“Μένουμε σπίτι”: 4 προπονητές της ΕΠΣ Κοζάνης μιλούν για τη διακοπή του πρωταθλήματος. Τι συνέπειες θα έχει στους ποδοσφαιριστές τους…

10 Απριλίου 2020
20:05

Ένας μήνας χωρίς αγωνιστική δράση συμπληρώθηκε ήδη για τις ομάδες της ΕΠΣ Κοζάνης, και φυσικά όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων της χώρας και όχι μόνο. 4 προπονητές των ομάδων που είναι στις 4 πρώτες θέσεις, μιλούν για την επόμενη ημέρα, και το πόσο θα κοστίσει αυτή η μη αγωνιστική δράση. Δείτε τι απάντησαν: Ο Παντελής Καπετάνος της Κοζάνης, ο Τάκης Καραθανάσης του Μακεδονικού Κοζάνης, ο Γιώργος Τσέπουρας του Αλιάκμων Αιανής και ο Απόστολος Κωνσταντινίδης του Εορδαϊκού.

Παντελής Καπετάνος (Κοζάνη)
“Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη για όλους και όχι μόνο για τις ομάδες. Σαν ομάδα αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από το να περιμένουμε τις αποφάσεις των ειδικών και αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα που κατά την γνώμη μας φαντάζει δύσκολο. Απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε και είναι σαν να ξεκινάμε απ’ την αρχή. Επειδή μιλάμε όμως για ερασιτεχνικό πρωτάθλημα οι περισσότερες ομάδες θα είναι αδιάφορες και σε περίπτωση επανέναρξης του πρωταθλήματος περισσότερο θα κοστίσει στις ομάδες, οι οποίες έχουν κάποιο κίνητρο, είτε το πρωτάθλημα, είτε την σωτηρία, οι υπόλοιπες θα αγωνίζονται στα παιχνίδια από υποχρέωση. Έχουμε ενημερώσει όλα τα παιδιά να προσέχουν την υγεία τους και να πράττουν σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών και να μην βάλουν σε καμία περίπτωση σε κίνδυνο την υγεία τους και των οικογενειών τους. Ο καθένας τους προπονείται ατομικά όσο γίνεται αλλά αυτό δεν αρκεί σε καμία περίπτωση όμως αυτήν την στιγμή προέχει η υγεία και το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα”

Τάκης Καραθανάσης (Μακεδονικός)

Πιο σημαντικό για όλους μας είναι ή υγεία. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γιατί έχουμε πολύ καιρό χωρίς προπόνηση. Έχω πει σε όλους να κάνουν ατομικά ότι μπορεί ο καθένας περισσότερα, αλλά αν είναι να ξεκινήσουμε σίγουρα θα θέλουμε δύο εβδομάδες τουλάχιστον μια μικρή προετοιμασία. Εγώ πιστεύω ότι ή ομάδα μου θα είναι πανέτοιμη όταν χρειαστεί γιατί έχουμε αποδείξει ότι αγωνιστικά είμαστε καλύτεροι από όλους και αυτό γιατί έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές”.

Γιώργος Τσέπουρας (Αιανή)

Καταρχήν θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να έχει την υγεία του,καθώς όλη αυτή η κατάσταση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη για την κοινωνία μας! Η επιστροφή στην καθημερινότητα θα είναι δύσκολη και πρέπει να μας βρει όλους με αισιοδοξία και ενότητα. Ακόμη, ελπίζω να μας βρει καλύτερους ανθρώπους, καθώς η καραντίνα μας έκανε ν’ αναθεωρήσουμε πολλά για τη ζωή και τον εαυτό μας. Όσον αφορά τον αθλητισμό μας η κατάσταση θα είναι δύσκολη, η αποχή είναι μεγάλη και το μέλλον όλων των πρωταθλημάτων κρίνεται αβέβαιο, καθώς προέχει η υγεία μας! Αυτή η μεγάλη διακοπή επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική κατάσταση των αθλητών, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανίσουν τραυματισμούς σε μια πιθανή επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Αυτή την περίοδο ο κάθε αθλητής προσπαθεί να διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση δουλεύοντας ατομικά στο σπίτι, κάνοντας ποδήλατο,διάδρομο,ασκήσεις με το βάρος του σώματος του ή επιλέγει την ατομική άθληση του με αερόβια άσκηση στη φύση! Οπότε, μ’ αυτά τα δεδομένα θα χρειαστεί σίγουρα μια περίοδος προετοιμασίας τουλάχιστον δύο εβδομάδων,ώστε να διασφαλιστεί η σωματική υγεία των αθλητών. Εν τέλει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος θα αποφανθούν οι ειδικοί επιστήμονες και πρέπει να σεβαστούμε την όποια απόφασή τους! Καλή δύναμη, με υγεία και υπομονή σε όλους μας”.

Απόστολος Κωνσταντινίδης (Εορδαικός)

Ξεκινώντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μας υγεία και καλή δύναμη. Σίγουρα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που δυστυχώς έχουν βάλει την καθημερινότητα μας σε δεύτερη μοίρα. Είναι ένα χρονικό διάστημα που όλοι μας έχουμε το μυαλό μας στην υγεία μας, την υγεία των παιδιών μας , την υγεία των γονιών μας, την υγεία των δικών μας ανθρώπων, την υγεία των διπλανών μας. Έτσι ώστε μετά απ’ όλη αυτή την δοκιμασία να μπορέσουμε να είμαστε και πάλι όλοι μαζί με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Ένα όμως είναι σίγουρο, ότι μετά απ’ όλο αυτό όλοι μας, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, έχουμε αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπαμε την καθημερινότητα μας και σίγουρα, για να έρθω και στο θέμα μας, έχουμε καταλάβει πόσο σημαντικό ρόλο έπαιζε το ποδόσφαιρο και η ενασχόληση μας με αυτό. Η ενασχόληση μας απ’ όποιο πόστο και να την υπηρετούσε ο καθένας μας. Με επαγγελματική η ερασιτεχνική ιδιότητα , με την ιδιότητα του παράγοντα, την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, την ιδιότητα του προπονητή ή την ιδιότητα του φιλάθλου. Ελπίζω ότι θα επιστρέψουμε σε ένα καλύτερο περιβάλλον (ποδοσφαιρικό) και επιτέλους θα χαρούμε το παιχνίδι, κάτι το οποίο είχαμε ξεχάσει να κάνουμε. Όσο αναφορά τώρα την ομάδα του ΕΟΡΔΑΙΚΟΥ έχει δοθεί στους ποδοσφαιριστές από εμένα και τον άμεσο συνεργάτη μου τον κ. Δανιηλίδη Απόστολο πρόγραμμα καθημερινής ατομικής εκγύμνασης έτσι ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε σε καλό επίπεδο την φυσική μας κατάσταση (απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω οι ποδοσφαιριστές το ακολουθούν στο μέτρο του δυνατού), ωστόσο αυτό για μια ποδοσφαιρική ομάδα δεν είναι ποτέ αρκετό. Η ομαδική δουλεία έχει μείνει αρκετά πίσω, η απόχη αυτή από τους αγωνιστικούς χώρους έχει κάνει ζημιά σε όλες τις ομάδες. Εμείς στον ΕΟΡΔΑΙΚΟ ήδη κοιτάμε την επόμενη μέρα και η επόμενη μέρα (εκτός του να μας βρει όλους υγιείς) για εμάς είναι το νέο πρωτάθλημα. Είχαμε αρχίσει εδώ και καιρό να κάνουμε αποτίμηση της χρόνιας να δούμε τα θετικά αυτής και σιγά σιγά να αρχίζουμε να κτίζουμε πάνω σε αυτά έτσι ώστε να μπορέσουμε να εμφανιστούμε πιο ανταγωνιστική την επόμενη σεζόν. Κύλησε ήδη ένας μήνας χωρίς δράση….. Εύχομαι όλο αυτό να τελειώσει όσο το δυνατόν συντομότερα και να έχουμε ποδοσφαιρική δράση άμεσα γιατί το χρειαζόμαστε όλοι μας. Αυτή είναι η ΕΥΧΗ μου. Πιστεύω όμως ότι τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ΔΕΝ θα συνεχιστούν για φέτος και ότι ο ένας μήνας χωρίς αγωνιστική δράση θα φαντάζει πολύ λίγος. Εμείς βέβαια στον ΕΟΡΔΑΙΚΟ εκτός από το πρωτάθλημα είχαμε να αγωνιστούμε και στον τελικό του κυπέλου με την ομάδα του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΦΟΥΦΑ που επίσης πιστεύω ότι δεν θα διεξαχθεί. Ωστόσο αν καταφέρουμε και συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις η ομάδα μου θα παρουσιαστεί έτοιμη (στο μέτρο του δυνατού) για τον στόχο που είχα θέσει και δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του κυπέλλου. Κλείνοντας προσεύχομαι ότι η ευχή μου θα ΝΙΚΗΣΕΙ το πιστεύω μου και σύντομα θα είμαστε όλοι στις θέσεις μας, ΥΓΙΕΙΣ και ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ”.

Θανάσης Τέγος

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.