Επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Μονόλογοι από το Αιγαίο» και ενημερωτική -παιδαγωγική συνάντηση του προγράμματος  «Κι αν ήσουν εσύ;»,την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης

4 Μαρτίου 2020
09:48
Κανένα σχόλιο

Το Γραφείο Β. Ελλάδας  του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 

σας προσκαλεί

 σε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Μονόλογοι από το Αιγαίο» και ενημερωτική -παιδαγωγική συνάντηση του προγράμματος  «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιείται από το Δίκτυο και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Δυτικής Μακεδονίας και την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης, Δήμητρα Φίλιου, την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, Αντρέα Κάλβου 13, από τις 17.00 έως τις 21.00.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με το πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ;” το 2020 και να υλοποιήσουν δράσεις που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ;”

Το “Κι αν ήσουν εσύ;” είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

Υλοποιείται από τον Φεβρουάριο του 2015 σε πολλές πόλεις της χώρας και περιλαμβάνει: 

  • Επιμορφωτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, εμψυχωτές ομάδων και μέλη της κοινωνίας των πολιτών,
  • Θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για μαθητές
  • Διαδραστικές παραστάσεις για μαθητές, εκπαιδευτικούς  και μέλη της τοπικής κοινωνίας
  • Δράσεις συνεργασίας ντόπιου και προσφυγικού μαθητικού και νεανικού πληθυσμού
  • Δίκτυα σχολείων 
  • Ημέρες διάχυσης και   φεστιβάλ Σχολείων

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).  Όλες οι δράσεις προσφέρονται δωρεάν από ειδικά εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους θεατροπαιδαγωγούς και εμψυχωτές του προγράμματος.

Στη συνάντησή μας  θα επιδοθούν και οι αναμνηστικές πλακέτες στους εκπαιδευτικούς των οποίων τα σχολεία συμμετείχαν στο «Κι αν ήσουν εσύ;» την περσινή σχολική χρονιά. 

Σας περιμένουμε με χαρά για να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε μεταξύ μας προβληματισμούς και ιδέες.

Πληροφορίες:  Αναστασία Πάτσιου, [email protected],   6944675512, τοπική συντονίστρια «Κι αν ήσουν εσύ;» Ν. Κοζάνης

Γενική Διαχείριση προγράμματος/πληροφορίες: [email protected] / 2106541600 / www.theatroedu.gr  

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.