Γ. Αδαμίδης: “Eν μέσω πανδημίας δημιουργούν νέα Golden Boys στον όμιλο ΔΕΗ – Αιδώς Αργείοι”

12 Απριλίου 2020
22:05

Συναδέλφισσες – οι

Την ώρα που η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την πρωτόγνωρη πανδημία του φονικού ιού covid-19, θρηνώντας εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς σε ολόκληρη την υφήλιο, κάποιοι στον Όμιλο ΔΕΗ άδραξαν την ευκαιρία και θεώρησαν ότι ήρθε η ώρα να πλουτίσουν.

Εκμεταλλεύτηκαν με τον «καλύτερο» τρόπο για τους ίδιους τον κατάπτυστο νόμο 4643/19 της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που μεταξύ άλλων απαράδεκτων και καταστροφικών ρυθμίσεων για τη ΔΕΗ, τους εργαζομένους και τις τοπικές κοινωνίες, καταργεί και το Ανώτατο Όριο Αποδοχών (PLAFON), για τα διορισμένα κομματικά στελέχη των εισηγμένων ΔΕΚΟ.

Έτσι χωρίς ΑΙΔΩ!!! Ξεδιάντροπα όπως πολύ σωστά λέει ο λαός μας, σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, την προηγούμενη Πέμπτη 9 Απρίλη, το Δ.Σ του ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε να αυξήσει τις αποδοχές των στελεχών του σε επίπεδα που θα ζήλευαν τα golden boys της προ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ εποχής.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν αβίαστα είναι:

Γιατί κύριοι της διοίκησης τόση βιασύνη;

Γιατί εν μέσω της πανδημίας αυτού του είδους οι αποφάσεις;

Αυτές είναι οι προτεραιότητές σας;

ΚΡΙΜΑ & ΝΤΡΟΠΗ!!!

Συναδέλφισσες –οι,

Αυτές οι επιλογές είναι ενδεικτικό παράδειγμα αμετροέπειας, αλαζονείας και καθεστωτισμού που διακατέχει τα golden boys στο σύνολό τους αλλά και τους συνεργάτες τους.

Άλλως, πώς να χαρακτηρίσει κανείς την επιλογή της διοίκησης της ΔΕΗ, η οποία πιεζόμενη από το welltraveled στέλεχός της (με έξοδα που βαραίνουν πάντα την εταιρεία φυσικά), να κατατάξει και τον ίδιο στην «χρυσή» κατηγορία.

Για αυτό οι κομματικοί εκλεκτοί της κυβέρνησης της ΝΔ του Μητσοτάκη με διάθεση άλωσης, ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος του Ομίλου, επιλέγουν τη λογική «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» και όλα αυτά την ώρα που η ΔΕΗ βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που βρίσκονταν πριν από ένα χρόνο , τουλάχιστον σε ότι αφορά την τιμή της μετοχής.

Στον αντίποδα όμως, οι διοικήσεις και τα στελέχη του Ομίλου επικαλούμενες τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον κορωνοϊό προχωρούν σε αυθαίρετες περικοπές στη μισθοδοσία, παρότι η ΠΝΠ ορίζει με σαφήνεια ότι οι εργαζόμενοι που παρέχουν τηλεργασία, είναι σε κατ οίκον επιφυλακή, έχουν άδεια ειδικού σκοπού ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, πρέπει να αμείβονται κανονικά!!!!

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!

Υ.Σ. Είμαι υποχρεωμένος να χαιρετίσω την απόφαση της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ η οποία αποδεικνύει εμπράκτως ότι σέβεται τους εργαζομένους της, αφού καταβάλει στο ακέραιο την μισθοδοσία του προσωπικού χωρίς υποκειμενικές νομικές ερμηνείες.

Γιώργος Αδαμίδης

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

19 σχόλια

  • ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΛΑΙΛΑΠΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΖΟΥΣΕ Η ΘΑΤΣΕΡ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ.ΕΥΓΕ,

  • Λαιλαπα ητσν η κυβερνηση του τσιπροκιο με τα παραμυθια και τις κολοτουμπες!!! Ευτυχως αυτες τις δυσκολες μερες εχουμε αυτην την κυβερνηση και οχι τον τσιπροκιο με τους πολακηδες και τους καρανικες!!!! Θα τρεχαμε και δεν θα φταναμε!!!!

  • Πρόεδρε οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων πόσα περνούν για κάθε συνεδρίαση μήπως αυξήθηκαν και σε αυτούς τα ποσά και δεν μιλάνε…..Κάτι κρύβεται με τόση σιωπή από την μεριά τους …

  • ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ. ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ
    ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΧΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ . ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΤΕΤΑ. ΑΛΛΟΙΩς ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΦΑΡΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΣ. ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΙΑΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ .

  • Η λαίλαπα αυτή, όμως άφησε 37 δις. Και μην ξεχνάς την κρίση στην ελλάδα αυτή πάλι την έφεραν στο χείλος του γκρεμα. Σήμερα πουλάνε τη μάσκα στα νοσοκομεία με 20 ευρώ το τεμάχιο..έξυπνε..

  • Λαίλαπα είναι ο νεοφιλελευθερισμός του Κούλη.
    Ο Τσίπρας μια χαρά σε έβγαλε απ’ τα μνημόνια (των σαμαροβενιζελων)

  • Λαϊκισμός κ φθηνή αντιπολίτευση.
    Απλά κ μόνο να κάνει φασαρία για να κερδίσει 5’ δημοσιότητας κ μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Golden Boys; Καινουργια έννοια πρέπει να είναι,δεν την έχω ακούσει ξανά τόσα χρόνια. Ποιοι χαρακτηρίζονται έτσι; θέλω ακριβή ορισμό γιατί κατά λάθος μπορεί να χαρακτηριστουμε άδικα πολλοί… Ακόμα και από αυτούς που γράφουν…ερώτηση υπάρχουν και στη ΔΕΗ; ή αλλου;

  • Το άρθρο δεν αναφέρει ποσά, ώστε να έχει τη δυνατότητα και ο αναγνώστης να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα. Κινδυνεύει δε, να θεωρηθεί αναξιόπιστο αποσκοπώντας μόνο στη σπίλωση χωρίς στοιχεία.

  • Ο καθένας ανάλογα με τη θέση και τις ΕΥΘΥΝΕΣ του πρέπει να αμοίβεται αντίστοιχα και ανάλογα με τις τρέχουσες αγορές. Εαν αυτοί δούλευαν σε έναν άλλον όμιλο, τι αμοιβή θα έπαιρναν; Ούτε είναι σωστό κ.Αδαμίδη αυτό που ισχύει σήμερα στη ΔΕΗ, ο Γαλατάς να αμοίβεται το ίδιο με τον Διευθυντή.

  • Ναι, και μας έβαλε σε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο με κλείστες τράπεζες και να μάθει σε 17 ώρες να κάνει κολοτουμπες..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.