Κορωνοϊός: Οι ανακοινώσεις των νέων οικονομικών μέτρων: Ποιοι θα λάβουν τα 800 ευρώ -Ακέραιο το δώρο Πάσχα σε όλους

20 Μαρτίου 2020
11:03
Κανένα σχόλιο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ανακοινώσεις της νέας δέσμης οικονομικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη διασπορά του κορωνοϊού από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Οι Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης από το υπουργείο Οικονομικών θα αναλύσουν τις χθεσινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τα επιπλέον μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα και σε συνέχεια του διαγγέλματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνουμε το τρίτο πακέτο μέτρων, τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σταϊκούρας. Αυτά είναι
Τράπεζες και διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν εκτός από τις επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση στην πληρωμή των δόσεων για τα δάνεια. Δίνεται δυνατότητα αναστολής δόσεων για διάστημα 3 μηνων . «Καλύπτουμε με αναστολές όλο το ιδιωτικό χρέος πολιτών σε εφορία ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.
Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ επεκτείνεται σε 1,4 εκατ. εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπαχολούμενους και επιτηδευματίες. Θα είναι ακατάσχετη.
Θα λάβουν 800 ευρώ και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση το διάστημα 1-17 Μαρτίου.
Το δώρο Πάσχα θα δοθεί κανονικά, το καλοκαίρι. 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ & ΓΓ Πολ.Προστασίας θα λάβουν δώρο Πάσχα.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.