Λαζαρίνες Αιανής: ‘’Μένουμε σπίτι αλλά δεν ξεχνάμε τα έθιμά μας‘’ (Bίντεο)

11 Απριλίου 2020
10:33
Κανένα σχόλιο

 

Οι Λαζαρίνες της Αιανής είναι ένα δρώμενο που τελείται αδιάλειπτα ανά τους αιώνες.

Αποτελούσε και αποτελεί για τους κατοίκους της Αιανής μια κορυφαία γιορτή ενώ στη λαογραφία εντάσσεται στους Ανοιξιάτικους Αγερμούς.

Φέτος λόγω της ιδιαίτερα σοβαρής κατάστασης που βιώνει η ανθρωπότητα και η χώρα μας, το έθιμο δε θα πραγματοποιηθεί.

Είναι μια από τις ελάχιστες φορές που συμβαίνει αυτό. Χαρακτηριστική είναι η φράση των Αιανιωτών από τα παλιά χρόνια ‘’ σάματ’ θα χαλάσ’ ου λάζαρς; ’’

Η Αιανή, η ιστορική έδρα του Δήμου Κοζάνης ως ελάχιστο φόρο τιμής στο Δρώμενο με μια μικρή προβολή με τον ‘’ Λάζαρ’ ‘’ που γιορτάζουν φέτος οι Λαζαρίνες από το σπίτι στέλνει το μήνυμα:

‘’Μένουμε σπίτι αλλά δεν ξεχνάμε τα έθιμά μας‘’

Απολαύστε λοιπόν τις Λαζαρίνες που γιορτάζουν από το σπίτι!

#Λαζαρίνες #Αιανή #Ιστορική_Έδρα #ΔήμοςΚοζάνης

 

Πηγή https://www.facebook.com/eanipolismakedonias/

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.