Εορδαία: Αξιοποιείται το Κόκκινο «βοτσαλάκι» της Ερμακιάς

6 Μαρτίου 2020
11:41
Κανένα σχόλιο

Ζήτημα ημερών είναι η έναρξη των Λατομικών εργασιών στη θέση «Κόκκινη Μαγούλα Ερμακιάς» για την αξιοποίηση του κόκκινου πετρώματος (βοτσαλάκια) από Εταιρεία, μετά την έγκριση του θέματος στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν ομόφωνης, επικαιροποιημένης απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμακιάς, αφού, το θέμα αυτό τέθηκε αρχικά πριν από δύο χρόνια. Το Λατομείο θα αναπτυχθεί σε έκταση 25 χιλιάδων τ. μ, ο χρόνος  μίσθωσης του χώρου εκτείνεται στα 20 έτη, με δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης, ενώ, το πάγιο, ετήσιο, μίσθωμα, για την πρώτη πενταετία ανέρχεται στα 455 Ευρώ, αυξάνεται για τα επόμενα πέντε έτη στα 910 Ευρώ και στη συνέχεια στα 1800 Ευρώ. Το πέτρωμα είναι εξαιρετικής ποιότητας και μοναδικό στην Ελλάδα γι αυτό και η Εταιρεία με έδρα το Δρέπανο Κοζάνης επέμενε για την εκμετάλλευση του. Το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Π Πλακεντά για την υπογραφή τoυ συμβολαίου σχετικά με την εκμίσθωση της έκτασης αυτής

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.