Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ανακοινώσεις της νέας δέσμης οικονομικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη διασπορά του κορωνοϊού από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Οι Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης από το υπουργείο Οικονομικών θα αναλύσουν τις χθεσινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τα επιπλέον μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα και σε συνέχεια του διαγγέλματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνουμε το τρίτο πακέτο μέτρων, τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σταϊκούρας. Αυτά είναι
Τράπεζες και διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν εκτός από τις επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση στην πληρωμή των δόσεων για τα δάνεια. Δίνεται δυνατότητα αναστολής δόσεων για διάστημα 3 μηνων . «Καλύπτουμε με αναστολές όλο το ιδιωτικό χρέος πολιτών σε εφορία ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.
Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ επεκτείνεται σε 1,4 εκατ. εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπαχολούμενους και επιτηδευματίες. Θα είναι ακατάσχετη.
Θα λάβουν 800 ευρώ και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση το διάστημα 1-17 Μαρτίου.
Το δώρο Πάσχα θα δοθεί κανονικά, το καλοκαίρι. 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ & ΓΓ Πολ.Προστασίας θα λάβουν δώρο Πάσχα.

Πηγή: iefimerida.gr