Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΤΗΠ: Αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η Πτολεμαΐδα να μείνει χωρίς θέρμανση – Άμεση έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για να παραμένουν στο ενεργειακό σύστημα της χώρας οι μονάδες που τροφοδοτούν τηλεθερμάνσεις

25 Μαρτίου 2020
09:46

 

Μετά από άμεσες ενέργειες της Διοίκησης της ΔΕΤΗΠ , του Σωματείου Εργαζομένων και του Δημάρχου Εορδαίας, αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η Πτολεμαΐδα να μείνει χωρίς θέρμανση.

Ενώ από τις 18 Φεβρουαρίου η 3η μονάδα είναι εκτός λειτουργίας εξαιτίας των χαμηλών φορτίων της ΔΕΗ και παρά της προσπάθειές μας για την επαναλειτουργία της, εχθές το μεσημέρι ξαφνικά αποφάσισε το κλείσιμο και της 4ης για λόγους κόστους, με συνέπεια τη μη παροχή θέρμανσης στην πόλης μας.

Εδώ και ένα μήνα γίνεται καύση πετρελαίου με τεράστιο οικονομικό κόστος για το μέγεθος της Επιχείρησης, το οποίο βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μετακυλίεται στους καταναλωτές.

Ζητάμε με κραυγή αγωνίας προς όλες τις κατευθύνσεις (Περιφέρεια, τοπικούς Βουλευτές , Κυβέρνηση ) να κάνουν πράξη τα όσα κατά καιρούς έχετε υποσχεθεί.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λόγια.

Ζητάμε:

Άμεση έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για να παραμένουν στο ενεργειακό σύστημα της χώρας οι μονάδες που τροφοδοτούν τηλεθερμάνσεις.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

2 σχόλια

  • Η ΔΕΗ πρέπει να διατηρήσει και να λειτουργεί το χειμώνα, τις μονάδες που παρέχουν τηλεθέρμανση στην Δυτική Μακεδονία ανοικτές μέχρι το 2042, έτος κατά το οποίο θα κλείσει η Γερμανία τις τελευταίες δικές της μονάδες.
    Να απαιτήσει η ΔΕΗ και η Ελλάδα από την ΕΕ τη μη καταβολή προστίμων για καύση λιγνίτη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
    Αν ο Μητσοτάκης επιμένει στο κλείσιμο το 2028 να πληρώσει το αυξημένο κόστος θέρμανσης της Δυτικής Μακεδονίας!!
    Η καύση φυσικού αερίου παράγει τη μισή ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με την καύση λιγνίτη. Θα επιβάλλουν σε όσους καίνε φυσικό αέριο το μισό φόρο;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.