«Το κορίτσι που επιμένει» είναι ένα πρωτότυπο μουσικό παραμύθι για όλη την οικογένεια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Μπάστα και κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα. Η βιντεοσκόπηση είναι από τις παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σε παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης (Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2020)Υπόθεση:

Μια φορά κι ένα καιρό ένα κορίτσι κι ένα αγόρι μεγαλώνουν μαζί και, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αγαπιούνται και παντρεύονται και είναι έτοιμοι να ζήσουν για πάντα… αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Όμως, στα παραμύθια, όπως και στη ζωή, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Πάνω στην κορύφωση της ευτυχίας τους, τη μέρα του γάμου τους, ο θεός του κάτω κόσμου, ο πλούτωνας, κλέβει το αγόρι. Η λύπη του κοριτσιού είναι τόσο μεγάλη που οι υπόλοιποι θεοί συγκινούνται και αποφασίζουν να το βοηθήσουν να φέρει πίσω τον αγαπημένο της. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, στο οποίο, το κορίτσι θα αντιμετωπίσει τα εμπόδια και τους κωμικούς χαρακτήρες του κάτω κόσμου σε μια σειρά από αστεία επεισόδια γεμάτα μουσική και τραγούδι. Πείθει τον απρόθυμο βαρκάρη, παίρνει με το μέρος της τον τρικέφαλο Κέρβερο και κερδίζει τη συμπάθεια της ευαίσθητης Περσεφόνης, πριν την τελική αναμέτρησή της με τον ίδιο τον Πλούτωνα. Η τελική λύση θα είναι δίκαιη για όλους.

Συντελεστές:
Κείμενο – Στίχοι – Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Μουσική Σύνθεση: Διονύσης Μπάστας
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Κινησιολογία: Σπύρος Κουβαράς
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη – Διδασκαλία και κατασκευές κουκλοθεάτρου: Κωσταντής Μιζάρας
ηχογραφήσεις: Noisebox Studio

Παίζουν και τραγουδούν:
Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, Γιώργος Κορομπίλης, Σοφία Νικολετάκη, Χρήστος Ραμμόπουλος

Κατασκευή σκηνικού: Νίκος Λαβανισιώτης
Κονσόλα ήχου: Γιάννης Μπατιάνης
Βιντεοσκόπηση: Σάκης Αναστασόπουλος
Παραγωγή: ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης 2020
Διάρκεια: 70 λεπτά

Η παράσταση έχει επίσης παιχτεί και στο θέατρο act (2015-16), στο θέατρο Άβατον (2017-18), στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής (2018), στο θέατρο Άλφα-Ιδέα (2018-19) και στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (2019-20).