Πρόταση του συνδυασμού “Επανεκκίνηση του κοζανίτικου ποδοσφαίρου” για το αύριο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Κοζάνης

11 Απριλίου 2020
23:55

Το ποδόσφαιρο δεν είναι πιο σημαντικό από την Υγεία. Η Υγεία αποτελεί προτεραιότητα και πρέπει να παραμείνει. Όλοι θέλουμε να ξαναγεμίσουμε τα σαββατοκύριακα μας με ποδόσφαιρο αλλά δεν ξέρουμε πότε.

Είναι σημαντικό να ακολουθούμε τις οδηγίες των υπεύθυνων ( υγειονομικές αρχές – κυβέρνηση )και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου να δίνουμε το καλό παράδειγμα ακολουθώντας πιστά τις εντολές γιατί κανένας αγώνας δεν είναι πιο σημαντικός από την ανθρώπινη ζωή. Παρόλα αυτά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι να μείνουμε παθητικοί, γιατί η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να οργανώσουμε το αύριο στο ποδόσφαιρο στην περιφερειακή μας ενότητα.

Είναι ευθύνη μας ως εν δυνάμει διοίκηση της ΕΠΣ Κοζάνης να διασφαλίσουμε ότι το ποδόσφαιρο θα προχωρήσει ξανά. Αυτό δεν είναι μόνο ευθύνη μας αλλά και υποχρέωση μας. Ο συνδυασμός Επανεκκίνηση του Κοζανίτικου Ποδοσφαίρου καταθέτει πρόταση για το τι μέλει γενέσθαι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιφέρειας μας.

Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση . Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να μη παιχτεί ποδόσφαιρο . Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μέλημα μας πρέπει να είναι η συνέχιση λειτουργίας των σωματείων και όχι η απογοήτευση που θα οδηγήσει σε αναστολή λειτουργίας των. Ήδη έχουμε συρρικνωθεί υπερβολικά τα τελευταία χρόνια. Για το λόγο αυτό πρέπει να προχωρήσουμε σε μια διαδικασία αξιοκρατική χωρίς αδικίες για κανέναν.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να βγει πιο δυνατό και πιο ενωμένο από αυτή τη πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε.

Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι .

Η δική μας πρόταση είναι να σταματήσουν τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κοζάνης.

Αναλύοντας τα θετικά και τα αρνητικά της επίπτωσης αυτής , θεωρούμε ότι τα θετικά υπερτερούν. Σε αυτή την ανακοίνωση δεν γίνεται να δοθούν πιο αναλυτικές εξηγήσεις.

Θα σταθούμε όμως σε τρεις παραμέτρους

  1. Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν διακυβεύονται οικονομικά συμφέροντα ώστε να πάθουν οικονομική ζημιά τα σωματεία.

  2. Μιλάμε για ερασιτέχνες αθλητές με ότι συνεπάγεται όλο αυτό ( στο χρόνο αποχής – στο χρόνο προετοιμασίας και στην αποφυγή τραυματισμών μετά από την ελλιπή προετοιμασία για επανεκκίνηση των αγώνων ).

  3. Έχουμε μάθει στις αρχές Μαΐου να τελειώνουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών και όχι να αρχίζουν, λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας.

  4. Και τέλος, μην αμελούμε τις υποχρεώσεις των μαθητών και ειδικά της 3ης λυκείου που πρωταρχικώς στόχος για τα παιδιά αυτά είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις και φυσικά έχουν απόλυτο δίκιο.

Και ερχόμαστε στο ζητούμενο.

Τι θα γίνει με την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων.

Επικύρωση της βαθμολογίας ως έχει.

Από την Α΄ κατηγορία προβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική η πρώτη της βαθμολογίας ομάδα του ΦΣ Κοζάνης που κατά γενική ομολογία δύσκολα θα έχανε την πρώτη θέση ακόμη και με την ολοκλήρωση των αγώνων.

Για τον υποβιβασμό, προτείνουμε να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι παραμένουν στην Α΄ κατηγορία 13 ομάδες.

Πάμε στη Β΄ κατηγορία.

Η προκήρυξη λέει να ανέβουν οι δύο πρώτοι και οι δύο δεύτεροι να παίξουν αγώνα μπαράζ αν δεν υποβιβαστεί ομάδα της περιφέρειας μας από την Γ΄ Εθνική. Αν υποβιβαστεί ομάδα από την Γ΄ Εθνική θα ανέβουν κατηγορία μόνο οι δύο πρώτοι του βαθμολογικού πίνακα.

Εμείς προτείνουμε να ανέβουν και οι τέσσερις , δηλαδή οι δύο πρώτοι του Α΄ ομίλου και οι δύο πρώτοι του Β΄ ομίλου.

Για τον υποβιβασμό των ομάδων, προτείνουμε να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα και να συνεχίζουν να αγωνίζονται στη Β΄ κατηγορία οι υπόλοιπες 21 ομάδες ( με τα σημερινά δεδομένα ) χωρισμένοι σε δύο ομίλους. Δηλαδή να μην προχωρήσει για φέτος το πλάνο της Γ΄ ερασιτεχνικής και να μετατεθεί για τις επόμενες χρονιές.

Αυτό σημαίνει ότι η Α΄ κατηγορία θα διεξαχθεί με 17 ομάδες. Δηλαδή θα πάμε σε έναν μαραθώνιο την επόμενη σεζόν με 34 αγωνιστικές όπου κάθε ομάδα θα έχει ένα ρεπό. Αν σε περίπτωση που το απευχόμαστε υποβιβαστεί η ομάδα του Μακεδονικού Φούφα δεν αλλάζει ο αριθμός των αγωνιστικών πάλι 34 θα γίνουν αλλά δεν θα υπάρχει ρεπό.

Πάμε τώρα στο τι θα γίνει τη νέα σεζόν.

Προκήρυξη σεζόν 2020-2021.

Το πρωτάθλημα να αρχίσει μέσα στον Αύγουστο (21 -22 Αυγούστου ή 29-30 Αυγούστου ). Λόγω των αυξημένων αγωνιστικών για να τελειώσει το αργότερο τέλη Μαΐου.

Στην Α΄ κατηγορία.

Προβιβάζεται ο πρωταθλητής και υποβιβάζονται οι τελευταίοι δυο του βαθμολογικού πίνακα αν έχουμε πρωτάθλημα 17 ομάδων και τρείς αν έχουμε πρωτάθλημα 18 ομάδων και θα συμπαρασύρει και άλλη ομάδα κάθε υποβιβασμός ομάδος της περιφέρειας μας από τη Γ΄ Εθνική.

Στη Β΄ κατηγορία.

Δύο όμιλοι των 10 και 11 ομάδων με άνοδο στη Α΄ κατηγορία των πρώτων στη βαθμολογία και κανέναν υποβιβασμό. Έναρξη πρωταθλήματος τέλη Σεπτεμβρίου.

Συμπέρασμα

Τη σεζόν 2021-2022 στην Α΄ κατηγορία θα είναι 16 ομάδες και οι υπόλοιπες στη Β΄ .

Γ ια τον προγραμματισμό της σεζόν 2021-2022 δεν θα σας προτείνουμε κάτι γιατί ο προγραμματισμός θα γίνει από τη νέα διοίκηση της ΕΠΣ που θα προκύψει από τη ν επικείμενη εκλογική διαδικασία και αυτή η νέα διοίκηση θα είναι ο συνδυασμός ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

Είμαστε στη διάθεση για οποιονδήποτε φίλο – παράγοντα θέλει διευκρινήσεις και φυσικά στη διάθεση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΣ Κοζάνης.

Υ.Γ. Για τα πρωταθλήματα υποδομής και το κύπελλο αυτονόητο είναι ότι σταματάνε κι αυτά.

Για τον συνδυασμό ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ο επικεφαλής

ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΛΤΣΙΔΗΣ

5 σχόλια

  • Επανεκκίνηση του Κοζανίτικου ποδοσφαίρου… Άρα μάλλον θα συμμετέχουν στον συνδυσαμό του κ. Σαλτσίδη μόνο σωματεία της περιοχής της Κοζάνης και τα σωματεία των άλλων περιοχών του νομού θα ενταχθούν στον αντίπαλο συνδυασμό;

    • Σαλτσίδη σήκωσες ψηλά τον αμανέκοιταξε τα του οίκου σου και άσε το Κοζανίτικο ποδόσφαιρο ήσυχο.Τόσα χρόνια στην Ε.Π.Σ σε χορτάσαμε.Τόσα χρόνια ήταν στάσιμο και τώρα χρειάζεται επανακκίνηση;Ποιούς κοροϊδεύεις;Μάλλον τον εαυτό σου.

  • Αυτά είναι τα εύκολα. Τα δύσκολο είναι το οικονομικό. Με όλα αυτά που γίνονται που θα βρουν οι παράγοντες χρήματα να στηρίξουν το σωματείο; Όταν τα τουρνουά και οι χοροί μάλλον φέτος το καλοκαίρι δεν θα γίνουν που θα βρεθούν τα χρήματα; Εκτός αν η ΕΠΣ έχει σκοπό να κάνει μείωση στους διαιτητές και να δώσει κάποια οικονομική βοήθεια στα σωματεία. Αλλιώς του χρόνου συνολικά θα είναι 30 με 33 σωματεία. Ο κορονοϊος ήταν η ταφόπλακα του τοπικού ποδοσφαίρου!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.