Η Λαϊκή Συσπείρωση θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 12:00 στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης για τις εξελίξεις στην ενέργεια και την περιοχή μας.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαού και των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς και το συντονιστικό εργατικών σωματείων και φορέων που έχουν συγκροτήσει ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης- ΕΕ- Κεφαλαίου, που συνιστούν πράσινο οδοστρωτήρα για την περιοχή για να θησαυρίσουν τα αρπακτικά στη ενεργεία.

Είναι τεράστια υποκρισία πως η «πράσινη ανάπτυξη», η «δίκαιη μετάβαση» και η απολιγνιτοποίηση έχουν στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Τίποτα θετικό δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από τα πράσινα deals όπως και αν βαφτιστούν από τις αστικές κυβερνήσεις.

Ο λαός της περιοχής να γυρίσει την πλάτη στις κάλπικες αντιπαραθέσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ και στις ουρές τους και των παρατάξεων τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτική Μακεδονίας που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουνε τους αγώνες.

Ο αγώνας ενάντια στο κλείσιμο μονάδων και ορυχείων, στην απολιγνιτοποίηση, στην ιδιωτικοποίηση ή κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ πρέπει να δυναμώσει και να κλιμακωθεί, η λαϊκή συσπείρωση θα συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση.