Ευτράπελο ή πραγματικότητα (του Κοντού Ναπολέοντα)

10 Απριλίου 2020
09:08

 

Πριν λίγες ημέρες, ο παππούς δέχεται τηλεφώνημα από τον εγγονό του, που σπουδάζει σε επαρχιακό πανεπιστήμιο της χώρας μας και τον ακούει να του λέει: «παππού, κατάλαβες πού οφείλεται το αποψινό τηλεφώνημά μου; Αν δεν το κατάλαβες, σου λέω ότι «το συνηθισμένο χαρτζιλίκι που μου δίνεις, κάθε μήνα, έχει τελειώσει…». Κατάλαβα-κατάλαβα, παιδί μου. Πριν αποσώσει την κουβέντα του ο παππούς, ακούει και πάλι τον εγγονό να του λέει: «κοίταξε, παππού, το χαρτζιλίκι να συνοδεύεται και με κανένα χονδρό..». Ο παππούς δε χάνει την ευκαιρία:«άκου να σου πω, εγγονέ, κάθε φορά, που πάω στην τράπεζα να πάρω τη σύνταξή μου, η ταμίας μου λέει, κ. Γιώργο, τα χρήματα, σου τα δίνω σε ψιλά, για να φαίνεται ότι παίρνεις πολλά!». Κατάλαβες, εγγονέ, από πρώτο χέρι, να ξέρεις ότι τη σύνταξή μου την παίρνω σε ψιλά, για να φαίνεται, όπως λέει κι η ταμίας της τράπεζας μεγάλη! Με τα ψιλά που σου στέλνω υπάρχει ένα πρόβλημα κι αυτό έχει να κάνει με την απολύμανση!.. Ευκολότερο είναι να απολυμαίνεις ένα ή δύο πενηντάρικα, παρά πέντε ή περισσότερα εικοσάρικα.

Κι ο κορωνοϊός απ’ όσα ακούω και διαβάζω, χτυπάει τις «ευπαθείς ομάδες» (στα 50, 100 κι άνω), κατά προτίμηση, σε χαρτί με μεγάλη επιφάνεια. Για τούτο, ως παππούς σου, μια συμβουλή σου δίνω: «τώρα, με την κρίση που περνάμε, λόγω κορωνοϊού, μια και τις καφετέριες τις κλείσανε, να παίρνεις καφέ χύμα, κι εκεί που θα τον πλήρωνες, 2 με 3 ευρώ στην καφετέρια, τώρα, με τα ίδια χρήματα, θα περνάς σχεδόν όλο το μήνα, πίνοντας τον καφέ σου, μένοντας στο σπίτι. Αν πάλι όλοι εσείς οι φοιτητές συνηθίζετε ακόμη να σηκώνεστε το μεσημέρι από το κρεβάτι, μπορεί και στην περίπτωση αυτή να γλυτώνετε και τον καφέ χύμα. Κατάλαβες, εγγονέ μου,;

Κοντός Ναπολέων

(Κοζάνη, 9-4-2020)

Ένα σχόλιο

  • Τα σημερινά παιδιά είναι τα δικά μας δημιουργήματα.
    Στα παιδιά μας βλέπουμε ένα μέρος αυτού που είμαστε εμείς.
    Ελπίζω όχι το χειρότερο…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.