Επιστολή στο kozan.gr από εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ, Aυτή η συνήθεια πρέπει να κοπεί

19 Μαρτίου 2020
11:24

Αγαπητοί κύριες και κύριοι απανταχού αναγνώστες αυτού του κειμένου.

θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω όσο το δυνατόν καλύτερα να κατανοήσετε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα με αυτό που συμβαίνει στα σούπερ μάρκετ.

Eργάζομαι τα τελευταία 15 χρόνια σε αλυσίδα μεγάλης εταιρείας, αυτό που βλέπω τις τελευταίες μέρες είναι κάτι που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια απλά. Είμαστε εκτεθειμένοι όσο οποιοδηποτε άλλο επάγγελμα αυτήν τη στιγμή και προσπαθούμε με νύχια και με δόντια για απολύμανση και καθαριότητα.

Παρατηρήθηκε να έρχεται πολύς κόσμος να πάρει “αέρα” να πάρει ένα γάλα ένα γιαούρτι δεν έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν έχουν καταλάβει ότι αυτή η συνήθεια πρέπει να κοπεί να βγαίνεις στο σούπερ μάρκετ το πρωί να πάρεις το γάλα το μεσημέρι να έρθεις  πάρεις το ζυμαρικο και το απόγευμα να έρθεις να δεις αν έχει καμία καλή προσφορά.
Όχι αυτή την συνήθεια πρέπει να αλλάξουμε όλοι μας.

 Σεβαστείτε εμάς που ερχόμαστε σε επαφή με εκατοντάδες άτομα ημερησίως. Κ αγάπη για τον συνάνθρωπο μας να βοηθήσουμε και να εξυπηρετήσουμε να μην λείψει τίποτε από τα ράφια και το ψυγείο του συνανθρώπου μας.

Είμαστε τα παιδιά σας.

43 σχόλια

  • Πολύ σωστά τα λες,καλή συνέχεια και καλό κουράγιο.Να προσέχετε…
    φτάσαμε στο σημείο να συμβουλεύουμε τους μεγαλύτερους μας…

    • Πόσο δίκιο έχετε,φτάσαμε στο σημείο να συμβουλεύουμε τους μεγαλύτερους μας….Ειμαι 30 χρόνων και είμαι σπίτι μου εδώ και δύο βδομάδες πέρα από μια φορά που βγήκα στο σούπερ μάρκετ και βλέπεις μεγάλους ανθρώπους να κυκλοφορούν αμέριμνοι,άλλοι πάνε παραλία,άλλη κανουν αυτοσχέδια θερινά bars…κανένα αίσθημα ευθύνης για τους συνανθρώπους.
      Ένα μεγάλο κουράγιο και υπομονή για τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτές τις μέρες,γιατροί, αστυνομία,υπάλληλοι καταστημάτων (σούπερ μάρκετ,φούρνοι, κρεοπωλεία κτλ)

  • Έχετε απόλυτο δίκιο ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμα την σοβαρότητα της κατάστασης, ας κάνουμε όλα τα ψώνια μαζί δν χρειάζεται να είμαστε συνέχεια στο σούπερ κ να φέρνουμε σε δύσκολη θέση κ τους εργαζόμενους.

      • Με ξέρετε προσωπικά? Ξέρετε αν πάω σούπερ κ πότε? Σεβασμός στους εργαζόμενους από ανθρώπους που πάνε τρεις κ λίγο στο σούπερ επιτέλους.

    • εννοείτε πως οι υπάλληλοι των σούπερ πολλές φορές γινονται ψυχολόγοι/γείτονες/κοντινά πρόσωπα για τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες και πράγματι τους βγάζεις το καπέλο.
      Όμως όσον αφορά το σχόλιο “ας κάνουμε όλα τα ψώνια μαζί” να επισημανθεί ότι δεν έχουμε όλοι λεφτά για μαζικές αγορές(κάποιοι δεν έχουμε πληρωθεί καν…).
      Επομένως πάμε και παίρνουμε ότι μας λείπει (εννοείται όχι σε καθημερινή βάση)γιατί δεν μπορούμε να ξοδέψουμε πάνω από 10 ευρώ πιθανά.
      Σκεφτείτε λοιπόν και τις περιπτώσεις ανθρώπων που δεν στοίβαξαν ψώνια εξαμήνου σε αποθήκες αλλά αγοράζουν τα απολύτως απαραίτητα, όταν τα βρουν…

  • Αυτή η καραμέλα ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πρέπει να σταματήσει.η συμμόρφωση του κόσμου είναι εντυπωσιακή, ελάχιστα άτομα κυκλοφορούν έξω. Στο σούπερ μάρκετ που πάω είναι νορμάλ

  • ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ..ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΚΟΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 35 ΧΡΟΝΩΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΤΩΡΑ 70 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΝΩ 70 ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ eshop πχ. Τα παιδια τουσ όμως πρέπει να τουσ υποδείξουν ότι πρεπει να καθησουν στο σπιτι τους οπως εχω κανει εγω με τους δικους μου γονεις και να αναλαβουμε τα χρεη τουσ. Σε ηλικιουμενους που δεν εχουν κανεναν πρεπει να λαβει δράση το βοηθεια στο σπιτι οχι μονο ψηφοδελτια στισ εκλογεσ..
    ψυχραιμια απο όλους και θα περασει και αυτό. ο θεος ειναι μεγαλος.

  • Δύο διαπιστώσεις από την τρέχουσα κατάσταση: 1)Πολλοί άνθρωποι έδωσαν πολλά χρήματα για να φτιάξουν ωραία σπίτια αλλά τελικά έχουν ..αλλεργία στο να μένουν στο σπίτι τους και 2)ο καθένας στη χώρα σκέφτεται κυρίως τον εαυτό του κι όχι το κοινό καλό.ΟΥΤΕ η οικονομικη κρίση μας άλλαξε προς το καλύτερο ούτε η πανδημία θα μας αλλάξει. Είναι DNA.

  • Χίλια δίκια έχεις. Και να φοράμε μάσκα εμείς οι πελάτες, αφού εσείς δεν μπορείτε να φοράτε συνέχεια. Δεν θα πάθουμε εμείς κάτι αν φορέσουμε μια φορά στις τόσες μέρες. Να μας γίνει συνήθεια. Λίστα με τα ψώνια για να μην ξεχνάμε κάτι και 1 φορά τη βδομάδα το πολύ.

  • Είμαι κ γω μια υπάλληλος στον ίδιο κλάδο κ συμφωνώ με την κυρία το έχουν δεί σαν βόλτα κ έρχονται πράγματικα κάθε 3κ λίγο λες κ δεν είμαστε άνθρωποι κ δεν έχουμε κ μεις ευπαθείς ομάδες στα σπίτια μας στον κόσμο τους οι περισσότεροι

  • Παντως οταν ψωνιζουμε πολλα επικρινετε,οταν ψωνιζουμε λιφα αντιδρατε. Ε πειτε μας ποσα θελε κ τι να τελειωνουμε. Επισης ειναι απαραδεκτο να ειστε χωρις μασκες εστω κ αυτοσχεδιες

  • Και πάνω απ’ όλα σταματήστε να γλύφετε η να φτυνετε τα χέρια σας για να ανοίξετε τη σακούλα ή να μετρήσετε τα χαρτονομίσματα. Είναι αηδιαστικό έτσι κι αλλιώς αλλά τώρα είναι κι επικίνδυνο!

    Κι εσείς στα σούπερ μάρκετ αφήστε και κανένα αντισηπτικό να φτάσει στο ράφι και μην τα καβστζωνετε όλα για την πάρτη σας

  • ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ (Ε.Σ.Υ.)

  • Σήμερα πήγα σε ένα γνωστό σούπερ μάρκετ και ήταν μέσα 100 άτομα .που είναι τα μέτρα ασφαλείας ; Βέβαια και ο κόσμος οφέλη να σέβεται τους υπαλλήλους και να πηγαίνει κάθε 15 μέρες και όχι κάθε μέρα αλλά στην ανευθυνότητα είμαστε πρώτοι

  • Εσύ που ρωτας αν φοράμε μάσκες στα σούπερ μάρκετ πόσες φορές ήρθες τις τελευταίες δέκα μέρες και ξέρεις ή όχι αν φοράμε? Ανοίγουν Κυριακές και όλοι οι συμπονετικοί είναι μέσα και ψωνίζουν λέγοντας καλά Κυριακή ανοιχτά. Άσε τώρα Μ αυτή την κατάσταση αποδείχτηκε ότι ενα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι απολίτιστοι αγενείς και παρτακιδες. Και όποιος έχει πρόβλημα με τα μέτρα ατομικής προστασίας που έχουν στη διάθεσή τους οι υπάλληλοι μπορεί να κάτσει σπιτάκι του για ασφάλεια απ’ το να κάνει βόλτες στα καταστήματα

  • Έχει απόλυτο δίκιο η κυρία είμαι και εγώ υπάλληλος σε σούπερ και ξερω.καθε μέρα οι ίδιοι κ οι ίδιοι έλεος δεν καταλαβαίνουν; Μένουμε Σπίτι. Πως αλλιώς να το πούμε;κάντε μια λίστα με τα ψώνια τς εβδομάδας και πάρτε τα μια και καλή δουλεύω 8ωρες και μπορεί να δω δύο φορές το ίδιο άτομο μέχρι να φύγω. Ας βγει η αστυνομία να τους μαζέψει δεν βάζουν μυαλό.

  • Έλεος ας βγει η αστυνομία να τους μαζέψει κάθε μέρα οι ίδιοι κ οι ίδιοι. Κάντε μια λίστα με τα ψώνια τς εβδομάδας και πάρτε τα όλα μαζί. Είμαι και εγώ υπάλληλος σε σούπερ και ξερω. 8ωρες δουλεύω και μπορεί να δω δύο φορές το ίδιο άτομο μέχρι να φύγω. Μένουμε Σπίτι. Τι δεν καταλαβαίνετε;

  • Μην ξεχνάτε όμως ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν αυτοκίνητο και δεν μπορούν να πάρουν πολλά πράματα και δεν έχουν κάποιον να τους βοηθήσει στο κουβαλιμα.Στο ότι δεν πρέπει να έρχονται κάθε μέρα συμφωνώ αλλά θα έρχονται αναγκαστικά συχνά

  • Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν αυτοκίνητο και δεν έχουν κανέναν να τους βοηθήσει στο να πάρουν πολλά πράματα.Συμφωνω ότι δεν πρέπει να έρχονται κάθε μέρα αλλά αναγκαστηκα θα έρχονται συχνά

  • Μπορούμε να παραγγελνουμε τα ψώνια μας τηλεφωνικά. Κ προς θεού μπορούμε να ψωνησουμε τις άλλες μέρες, όχι την Κυριακή!!!

  • Μάλλον δεν δουλεύετε σε σούπερ γι αυτό το λέτε, ρωτήστε και μας που είμαστε τόσες ώρες εκεί μέσα. Άνθρωποι τρίτης ηλικίας όλη μέρα 4 και 5 φορές στο σούπερ,εμείς η παραγωγική ομάδα που δουλεύουμε γι αυτούς, εμεις που προσέχουμε γι αυτούς και αυτοί δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είναι βόλτα το σούπερ. Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι που αναφέρθηκε δεν νομίζω να βοηθάει το 5 φορές τη μέρα στο σούπερ 1 γάλα 1 σοκολάτα.Ποσο απροστάτευτη και πόσο απογοητευμένη νιώθω….

  • Κάνουμε λίστα με πολλά πράγματα, για μπορούμε να μην βγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο , “δεν είμαστε καλοί διότι “τα σηκωσαμε όλα”. Δεν το κάναμε , ” διότι πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία “ώστε να πάρουν όλοι ” , οπότε θά πρέπει να ερχόμαστε συχνα και για λιγα, πάλι δεν είμαστε καλοί. ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΤΕΛΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ ΟΛΗ Η ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΣΤΡΕΦΟΥΝ.Το να μείνουμε στο σπίτι και μάλιστα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σημαίνει προμήθειες, άρα αδειασμα ραφιών, κάτι που οι συνετοί, σκεπτόμενοι τους συνανθρώπους τους αρνούνται να κανουν.

    • Κ.Μανωλη Σταυρού με όλο τον σεβασμό δεν θα πω για το πώς πρέπει να ψωνίζει ο καθένας μας……θα πω όμως για τα καρτελακια….δουλεύω σε σούπερ μάρκετ και θα σας ενημερώσω ότι μετά από κάθε χρήση που ο πελάτης το αφήνει στο ταμείο απολυμαίνονται όλες οι κάρτες εισόδου.Λιγη επιμονή θέλει από όλους μας πελατες-προσωπικο και όλα θα πάνε καλά……καλή δύναμη!!!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.