Σήμερα, η Πρόεδρος της Eπιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, είχε τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Κοζάνης, κ. Λάζαρο Μαλούτα

10 Απριλίου 2020
20:24

Σήμερα, η Πρόεδρος της Eπιτροπής «Ελλάδα 2021», είχε τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Κοζάνης, κ. Λάζαρο Μαλούτα. Η ψηφιακή συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που κάνει η Επιτροπή με τους ΟΤΑ, προκειμένου να συνεχιστεί η προετοιμασία για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Από τη συζήτηση, προέκυψε ότι η επιλογή που είχε κάνει εξαρχής η Επιτροπή -οι δράσεις που θα οργανωθούν σε όλη την Ελλάδα να έχουν σχέση, όχι με φιέστες και πανηγύρια, αλλά με ανάπτυξη και να αφήνουν παρακαταθήκη για το μέλλον-, είναι όχι απλώς επίκαιρη, είναι και αναγκαία, μετά τη δοκιμασία της χώρας μας, αυτήν την εποχή.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης εξήγησε ότι έχουν εργαστεί συστηματικά, προκειμένου το 2021 να δρομολογηθεί μία σειρά από δράσεις ακριβώς στην κατεύθυνση αυτή. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα σχέδια για τη δημιουργία ενός βιοκλιματικού σχολείου το οποίο θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και την ίδρυση μιας ενεργειακής κατασκήνωσης που θα δίνει δυνατότητα στους κατασκηνωτές να συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες και στις διαδικασίες παραγωγής που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Κοζάνης μετέφερε στην κα. Αγγελοπούλου–Δασκαλάκη τη δημιουργία ενός Δυναμικού Πολυλειτουργικού Αγροκτήματος, το οποίο θα αποτελέσει πρότυπο άσκησης της γεωργίας με αποκλειστική χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά και κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης για την οικολογικά φιλική αγροτική παραγωγή.

Τέλος, το ευτυχές, όπως τόνισε ο κ. Μαλούτας, είναι πως πέρα από τα προφανή θετικά αποτελέσματα των δράσεων αυτών, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου–Δασκαλάκη, διαβεβαίωσε τον κ. Μαλούτα, ότι η Επιτροπή θα βοηθήσει ενεργά την προσπάθεια του Δήμου Κοζάνης, όπως και κάθε άλλη παρόμοια δράση που θα έχει ως στόχο, το 2021 να αποτελέσει αφετηρία μίας νέας ώθησης της χώρας προς τα εμπρός. #Greece2021

7 σχόλια

  • Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το 1821;!
    Απαράδεκτος ο Δημαρχος, τόσος πλούτος της βιβλιοθήκης κρύβεται στα υπόγεια.
    Οτι είχε στο συρτάρι (σχετικό-άσχετο) το έθεσε στο πρόγραμμα.
    Τι σχέση έχουν τα αγροκτήματα και τα βιοκλιματικά σχολεία;
    Κύριε Δήμαρχε είστε ελιπέστατος.

  • Tα λεφτα γι΄αυτη τη φιεστα να δοθουν για τα τεστ κορονοϊου, αντε,πολυ στο σβερκο μας κατσικωθηκατε,καπιτάλες. Η ιδια που ανελαβε τους Ολυμπιακους του ΄004 και μας βουλιαξαν με τα τσαρουχια, η ιδια και εδω . Μετρ της καταστροφης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.