kozan.gr: Γ. Ζεμπιλιάδου στο kozan.gr: “Θα ζητήσουμε την διενέργεια έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου δια Περιφοράς με μοναδικό θέμα το αίτημα μας προς την Κυβέρνηση προκειμένου η Π.Ε. Καστοριάς να κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη”

27 Μαρτίου 2020
13:32

Μιλώντας, τηλεφωνικά, στο kozan.gr, σήμερα Παρασκευή 27/2, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας, Γ. Ζεμπιλιάδου ανέφερε:Tα βεβαιωμένα κρούσματα στην ΠΕ Καστοριάς έχουν φτάσει πλέον στα 33 και οι θάνατοι τους τέσσερις ανάμεσά τους μια νέα γυναίκα μάνα τριών παιδιών μόλις 41 ετών. Τα 12 κρούσματα αφορούν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καστοριάς. Σαράντα εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είναι σε καραντίνα. Το 20% των κρουσμάτων και το 20% των νοσηλευομένων πανελλαδικά είναι στην ΠΕ Καστοριάς. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι ειδικά όταν αναφέρονται σε ανθρώπινες ζωές. Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο στερούνται των βασικών μέσων προστασίας και οι κλίνες δεν επαρκούν. Οι φορείς της Καστοριάς ήδη από τις 13 Μαρτίου βλέποντας ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο και με ταχύτερη εξέλιξη απ ότι στην υπόλοιπη Χώρα ζητούν να κηρυχθεί η ΠΕ Καστοριάς σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης με επιστολή τους στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Δεν μπορεί πλέον κανείς να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του. Η αρχική τραγική αμέλεια αποσιώπησης της μαζικής επιστροφής 400 συμπολιτών μας από χώρες όπου ήδη υπήρχε έξαρση του φαινομένου και της επακόλουθης παντελούς έλλειψης προληπτικών μέτρων, δεν πρέπει να συνεχισθεί. Το Περιφερειακό συμβούλιο ως το κορυφαίο συλλογικό όργανο σε επίπεδο Περιφέρειας οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και κάθε ώρα που περνά στοιχίζει ζωές. Θα ζητήσουμε την διενέργεια έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου δια Περιφοράς με μοναδικό θέμα το αίτημα μας προς την Κυβέρνηση προκειμένου η ΠΕ Καστοριά να κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη. Η απόφαση αυτή θα βάλει την ΠΕ σε θέση προτεραιότητας για όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε σχέση με την υπόλοιπη Χώρα. Αυτό επιβάλλει η σοβαρότητα της κατάστασης ότι πρέπει να γίνει. Το αίτημά μας θα κοινοποιηθεί θεσμικά στους φορείς της ΠΕ αλλά και στους βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόβλημα μας αφορά όλους και γι αυτό όλοι πρέπει να πάρουν θέση”.

kozan.gr

6 σχόλια

  • Τώρα το θυμήθηκε και η κ Ζεμπίλιαδου .! Ένα μήνα περίπου πέρασαν από την επιστροφή των γουναράδων από τη διακοπείσα έκθεση του Μιλανου λόγω κορονοϊού… Απορώ όμως γιατί ο κ Καρυπιδης ποθεί την νυσαν..! Όσο για ον περιφερειάρχη κ Κασαπίδη τον ρωτώ πως το συκωνει η συνείδηση του να αφήνει ανωχυρωτη ολόκληρη την περιφέρεια ΔΜ και κυρίως την Καστοριά..!!!

  • Επιπλέον κρούσματα μία μητέρα και το νεογέννητο παιδί. Κατά τ άλλα όλα βαίνουν καλώς στην Καστοριά και δεν χρειάζονται μέτρα όπως πχ ενίσχυση του νοσοκομείου.

  • Η κυρία Ζεμπιλιάδου είναι μια καθαρή φωνή. Καλό θα ήταν να ακούσουμε μια γυναίκα που έχει αποδείξει ότι μπορεί.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.