Οι σκέψεις μιας Κοζανίτισσας ηλικιωμένης στην εποχή του κορωνοϊού

22 Απριλίου 2020
20:27

Όσα μα όσα συγχαρητήρια και ευχαριστώ και αν πούμε θα είναι πάρα – πάρα πολύ λίγα, σ αυτούς τους ανθρώπους που διακινδυνεύοντας τη ζωή τους παλεύουν με νύχια και με δόντια για να μα εξασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλειά μας.

Δεν γνωρίζω από πού να αρχίσω και πώς να συνεχίσω για να πλέξω το εγκώμιο όλων αυτών των ανθρώπων.

Βέβαια θα αρχίσω από τον Πρωθυπουργό μας τον κ. Μητσοτάκη που είναι ο κυβερνήτης του υπερωκεανίου που λέγεται Ελλάδα, μαζί με όλο το πλήρωμα και με όλη την κυβέρνηση που ι καθένας από τη δική του πλευρά κάνει ότι είναι δυνατόν για όλους μας.

Και συνεχίζω με τον Υπουργό Υγείας τον κ. Κικίλια τον Υφυπουργό κ. Κοτζαμάνη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, τον καθηγητή Τσιόρδα, που είναι ο προσωπικός και οικογενειακός γιατρός όλων μας , που όλοι μας κρεμόμαστε από τα χείλη τους, τους γιατρούς όλου του κόσμου και ιδιαίτερα τους δικούς μας γιατρούς , τους νοσηλευτές, τις νοσηλεύτριες που φροντίζουν τους ασθενείς, το παραϊατρικό προσωπικό, τις ομάδες των ερευνητών, που όλοι πιστοί στον όρκο που έδωσαν, αψηφούν τον  κίνδυνο, παλεύοντας με τα άγρια κύματα και με τα μικρόβια. Τους φαρμακοποιούς και τους διασώστες του ΕΚΑΒ, τους τραυματιοφορείς, την Ιερά Σύνοδο και όλη την ιεραρχία της Εκκλησίας που προσεύχονται συνεχώς για την υγεία μας και την σωτηρία της ψυχής μας.

Βέβαια τα συγχαρητήρια και τα ευχαριστώ συνεχίζονται για τις υπηρεσίες του Δήμου, για την Ελληνική Αστυνομία, για τους Πυροσβέστες, που οι φλόγες τυλίγουν το κορμί τους, για το ναυτικό για ην αεροπορία, για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που μας προσφέρουν την ενημέρωση, γιατί διαφορετικά, θα είχαμε μαύρο σκοτάδι, για τους ανταποκριτές τους, που παντός καιρού μέσα στους δρόμους, κάτω από τον καυτό ήλιο, η τον παγωμένο αέρα και την βροχή μας ενημερώνουν για το κάθε τι . Για τους εκπαιδευτικούς και του μαθητές και μαθήτριες που τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία.

Για τους γονείς μας που οφείλουμε πάρα πολλά, σ αυτούς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες που μας έδωσαν εφόδια για την ζωή, ηθικές αξίες και αρχές που μας δίδαξαν να αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους . Να χαιρόμαστε με τις χαρές και να λυπόμαστε για τις λύπες των άλλων, να έχουμε μέσα μας αγάπη και αλληλεγγύη, για τους άλλους.

Η απάντηση ενός  ιερέα, σε κάποιον που ρωτούσε που θα έπρεπε να ψάξει για να βρει τον Θεό ήταν: Τον Θεό θα τον βρεις σ αυτόν που έχεις απέναντί σου, ή σ αυτόν που έχεις δίπλα σου. Ο Θεός τα πάντα εν σοφία εποίησε. Η ζωή κάνει κύκλο και συνεχίζεται , όσοι είναι κάτω των 65 ετών και σήμερα, αν έρθει η μέρα που θα περάσουν με το καλό και με υγεία .

Το κατώφλι αυτό των 65 θα γίνουν παππούδες και γιαγιάδες και θα επιθυμούν οι νεότεροι να τους αγαπούν και να τους φροντίζουν και αυτό είναι σίγουρο ότι έτσι θα γίνεται.

Επειδή αυτός ο  ιός, ο Κορωνοϊός,  προσβάλει κυρίως τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους και επειδή το όριο της μακροζωίας παρατάθηκε, ας μην γίνουμε αφορμή να φύγουν πριν από την ώρα τους από τη  ζωή, αλλά ας τους αφήσουμε να φύγουν όταν όπως λέει ο λαός, όταν θα πάψει να καίει  το καντηλάκι τους.

Θα ήταν παράλειψη αν δεν ανέφερα τον στρατό μας  τα φανταράκια  μας που συνεχώς έχουν το δάκτυλό στην σκανδάλη,  για να μας εξασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλειά μας με κίνδυνο την δική τους ζωή.

Συγχαρητήρια και ευχαριστώ στην νεολαία μας, στους αθλητές , τους ποδοσφαιριστές, στους δωρητές μας επώνυμους και ανώνυμους.

Συγχαρητήρια για τα παιδάκια μας  που στερούνται τα χάδια και τις αγκαλιές και το χαρτζιλίκι από τους παππούδες και γιαγιάδες που στερούνται το παιχνίδι με τους φίλους τους έξω στις αλάνες στα πάρκα στα γήπεδα και στα προαύλια του σχολείου, που δείχνουν υπακοή και πειθαρχία και υπομονή και αύριο θα βγουν στην κοινωνία πειθαρχημένοι πολίτες.

Αυτός ο ιός, ο, Κορωνοϊός έβαλε σκοπό να γίνει πασίγνωστος σε όλο τον κόσμο και τα κατάφερε, γιατί σε όλο τον κόσμο μιλάνε γι αυτόν, τον φοβούνται και τρέμουμε, γιατί στο πέρασμά του φέρνει τον όλεθρο και την καταστροφή, όπου μας βρει στο δρόμο μας κυνηγάει και σαν ήρωες και οι ήρωες σαν  αλαφιασμένοι δεν ξέρουμε που να πάμε και που να κρυφτούμε.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν οι φύλακες άγγελοι μας πάνω από  όλα και όλους ο Θεός και όλοι οι άλλοι που προσπαθούν ψυχή τε και σώματι να τον εξουδετερώσουν, πολεμώντας σαν ήρωες και επαληθεύοντας το «Οι Έλληνες πολεμούν  σαν ήρωες  και οι ήρωες σαν Έλληνες»

Αλλά δεν φτάνει μόνο οι ευεργέτες μας να μάχονται και να πολεμούν αλλά πρέπει  και εμείς.

Αν θέλουμε να έχουμε την υγειά μας και την ασφάλειά μας, αν θέλουμε α χαιρόμαστε τον ήλιο και την  θάλασσα, το βουνό τις χαρές και τα πανηγύρια.

Αν θέλουμε να χαιρόμαστε την ζωή που είναι το πλουσιότερο και  πολυτιμότερο δώρο που μας χάρισε ο Θεός.

Μένουμε σπίτι!!

Οι εμπειρίες αυτές θα μας δίνουν δύναμη και υπευθυνότητα ώστε να μπορούμε να εκτιμούμε την ζωή και όπως οι καταιγίδες έτσι και οι δύσκολες καταστάσεις δεν κρατούν για πάντα.

Όλοι μαζί με πίστη και ευλάβεια ας παρακαλέσουμε τον θεό με την Χάρη και την Ευλογία του να δώσει θεία φώτιση στους γιατρούς όλου του ΄κόσμου να βρουν το φάρμακο και το εμβόλιο για να σωθεί η ανθρωπότητα, γιατί όταν ζητάμε κάτι από το Θεό με πίστη όλα μας γίνονται  και το Θαύμα θα γίνει..

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που τηρούν τα μέτρα με πειθαρχία και υπομονή και χάρη στην επιμονή και την υπομονή γίνεται το κουκούλι μετάξι και με την επιμονή και την υπομονή κερδίζονται οι μάχες και πάνω από όλα η ίδια η ζωή.

Και πάνω από όλα πώς να μην χαιρόμαστε όλοι και προ πάντος οι ευεργέτες μας που δέχονται τα συγχαρητήρια και τα εύσημα από εφημερίδες άλλων κρατών που τους συγχαίρουν και τους αποκαλούν «πρωτοπόρους» και τους αξίζει τιμή και δόξα και περηφάνια.

Θα ήταν κρίμα και άδικο αν υπάρχουν μερικοί μετρημένοι στα δάχτυλα βέβαια που δεν θα αναγνωρίσουν και πιθανών να επικρίνουν η ακόμα και να κατακρίνουν, ή να μείνουν αδιάφοροι στις θυσίες των ευεργετών μας.

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα (της ζωής)  τραβά.

Φ.Π

ΚΟΖΑΝΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

18 σχόλια

  • Αλλά κάποιοι από αυτούς που βγήκαν στα μπαλκόνια να μας χειροκροτήσουν είναι οι ίδιοι που πριν τον κορωνοιό είχαν παράλογες απαιτήσεις , ήταν προσβλητικοί και μας έλεγαν “εμείς σας πληρώνουμε”. Φοβάμαι ότι και όταν περάσει η πανδημία θα ξεχάσουν τους “ήρωες με τις μάσκες” όπως μας αποκαλούν τώρα και θα μας φέρονται όπως πριν. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα

  • Μας μάθανε ότι η αξιοπρέπεια,η ανθρωπιά και ο αλληλοσεβασμός, είναι τα κλειδιά για μία καλύτερη κοινωνία.
    Ποιά αξιοπρέπεια όμως;
    Η αξιοπρέπεια του μισθού εργαζόμενης 60χρονης νοσοκόμας~970€(Δεν έχω την πολυτέλεια να μείνω στο σπίτι)
    ή η αξιοπρέπεια συνταξιούχου Δεκο <60χρονου
    Με σύνταξη ~1700€ και το "μένουμε στο σπίτι"
    ή η αξιοπρέπεια ενός ανέργου επιστήμονα με μεταπτυχιακά;

    • δεν φταίει ο συνταξιούχος δεκο ούτε για τη νοσοκόμα ούτε για τον άνεργο επιστήμονα με master. φταίει η εντέχνως επεξεργασμένη παγίδα να στρέφεται ο ένας πολίτης εναντίον άλλου με στόχο την low επιπεδοποίηση!

  • Αξιότιμη κυρία
    πολύ προσοχή στο ποιοι είναι ευεργέτες μας,
    γιατί κάποιος από αυτούς που αναφέρετε είχε πει στη ΔΕΘ 2017 το αξέχαστο:
    “Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση”

    • Ένα ευχαριστώ ( συγκινητικό για μένα ) θέλησε να πει η κυρία . Δεν νομίζω να είναι ο κατάλληλος χώρος να βγάλει ο κάθε ένας την πολιτική σαβούρα που έχει μέσα του. Ευχαριστώ και συγγνώμη

        • Η ντροπή είναι δικια σου και μόνο γιατί εγώ δεν έχω πολιτική ούτε αφρόκρεμα ούτε σαβούρα . Για μένα είναι σαβούρα και η δίκια και τον αντιπάλων σου . Δεν είμαι ούτε αυλοκόλακας ούτε χειροκροτητής για να έχω ανάγκη μέσα στην πανδημία να κάνω αντιπολίτευση . Όχι μόνο ντροπή αλλά και αίσχος

          • Ο ανωνυμος 2.09 απαντησε ευγενεστατα κ τον κανατε σκονη. Μαθετε λοιπον να δεχεστε την κριτικη στα γραφομενα σας κι αφηστε τους κεραυνους. Δεν μας τρομαζουν.

      • Όταν κάποιος βγαίνει δημόσια να εκφράσει τη θέση του,πρέπει να ξέρει ότι υπάρχει και η αντίθεση.Για κάθε λόγο υπάρχει και ο αντίλογος.Θα δεχτείς κριτική, που είναι καλοπροαίρετη.
        Υγ. μακάρι να είμασταν όλοι πολιτικοποιημένοι και να εκφράζαμε πολιτικές θέσεις για το κοινό καλό. Προσοχή, όχι κομματικοποιημένοι

  • Πολύ λιβάνισμα αγαπητή κυρία στο πολιτικό προσωπικό.
    Μήπως δεν καταλάβατε για ποιους πρόκειται;
    Διαβάστε το πρόγραμμά τους για υγεία, ασφάλιση, συντάξεις, παιδεία, δημόσιο τομέα κλπ για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.

  • Θα ανταπαντήσω σε ένα σημείο, με τον πολύ επίκαιρο στίχο του Διονυσίου Σολωμού: “γιατι τα σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά”.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.