ΚΚΕ Κοζάνη: Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων

1 Απριλίου 2020
18:13
Κανένα σχόλιο

 

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει σαρωτικές αλλαγές στην διαβίωση των εργαζομένων αλλά ορισμένοι σχεδιασμοί προχωράν αλώβητοι όπως αυτοί της απολιγνιτοποίησης και του κλείσιμου λιγνιτικών μονάδων. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των ενεργειακών ομίλων καλά κρατεί  για το ποιος θα εντάσσει περισσότερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο σύστημα ακόμα και σε συνθήκες που υπάρχει μείωση της ζήτησης. Η σχεδιασμένη και μελετημένη απόσυρση των λινγιτικών μονάδων που ήδη έχει επιπτώσεις στην παροχή θερμικού φορτίου, θα επιφέρει τεράστιά προβλήματα στην λειτουργιά της τηλεθέρμανσης στην πόλη της Πτολεμαΐδας όσο και της Κοζάνης, την αύξηση των τιμολογίων όπως του Δήμου Αμυνταίου αλλά και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Ο λαός της περιοχής μας να είναι σε ετοιμότητα γιατί σε συνθήκες πανδημίας η κυβέρνηση προχωράει την απολιγνιτοποίηση με μοναδικό στόχο να βγουν κερδισμένοι οι πράσινοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Άμεσα να εξασφαλιστεί κατά προτεραιότητα η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων για την κάλυψη της λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και της περιοχής του Αμυνταίου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.