Η εμπειρία από τις καταστάσεις που βιώνουμε με τον περίεργο κορωνοϊό δείχνει καθαρά την ανάγκη να επενδύσει η χώρα μας περισσότερο στην Ιατρική Εργαστηριακή Έρευνα. Έχουμε σοφά και έξυπνα ιατρικά μυαλά.

Εκτός από τους σπουδαίους επιστήμονές μας ιατρούς και ερευνητές που διαθέτουν περγαμηνές και εργάζονται στα ερευνητικά κέντρα της χώρας μας και διαπρέπουν, υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας επιστημόνων ιατρών και ερευνητών και πάλι με περγαμηνές, οι οποίοι διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Είμαι βέβαιος ότι, εκτός από τον Τουρισμό που αποτελεί παραδοσιακά τη βαριά μας Βιομηχανία, η Ιατρική Έρευνα μπορεί να καταστεί η βαρύτερη εξ όλων Βιομηχανία για την Οικονομία της Ελλάδας.

Δημιουργείστε εσείς οι αρμόδιοι ένα υπερσύγχρονο Επιστημονικό Ιατρικό Εργαστηριακό Ερευνητικό Κέντρο στην χώρα μας στελεχωμένο και με τους εν ….«διασπορά» ευρισκομένους σήμερα διαπρεπείς έλληνες επιστήμονες, ιατρούς και ερευνητές.

Δώστε κίνητρα σ΄ όλα τα μεγάλα ελληνικά επιστημονικά ιατρικά «μυαλά» (λοιμωξιολόγους, τοξικολόγους, επιδημιολόγους κ.λ.π.) να επιστρέψουν στη χώρα. Οι συνθήκες ανάγκασαν όλα αυτά τα κοφτερά μυαλά να ξενιτευτούν. Σήμερα εξ αφορμής του κορωνοϊού, τα καμαρώνουμε στα τηλεοπτικά παράθυρα, καθώς μας δίνουν μακρόθεν και τα δικά τους «φώτα». Καμαρώνουμε, βεβαίως, και για τα εγχώρια επιστημονικά μυαλά που είναι εξ ίσου κοφτερά.

Στελεχώστε το νέο Κέντρο και με τους επιστήμονές μας που σήμερα είναι «διασκορπισμένοι» σε ερευνητικά εργαστήρια της Υφηλίου. Είναι κι αυτοί μεγάλο κεφάλαιο για τη χώρα και εν τινι βαθμώ αναξιοποίητο για τη χώρα μας.

Προσφέρετε και στους παγκοσμίως εγνωσμένης αξίας αυτούς επιστήμονές μας κίνητρα προς αξιοποίηση των ιατρικών τους εξειδικευμένων γνώσεων και πολύτιμων υπηρεσιών με εργασία-ιατρική έρευνα μέσα στη χώρα μας.

Ο ελληνικός λαός είναι πρόθυμος και έτοιμος να υποβληθεί σε θυσίες για ένα τέτοιο εγχείρημα και θα το αγκαλιάσει με ιδιαίτερη θέρμη και οιοδήποτε κόστος.

Είναι βέβαιο ότι τα ίδια αυτά οξυδερκή μυαλά, που σήμερα κατέχουν σημαίνουσες θέσεις σε ιατρικές εργαστηριακές ομάδες έρευνας στο εξωτερικό, θα ανταποκριθούν σε μια τέτοια εθνική πρόσκληση, και με δεδομένο το ελληνικό ….φιλότιμο θα θέσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της χώρας και της ανθρωπότητας, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το ύψος των οικονομικών τους απολαβών.

Βεβαίως θα είναι ευπρόσδεκτοι και σπουδαίοι ξένοι επιστήμονες για τη στελέχωσή του εν λόγω Κέντρου, αν το επιθυμούν.

Καταστήστε τη χώρα μας σε μόνιμη βάση, επί τη ευκαιρία του κορωνοϊού, Παγκόσμιο Κέντρο Επιστημονικής Ιατρικής Εργαστηριακής Έρευνας.

Η συνεργασία των επιφανών μας επιστημόνων ιατρών και ερευνητών, που ζουν και εργάζονται σήμερα στα ερευνητικά κέντρα της χώρας μας, μαζί με τους Έλληνες επιφανείς μας επιστήμονες του εξωτερικού που θα έλθουν, θα κάνει θαύματα στην Ιατρική Έρευνα επί ασθενειών σήμερα ανιάτων (κορωνοϊού, τινών μορφών καρκίνου, άνοιας, εγκεφαλικών, αλτσχάϊμερ, καρδιακών ανακοπών, πάρκισον κ.λ.π.). Δεν θα είναι μακριά ο καιρός που τα αποτελέσματα θα είναι και ορατά και απτά……

Ο Οράτιος είχε πει : «Η Ελλάς πηγή φωτός και πνευματικός οδηγός της Οικουμένης». Παραχωρείστε στην Οικουμένη το δικαίωμα και τη δυνατότητα να αναζητήσει το ….σύγχρονο «θεραπευτικό» της φως στρεφόμενη και πάλι προς την Ελλάδα, τη γη του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη.

Η ανθρωπότητα θα μας ευγνωμονεί……

Από μια τέτοια προσπάθεια και η κοινωνία θα ωφεληθεί και η χώρα θα αποκτήσει μια δεύτερη βαριά βιομηχανία

Αναδείξτε, λοιπόν, τον τομέα αυτόν, την Ιατρική έρευνα, ως την πιο βαριά κι ασήκωτη Βιομηχανία για την Οικονομία της χώρας μας.

Κοζάνη 22-3-2020