Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 33 νέα κρούσματα – Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2114 – 5 θάνατοι σε ένα 24ωρο

12 Απριλίου 2020
18:31

Στα 2.114 έφτασαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 98, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας και φέρουν την υπογραφή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, που φέρει την υπογραφή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ανακοινώθηκαν 33 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2114, εκ των οποίων το 56.9% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 542 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 819 (38.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

76 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 15 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

15 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 98 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 26 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 72 έτη και το 88.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 42261 κλινικά δείγματα.

7 σχόλια

  • Στην περιοχη της μακρυγιαννη ( λυκεια-παιδικη χαρα) μεχρι πριν απο λιγη ωρα γινοταν χαμος εξω, φαινεται δεν τους αγγιζουν ολους τα περι υγειας του συνολου και ασε τον τσιδρα να λεει…

    • Το ίδιο συμβαίνει και στα κρεββατακια (οδό Σπάρτης, Φιλίππου και πίσω από το 2ο και 5ο γυμνάσιο στο παρκάκι) λιγότερο κόσμο είχε η βόλτα τις παλιές καλές εποχές

    • Παντού κάνει ελέγχους, μάλλον εσύ δεν τους πέτυχες. Όταν δεν τους βλέπετε λέτε “η αστυνομία που ειναι; οι τεμπέληδες”,οταν σας γράφουν, τους βριζετε και λέτε “με ποιο δικαίωμα με γράφουν εμένα που δε δουλεύω όταν αυτοί πληρώνονται κανονικά;”. Αποφασίστε τι θέλετε;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.