kozan.gr: Στην αναζήτηση, Τεχνικού Συμβούλου, με συνοπτικό διαγωνισμό, για την προετοιμασία τευχών δημοπράτησης και επίβλεψης της μελέτης “Έλεγχος Στατικής Επάρκειας κι εργασίες συντήρησης – αναβάθμισης υψηλής Γέφυρας Σερβίων “, προχωρά η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας – Aφού προκύψει ο Τεχνικός Σύμβουλος θα απαιτηθούν 6 μήνες για την προετοιμασία των Τευχών Δημοπράτησης

9 Απριλίου 2020
22:46
Στην αναζήτηση, Τεχνικού Συμβούλου, με συνοπτικό διαγωνισμό, στην προετοιμασία τευχών δημοπράτησης και επίβλεψης της μελέτης “Έλεγχος Στατικής Επάρκειας κι εργασίες συντήρησης – αναβάθμισης υψηλής Γέφυρας Σερβίων”, προχωρά η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας. Ο Τεχνικός Σύμβουλος θα βοηθήσει την Υπηρεσία, κατά την διάρκεια εκπόνησης της Μελέτης, στo πλαίσιo της Επιθεώρησης και Συντήρησης της Γέφυρας, στα εξής:
α). Στον έλεγχο των μεθοδολογιών εκτέλεσης των εργασιών, οι οποίες θα συνταχθούν (προταθούν) από τον Ανάδοχο της μελέτης.
β). Στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων, οι οποίοι θα εκτελεσθούν από τον Ανάδοχο.
γ). Στον προγραμματισμό περαιτέρω ερευνών, οι οποίες ενδεχομένως να απαιτηθούν.
δ). Στην αντιμετώπιση πιθανών αιτημάτων του Αναδόχου της μελέτης
ε). Σε θέματα ποιοτικού ελέγχου
στ). Στην επικαιροποίηση του εγχειριδίου Επιθεώρησης και Συντήρησης.
Aφού προκύψει ο Τεχνικός Σύμβουλος θα απαιτηθούν 6 μήνες για την προετοιμασία των Τευχών Δημοπράτησης. Να σημειωθεί έχει δεσμευτεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το ποσό των 74.400 ευρώ για την κάλυψη της δαπάνης ανάθεσης καθηκόντων του Τεχνικού Συμβούλου.
kozan.gr

6 σχόλια

  • Οι γέφυρες που κατασκευάστηκαν αργότερα και μέχρι και τη δεκαετία του ’80 ακολουθούσαν παρωχημένους (πια) γερμανικούς κανονισμούς.
    Όλες οι γέφυρες που κατασκευάστηκαν πριν από το 1993 δεν είχαν επαρκείς αντισεισμικές προβλέψεις στον σχεδιασμό τους. Αλλά και τα πρότυπα του ’93 κρίνονται παρωχημένα.
    Οι κανονισμοί των προηγούμενων δεκαετιών δεν περιελάμβαναν σωστές προβλέψεις για τη μελλοντική εξέλιξη της κίνησης στους δρόμους και της αύξησης του όγκου των φορτίων.

  • Γιατί ο Καθηγητής κ. Μητούλης που έδειξε ένα μεγάλο και ανιδιοτελές ενδιαφέρον και είχε κάνει και δημοσιεύσεις και δηλώσεις στον τύπο γιά την επικινδυνότητα της Γέφυρας και συμμετείχε στην σύσκεψη στο Περιφ.Συμβούλιο δεν κατέθεσε ακόμη καμιά ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ όπως είχε υποσχεθεί και έλεγε οτι αυτός και οι συνεργάτες του εργάζονται πυρετωδώς γι αυτό το σοβαρό θέμα ;

    Του εδόθησαν πλήθος μετρήσεων τοπογράφων της ΔΕΗ που ανιδιοτελώς
    προσφέρθηκε οπως και φωτογραφίες από Drones .
    Τι συμπέρασμα βγήκε ;
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ή ΟΧΙ ;

    ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ !!

    κ. Καθηγητά εμείς να ανησυχούμε ή οχι ;
    παρακαλούμε απαντήστε μας .

    Επίσης παρακαλούνται και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας να απαντήσουν.

    • Από τισ 3 Φεβρουαρίου 2020 που έγινε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τον Καθ. Καραμπίνη και τον Καθ. Μητούλη πέρασαν 2 1/2 μήνες !
      Ποιά είναι τα συμπεράσματα σου κ. Μητούλη ;

      Τί απέδωσαν οι μετρήσεις των τοπογράφων της ΔΕΗ ;

  • 1 μηνας η προκήρυξη
    + 1 μήνας η ανάθεση στον Τεχν. Σύμβουλο
    + 6 μήνες η προετοιμασία τευχών γιά προκήρυξη μελέτης
    + αγνωστοι μήνες γιά σύνταξη μελέτης

    ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΑΝ ΜΕΤΑ 2,50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ!!!

    Είμαστε σοβαροί ;

    Τί λέει το ΤΕΕ ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.