει ο κλέφτης που λένε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.