Η Εράτυρα τραγουδά πασχαλινά και μαγιάτικα τραγούδια, σε μία παγκόσμια χορωδία

20 Απριλίου 2020
20:41
Κανένα σχόλιο

 

 

Κάθε χρόνο, αυτές τις  μέρες η Εράτυρα γιορτινή τραγουδάει, Πασχαλιάτικα και Μαγιάτικα τραγούδια στις πλατείες  και στις γειτονιές. Έθιμα και παραδόσεις πολλών  γενεών, πολλών αιώνων.

Πολλές «αράδες» μας χάλασε φέτος η πανδημία.Δεν το βάλαμε όμως  κάτω, θα το κρατήσουμε το έθιμο και φέτος. Και μάλιστα φέτος θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί , όπου γής Ερατυρείς.

Από την Καλιφόρνια (-10 ώρες) μέχρι το Σίδνευ (+7 ώρες) , από όλο τον κόσμο, και την Ελλάδα,  θα συντονιστούμε και θα τραγουδήσουμε τα Πασχαλιάτικα και Πρωτομαγιάτικα τραγούδια.

Θα γίνει η Διαδικτυακή e-χορωδία, με την χρήση της τεχνολογίας, στις 16.00 (ώρα Ελλάδας), το απόγευμα της Κυριακής, 26 Απριλίου, και θα μπορεί να συμμετέχει  όποιος θέλει και έχει δηλώσει συμμετοχή , αρκεί  να έχει internet στο σπίτι του και μια συσκευή με κάμερα ( κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ ή  λάπτοπ ή υπολογιστή) .

Όλο το τεχνικό  εγχείρημα το έχει αναλάβει ο συμπατριώτης μας καθηγητής του ΑΠΘ Ιωάννης Πήτας, και  ο Τσίμπλινας Τάσος  και ο Σουμπάκης Χρήστος στην Εράτυρα. Πολλές ευχαριστίες που κάνουν το αδύνατο, δυνατό.

Ποια τραγούδια θα πούμε;

Είναι ήδη καταχωρημένα και ψηφιοποιημένα στην ιστοσελίδα της Εράτυρας (www.eratyra.gr ).Nα τα ακούσετε, να τα θυμηθείτε, να διαβάσετε τους στίχους, να τα ξέρετε καλά!!

Η Εράτυρα, ένα παγκόσμιο χωριό, ένα δίκτυο των ανθρώπων σ όλο τον κόσμο, που πρέπει να προσεγγιστούν.

Συμπατριώτες μας  που αγαπούν, συζητούν,προτείνουν ως ισότιμοι πολίτες για την γενέτειρά τους. Ο πλούτος μας! 

Πρόεδρος Κοινότητας Εράτυράς

Βάρκας Γεώργιος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.