Ενημερωτική συνάντηση μεταξύ της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να ζεις» και της Δημοτικής Αρχής

7 Απριλίου 2020
20:21

 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, μετά από αίτημα της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις», συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ στελεχών της Δημοτικής Κίνησης και του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Γρηγόρη Τζουμερκιώτη και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Κοζάνης.

Τα θέματα για τα οποία ζητήθηκε ενημέρωση είχαν να κάνουν κατά κύριο λόγο με τις ενέργειες του Δήμου Κοζάνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού καθώς και άλλα σοβαρά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου, όπως:

  1. Τα μέτρα που προτίθεται να λάβει ο Δήμος για την προστασία των συμπολιτών μας (απολυμάνσεις) ιδιαίτερα στους χώρους ευθύνης του όπως τα δημοτικά κτίρια και οι κοινόχρηστοι χώροι του Δήμου.

  2. Η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και ιδιαίτερα της υπηρεσίας καθαριότητας καθώς και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται για την προστασία των εργαζομένων.

  3. Η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών του Δήμου αφού όπως επισημάνθηκε είναι κρίσιμης σημασίας η ενίσχυση τους με πόρους και προσωπικό ώστε να υποστηριχθούν οι πολίτες που έχουν ανάγκη.

  4. Η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς στην πόλη της Κοζάνης

  5. Τα απαραίτητα μέτρα για την οικονομική ελάφρυνση των τοπικών επιχειρήσεων (σμφ με την Π.Ν.Π. 20/3/2020 άρθρο 37 παρ 8 και 9) όπως η μείωση των Δημοτικών τελών και του τέλους κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή ή έχουν πληγεί από τα μέτρα.

  6. Η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών σχετικά με γραφειοκρατικά θέματα υπηρεσιών του Δήμου (έκδοση πιστοποιητικών – πληρωμές κ.λ.π.)

  7. Οι πρωτοβουλίες που μπορεί να πάρει ο Δήμος προς την κατεύθυνση της καλύτερης δυνατής λειτουργίας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

  8. Η λειτουργία της τηλεθέρμανσης Κοζάνης λόγω της μειωμένης παροχής θερμικής ενέργειας εκ μέρους της ΔΕΗ.

Επίσης εκ μέρους της Δημοτικής Κίνησης τέθηκε το ζήτημα της καλύτερης λειτουργίας των θεσμικών οργάνων όπως το Δημοτικό Συμβούλιο, η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έτσι ώστε η λήψη των αποφάσεων να γίνεται με τη δυνατότητα διαλόγου μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι δια περιφοράς όπως γίνεται μέχρι σήμερα, όσο αυτό είναι φυσικά εφικτό.

Τέλος η αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης εξέφρασε την διάθεσή της να παρακολουθεί, να προτείνει και να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν καθημερινά λόγω των ακραίων καταστάσεων που βιώνουμε προς όφελος του Δήμου Κοζάνης και των δημοτών.

Κοζάνη 07-04-2020

Για τη Δημοτική Κίνηση

«Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

10 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.