Τη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων, κατά την λειτουργία των υπεραγορών τροφίμων (Super Market) στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Κοζάνης, ζητάει ο Γ. Κασαπίδης

3 Απριλίου 2020
14:30

Την λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου COVID-19 , κατά την λειτουργία των υπεραγορών τροφίμων (Super Market) στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Κοζάνης ζητάει με έγγραφό του από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Κασαπίδης κάνει λόγο για περιοριστικά μέτρα τόσο για τον τρόπο λειτουργίας των υπεραγορών τροφίμων όσο και για την μετακίνηση των πολιτών προς αυτές για χρονικό διάστημα 14 ημερών οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση για άρση ή επέκτασή τους.

Συγκεκριμένα προτείνει:

Να επιτρέπονται μόνο δύο (2) φορές την εβδομάδα και με αλφαβητική σειρά (π.χ.Α-Θ, Ι-Π κοκ) οι μετακινήσεις των πολιτών προς τις υπεραγορές τροφίμων (super market), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τηλεφωνικών παραγγελιών από τους πολίτες.

Λειτουργία υπηρεσιών κατ΄ οίκον διανομής παραγγελιών από τις υπεραγορές τροφίμων.

Μέγιστος αριθμός αμαξιδίων μεταφοράς αγαθών (καροτσάκια τροφίμων) εντός των καταστημάτων τροφίμων ίσος με τον επιτρεπόμενο αριθμό πελατών ανά ωφέλιμα τετραγωνικά (1 άτομο ανά 20m²).

Μονοδρόμηση των διαδρόμων της πορείας κυκλοφορίας των πελατών εντός των καταστημάτων, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας χωρίς τη δυνατότητα επιστροφής ή άσκοπης κυκλοφορίας εντός των διαδρόμων.

Αυστηρή τήρηση των αποστάσεων μεταξύ δύο πελατών στο διάδρομο, 2m άτομο από άτομο.

Σχολαστική τήρηση αντισηψίας (απολύμανση) των χειρολαβών των αμαξιδίων μεταφοράς αγαθών με ευθύνη του καταστήματος (ορισμός και δήλωση υπευθύνου) στην αστυνομία και τη διεύθυνση υγιεινής και αυστηρό έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

23 σχόλια

      • Εσυ μαλλον δεν λογίζεσαι για γίδι..Εκτος απο κριτικη εχεις να προτεινεις τιποτα καλυτερο δηλαδη??Εκτος αν πιστευεις οτι ολα ειναι μια συνομοσια οποτε μπορεις να πας στα νοσοκομεια να βοηθας τους αρρωστους.

  • Ναι εννοείται πως είναι ορθή η πρόταση, γιατί σε κάθε αντίθετη περίπτωση,θα υπάρχει διάσταση με περαιτέρω διασπορά του κορονωϊού, ειδικά εν όψει Πάσχα με τις προμήθειες και λόγω αργίας.

  • Τα δύσκολα είναι μπροστά μας.
    Να επιτρέπονται μόνο δύο (2) φορές την εβδομάδα και με αλφαβητική σειρά (π.χ.Α-Θ, Ι-Π κοκ) οι μετακινήσεις των πολιτών προς τις υπεραγορές τροφίμων (super market)……νομίζω ότι θα προκαλέσει πανικό .

  • Ξέχασες να βάλεις και Φανάρια στα s/m. Αποδειχθεικες πολύ κατώτερος τον περιστασεων. Επι ενάμιση μήνα πετουσες αετό.

    • Κρίμα τέτοια κακία τέτοιες ώρες αντί να είστε ενωμένοι.ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ Οι ΚΟΖΑΝΙΤΕΣ ΑΠ’ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΛΙΚΙ,ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;
      ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ! ΔΗΜΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΔΟΞΑ!!ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

  • Κάηκε στο γάλα φυσάει και το γιαούρτι !! Σου λέει ας τα ζητήσω εγώ και αν δεν τα δεχθεί η κυβέρνηση εγώ ήμουν ο καλός και αυτοί ήταν οι κακοί για να έχει να λέει στους αντιπολιτευόμενους οτι αυτός πρόταξε το γενικό συμφέρον!

  • Τι πολύ σωστό μέτρο λέτε; Το να σου πούνε ποτέ θα πας σούπερ μάρκετ είναι λογικό; Άνθρωποι είμαστε με παιδια και μπορεί να χρειαστούμε οτιδήποτε ανα πάσα στιγμή. Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να μην βγαίνουμε καθόλου από τα σπίτια μας ούτε για τις ανάγκες μας.

    • Πολύ σωστά τα λέει!!! Να βάλει και ακόμα πιο αυστηρά μέτρα γιατί δεν καταλαβαίνουν πάνε στο σούπερ δύο και τρεις φορές την μέρα τα ίδια άτομα. Να περιορίσει τς μετακίνησεις μια φορά την μέρα και πολύ είναι…

  • Επικοινωνία της οκάς. Ποιός ειδικός πρότεινε τα μέτρα αυτά; Τι ζημιά και τι οφέλη θα προκαλέσουν; Που βασίζεται η πρόταση; Γιατί 2 και όχι 1 την εβδομάδα; Γιατί όχι 3;

  • Πρώτα πετάει την μπαρούφα ότι θα έχουμε έλλειψη τροφίμων και τώρα θέλέι να περιορίσει την πρόσβαση στο σούμερ μάρκετ! ποσο θέλεις ρε Κασαπίδη για να μας πιάσει πανικός; Ήρεμα ρωτάω

  • Δηλαδή ,αν σταματήσει καποιος στο διάδρομο θα δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα γιατί ουτε μπροστά επιτρέπεται να πας (2 μέτρα απόσταση), ούτε πίσω ( μονόδρομος).

    Νομιζω πως θα χρειαστεί τροχονόμος.

  • Ντροπή Γιώργο, τι είναι οι πολίτες υποχείριά σου;
    δεν καταλαβαίνεις ότι τους προσβάλεις;
    Εσύ με τι προσόντα κάνεις προτάσεις;

  • Μας δουλεύεις Κασαπίδη;;; δύο φορές την εβδομάδα;;; Στο τέλος θα προτείνεις να μην βγαίνουμε καθόλου. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία του ελληνικού λαού τηρεί το μένουμε σπίτι. Εσείς οι πολιτικοί δήμαρχοι κτλ τι κάνατε όλα τα χρόνια για να το εθνικό σύστημα υγείας; Όλοι σας ΝΔ ΠΑΣΟΚ Σύριζα έχετε ευθύνες. Με το μένουμε σπίτι αυτό που θέλετε είναι να μην αποκαλυφθεί η γύμνια του εθνικού συστήματος υγείας.

  • ακομα και σημερα δυο δυο και τρεις τρεις πηγαινουν στα σουπερ μαρκετ μαζι με τη γυναικα τους και το ή τα παιδια τους με δυο καροτσια μαλιστα καποιοι ,με αποτελεσμα να τους περιμενουμε καμποση ωρα απ εξω,μαλλον τα κανουν για να φυγουν απο το σπιτι,το σωστοτερο ειναι να ειναι ο καθενας μονος του κι αν δεν τους αρεσει ξυδι,δεν ειναι κοινωνικη διεξοδος το σουπερ μαρκετ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΟΙ!!!

  • Ο κ. Κασαπιδης ενω θα επρεπε να πάρει μέτρα πριν απο 1 μήνα, για τους γουναραδες που ηρθαν απο την εκθεση του Μιλανου, τωρα προτείνει λύσεις για Super Markets που δεν εφαρμόστηκαν ούτε στην Ιταλια και Ισπανια…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.