Συνεδρίασε η επιτροπή για την προετοιμασία του Δήμου Φλώρινας σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού

27 Μαρτίου 2020
13:39
Κανένα σχόλιο

 

 

Συνεδρίασε την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 η επιτροπή που συστάθηκε με απόφαση Δημάρχου για την προετοιμασία του Δήμου Φλώρινας και των Υπηρεσιών του σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση της δημόσιας υγείας, ύστερα από την εμφάνιση ενός θετικού κρούσματος κορωνοϊού στην περιοχή μας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φλώρινας κ. Γιάννης Μουμουλίδης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φλώρινας κ. Γιώργος Αντωνιάδης και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Χρήστος Παπούλκας.

Αναλύθηκε η γενική κατάσταση της δημόσιας υγείας στο Δήμο Φλώρινας, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας αλλά και στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σ’ ότι αφορά τον Δήμο Φλώρινας η κατάσταση κρίνεται ικανοποιητική αφού ελήφθησαν έγκαιρα τα μέτρα για την προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό.

Το νοσοκομείο Φλώρινας και οι δομές κοινωνικής προστασίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά σε περίπτωση έξαρσης του ιού.

Για την ενίσχυση του νοσοκομείου αποφασίστηκε η προμήθεια από την Π.Ε. Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας υποστηρικτικών αναπνευστικών μηχανημάτων, καθώς και άλλων υλικών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες ελλείψεις. Σε πρώτη φάση παραδόθηκαν ήδη 300 ειδικές στολές για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Παράλληλα, συνεχίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα οι απολυμάνσεις όλων των ανοικτών και μη δημόσιων χώρων.

Κοινή απόφαση και κοινός στόχος είναι να προστατευτεί η υγεία των πολιτών στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και με τον καλύτερο τρόπο.

Οι τοπικοί φορείς συνεργάζονται μεταξύ τους, αλλά και με τους ειδικούς επιστήμονες που είναι επιφορτισμένοι για την αντιμετώπιση του ιού Covid-19.

Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κοινό εχθρό, τηρώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων που έχουν δημοσιοποιηθεί.

Δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία και πειθαρχία στους κανόνες υγιεινής, τηρώντας με υπευθυνότητα τις αποφάσεις του ΕΟΔΥ.

Με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης μένουμε σπίτι, για την προστασία της ζωής μας, για να κερδίσουμε το δικό μας αύριο και της κοινωνίας μας.

Δεν είναι κανένας μόνος. Είμαστε όλοι μαζί και στη μάχη αυτή θα βγούμε νικητές!

 

Για την επιτροπή

Βασίλης Ν. Γιαννάκης

Δήμαρχος Φλώρινας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.