Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας: Ο εταίρος Technological Corporation of Andalusia – CTA διοργάνωσε την 5η Συνάντηση των Εταίρων του Έργου finMED 32 συμμετέχοντες από 9 Ευρωπαϊκές χώρες έλαβαν μέρος σε αυτή τη συνάντηση που διοργανώθηκε με τηλεδιάσκεψη.

14 Απριλίου 2020
12:06
Κανένα σχόλιο

Ο εταίρος Technological Corporation of Andalusia (CTA) φιλοξένησε την 5η συνάντηση των εταίρων του έργου finMED στις 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου. Ο κύριος στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της χρηματοδότησης της καινοτομίας σε τομείς που συνδέονται με την «πράσινη ανάπτυξη», δηλαδή που είναι βιώσιμη ή φιλική προς το περιβάλλον, στην περιοχή της Μεσογείου.

32 συμμετέχοντες από 9 Ευρωπαϊκές χώρες έλαβαν μέρος σε αυτή τη συνάντηση συντονισμού, η οποία διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των περιορισμών κινητικότητας που ορίστηκαν λόγω της εξάπλωσης του COVID-19.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην ανάλυση των αποτελεσμάτων των αξιολογήσεων που πραγματοποιήθηκαν στα δύο εργαλεία που αναπτύχθηκαν από το έργο: ένα ως υπηρεσία των ίδιων των δημόσιων διοικήσεων και το άλλο για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που αναζητούν χρηματοδότηση στους τομείς της πράσινης ανάπτυξης.

Επιπρόσθετα, οι εταίροι του έργου ξεκίνησαν τον προγραμματισμό των επόμενων δραστηριοτήτων, τις οποίες προσάρμοσαν στο πλαίσιο του νέου πανδημικού σεναρίου. Για να γίνει αυτό, η Περιφέρεια του Πιεμόντε, (REGIONE PIEMONTE, ITALY), ως συντονιστής του έργου, έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο εξετάζει πιθανά σενάρια για την αντιμετώπιση των κινδύνων που συνδέονται με την παρούσα κατάσταση.

Το έργο finMED συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα InterregMED και φέρνει κοντά 15 εταίρους από 9 Ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ελλάδα, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Πορτογαλία, Κύπρος, Σλοβενία, Γαλλία, Μάλτα και Ισπανία). Το έργο θα διαρκέσει 48 μήνες και έχει συνολικό προϋπολογισμό 4.3 εκ. Ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες & για να συνδεθείτε με το δίκτυο του finMED, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους:

Κατερίνα Κούτσιανου [email protected]

Project coordinator

Ιωάννα Μακρή [email protected]

Project manager

Επισκεφτείτε επίσης την ιστοσελίδα του έργου https://finmed.interreg-med.eu

ή την ιστοσελίδα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας https://pta.pdm.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.