Στάθης Κωνσταντινίδης: Εντός χρονοδιαγράμματος οι περιβαλλοντικοί όροι του ΑΗΣ Μελίτης

14 Απριλίου 2020
20:28

 

Από κύκλο επαφών που πραγματοποίησα τις προηγούμενες ημέρες με τη διοίκηση της επιχείρησης και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, η διαδικασία έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του ΑΗΣ Μελίτης και η επανεκκίνηση της λειτουργίας του, βρίσκονται εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου.

Έτσι, το επόμενο διάστημα, αναμένονται οι γνωμοδοτήσεις/παρατηρήσεις των αρμοδίων φορέων στο στάδιο της διαβούλευσης, ώστε να ακολουθήσει η έκδοση της σχετικής απόφασης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εξομάλυνση της τροφοδοσίας της Μονάδας από το ορυχείο Προσηλίου, γεγονός που έχει σημαντική επίπτωση στην ευρύτερη δραστηριότητα του Δ. Σερβίων, δεδομένου ότι στην εξορυκτική δραστηριότητα απασχολείται μεγάλος αριθμός εργαζομένων της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, παρακολουθούμε από κοντά τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να υπάρξει οριστική λύση στο παραπάνω ζήτημα.

Κρίσιμο, όμως, παραμένει το ζήτημα της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα, αφού η χαμηλή ζήτηση στις παρούσες συνθήκες αποτελεί ανασχετικό παράγοντα για τη λιγνιτική δραστηριότητα. Οι θετικές ενδείξεις μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι, εφόσον συνεχιστεί από όλους μας η συνεπής τήρηση των υποδείξεων των ειδικών, σύντομα θα αρχίσει η επανάκαμψη στην κανονικότητα.

15 σχόλια

  • Και εσένα τι σε ενδιαφέρει κάτι που αφορά τον νομό Φλώρινας; δεν έχει η Φλώρινα βουλευτή του κόμματος σου να την εκπροσωπήσει; ή με την φόρα που πήρατε σε διαγκωνισμους οι τέσσερεις τις Κοζάνης δεν θα αφήσετε τίποτα όρθιο στη περιφέρεια;

    • Επειδή είσαι ασχετος φίλε,άσε να γράψει κανένας άλλος. Και για να μάθεις, κάρβουνο στη Μελίτη πηγαίνουν τα δύο ορυχεία Σερβίων στα οποία δουλεύει αρκετός κόσμος για την εξόρυξη όπως και πολλά φορτηγά της περιοχής που μεταφέρουν το κάρβουνο στη Μελίτη.
      Ασχετε και εμπαθη. Εμας που ζουμε στα Σέρβια μας νοιάζει.

  • Πολύ θετική εξέλιξη για την περιοχή μας
    . Έτσι κύριε Κωνσταντινίδη να κοιτάτε τα προβλήματα μας,και να δρομολογείτε παρεμβάσεις και λύσεις.

  • Σωστή και ενδιαφέρουσα κίνηση κ.Κωνσταντιδη για εμάς τους υπαλλήλους, απο Σερβια είμαι κσι αναμένουμε τις εξελίξεις!Μακάρι να βρεθεί λυση

    • Ποια κίνηση καλέ μου άνθρωπε πέρασε από τα γραφεία της ΔΕΗ και του είπανε αυτό που είναι γνωστό από την ώρα που προέκυψε το πρόβλημα ότι η περιβαλοντικη μελέτη θα είναι έτυμη σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, και ο ” πολιτευτής” το σέρβιρε σαν την μεγάλη είδηση. Έλεος πια

  • Η εξέλιξη αυτή δίνει ελπίδες για γρήγορη επίλυση του προβλήματος, προς όφελος των εργαζομένων αλλά και της εξορυκτικής δραστηριότητας. Το ενδιαφέρον σου (για μια ακόμη φορά) δείχνει ξεκάθαρα πως και σε τι πρέπει να στοχεύουν οι Βουλευτές του Νομού μας!

  • τι μπραβο ρε μας δουλευετε¨?αυτοι βαλαν την υπογραφη τους να κλεισει η μοναδα της μελιτης το 2023 για την καρεκλα τους και τους λετε και μπραβο.πιο προβατα δεν εχω δει

  • Ναι θα αρχίσει η επανάκαμψη και η επιστροφή στην κανονικότατα με 10 έως 20% ύφεση και την ανεργία στο 20%. Αλλά εάν παίρνεις 7000€τον μήνα χωρίς να προσφέρεις τίποτα πέρα από φωτογραφίες και δελτία τύπου φυσικό είναι να λες και να γράφεις αυτά που γράφει και λέει ο βουλευτής.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.