Η επίσημη γραπτή ανακοίνωση – ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας σχετικά με την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων

9 Μαρτίου 2020
23:07
Κανένα σχόλιο

 

Ύστερα από την επίσημη κοινή απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του 3ου Γυμνασίου και του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης επικοινώνησε με τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Αναστασία Γκίκα, από την οποία ενημερώθηκε για τους λόγους που ελήφθη αυτή η απόφαση.

Συγκεκριμένα, η απόφαση των Υπουργείων, βασίστηκε στην τήρηση του αυστηρού ιατρικού πρωτοκόλλου και σε εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού COVID-19, λόγω της συμμετοχής αντιπροσωπείας καθηγητών και μαθητών από τα συγκεκριμένα σχολεία σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με αφορμή την Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020.

Όπως επισημάνθηκε από την κα Γκίκα, το κλείσιμο των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους και χωρίς να υπάρχει κάποιο κρούσμα.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε τους συνδημότες μας να επιδείξουν την απαιτούμενη ψυχραιμία και σύνεση, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία, τους υγειονομικούς και λοιπούς αρμόδιους φορείς, προκειμένου να υπάρχει από τον Δήμο Φλώρινας έγκυρη ενημέρωση των συνδημοτών μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.