Θα δυσκολευτείς  να τους πλησιάσεις και να τους καταλάβεις εσωστρεφείς από τη φύση τους.

Υπερευαίσθητοι σκληροί και απαιτητικοί με τον εαυτό τους.

Θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή για να τους   ξεκλειδώσεις και να εισχωρήσεις στα άβατα της ψυχής τους.

Δεν θα σε αφήσουν εύκολα να δεις τις ευαισθησίες τους και να γκρεμίσεις τα τείχη τους. Είναι η άμυνα τους όχι απέναντι σε εσένα  αλλά στους φόβους τους.

Ποιος δεν έχει άλλωστε?

Τα μοναχοπαίδια συχνά παρεξηγημένα άτομα ωριμάζουν γρηγορότερα,  δεν εμπιστεύονται εύκολα συνήθως επιλέγουν να είναι δίπλα τους λίγοι και καλοί, αυτό δεν τους καθιστά αντικοινωνικούς όπως συχνά ακούγεται αλλά αρκετά επιλεκτικούς.

Δένονται περισσότερο με τους φίλους τους  στην προσπάθεια τους να καλύψουν το αδελφικό κενό. Οι φίλοι τους γίνονται μέλη  της  οικογένεια  τους, δύσκολα κάποιος  θα καταλάβει πόση σημασία έχουν για εσένα οι φίλοι σου  εκτός αν είσαι μοναχοπαίδι.

Στην παιδική τους ηλικία δεν χρειάστηκε  να σκαρφιστούν πράγματα για να τραβήξουν την προσοχή των γονιών τους, οι περισσότεροι ήταν το επίκεντρο στον πυρήνα της οικογένειας και ο λόγος που δεν καλλιέργησαν το αίσθημα του ανταγωνισμού.

Σε μεγάλο ποσοστό τα μοναχοπαίδια έχουν εισπράξει  απεριόριστη αγάπη από το οικογενειακό και συγγενικό τους περιβάλλον.

Στην παιδική τους ηλικία δεν είχαν κάποιον να  μοιράζονται τα παιχνίδια και τα ρούχα τους,  μεγαλώνοντας  όμως γίνονται   δοτικοί με τους ανθρώπους.

Κάποιοι θα τους αποκαλέσουν κακομαθημένους εγωιστές ,εγωκεντρικούς χαρακτήρες  υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις άλλωστε όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί.

Θα βγουν μπροστά σε όποια δυσκολία και να προκύψει με υπευθυνότητα και θα υπερασπιστούν ανθρώπους με κάθε κόστος.

Έχουν μάθει να παλεύουν μόνοι τους και αυτό τους καθιστά δυνατούς δίχως άλλη επιλογή.

Συχνά φλερτάρουν με την τελειότητα δίνουν τεράστια προσοχή στη λεπτομέρεια την υπέρ-αναλύουν και δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να κάνει λάθη.

Δε γεμίζουν τη μοναξιά τους  με αποκούμπια ξέρουν να αγαπάνε και να το δείχνουν.

Σύμμαχος και εχθρός τους η μοναξιά!!

Γράφει η Αγνή Τσίπου

Σπουδάστρια του τμήματος Δημοσιογραφίας Συντακτών και ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κοζάνης.