Ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου σχετικά με τα μέτρα για εργαζόμενους που δεν μπορούν να μεταβούν στην εργασία τους λόγω καραντίνας στη Δ.Ε. Μεσοποταμίας Καστοριάς

3 Απριλίου 2020
16:37
Κανένα σχόλιο

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα η Ολυμπία Τελιγιορίδου προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, σχετικά με τα μέτρα για τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να μεταβούν στην εργασία τους λόγω καραντίνας στη Δ.Ε. Μεσοποταμίας Καστοριάς.

Η πανδημία του Covid19 έχει βρει την Π.Ε. Καστοριάς σε μια κρίσιμη κατάσταση με πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα και απώλειες ζωών.

Η επιδημιολογική εξέλιξη της νόσου οδήγησε στην ανάγκη λήψης επιπλέον έκτακτων μέτρων και ειδικά για τη Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας επιβλήθηκε καραντίνα. Επειδή υπάρχουν εργαζόμενοι που διαμένουν εντός της περιοχής καραντίνας αλλά εργάζονται σε άλλες περιοχές στις οποίες δεν επιτρέπεται να μεταβούν, και το αντίστροφο,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Σε τι ενέργειες θα προβείτε ώστε οι εργαζόμενοι αυτοί να μην χάσουν το μισθό τους;
  2. Σκοπεύετε να νομοθετήσετε ώστε να υπάρξει κάλυψη από το κράτος του μισθού των εργαζομένων όσο διαρκέσει η καραντίνα;
  3. Τι σκοπεύετε να κάνετε ώστε να μην υπάρξει ο κίνδυνος της απόλυσης αυτών

των εργαζομένων;

 

Η ερωτώσα Βουλευτής

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.