Αναβάλλεται η έλευση της Iεράς Eικόνας της Παναγίας Ζιδανιώτισσας στην Κοζάνη και η μεγάλη Λιτανεία

23 Απριλίου 2020
10:27

 

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον Κορωνοϊό Covid – 19 και σύμφωνα με την κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π. οικ. 23093/6-4-20/Φ.Ε.Κ. Β΄ 1471/16-4-20, η καθιερωμένη έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ζιδανίου στην Κοζάνη και η λιτάνευσή της την Κυριακή του Θωμά 26η Απριλίου 2020 αναβάλλονται.

Η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας θα πραγματοποιηθεί έπειτα από την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Από την Ιερά Μητρόπολη

30 σχόλια

  • Έτσι, έτσι, στον σωστό δρόμο. Αναββάλεται λες και δεν το περιμέναμε. Αχ Δεσπότη μας, μία φορά πάρε και μια απόφαση, δεν χρειαζόταν κόσμος. 2-3 ΙΕΡΕΙΣ και ΧΩΡΊΣ την παρουσία την δική σου που δεν είναι απαραίτητη, χωρίς 15 μπάντες και βεγγαλικά ( εκτός και αν είναι για το θεαθήναι )να γίνει η περιφορά. Η μόνη που θα μας σώσει απο αυτό το κακό είναι η Παναγία και εμείς θα την υποδεχθούμε μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.( μάλλον για το θεαθήναι)
    Πόσο κρίμα, ας θυμηθούμε για ποιο λόγο εκείνα τα χρόνια έφερναν την εικόνα στην Πόλη μας.
    Πόση υποταγή ακόμη…….
    αλλά η απάντηση θα είναι ο συνοστισμός που θα προκληθεί. και αυτο αστείο
    στα super ακόμη και σήμερα το αδιαχώρητο.
    Όλα σε κατάσταση αδράνειας με την ευλογία της τοπικής και μη εκκλησίας.

    • Ομολόγησε δύο πράγματα, αν μπορείς :

      Ότι είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος και

      Ότι διατίθεσαι να φυλάξεις το συνωστισμό και όχι εκ του ασφαλούς να επαφίεσαι στην τήρηση των μέτρων στους άξιους αστυνομικούς.

      • Στα σουπερ οι αστυνομικοι κρατουν τη σειρα;δε χρειαζεται κανεις προστασια. Ο καθενας ξερει να φυλαγει τον εαυτο του. Κι αφου το θεμα δεν σε ενδιαφερει γιατι 3χεις αποψη;εσυ σπιτι σου.

      • Κωνσταντίνε….
        αλλού βαρούν τα όργανα και αλλού χορεύει η νύφη.

        Δεν καταλαβα τι πρέπει να ομολογήσω τα αυτονόητα??

  • Τοσο καιρο περιμενουμε μια κουβεντα κ μια στηριξη ματαια. Τωρα αντι να πειτε οτι λογω της καταστασης επιβαλλεται πολυ περισσοτερο η λιτανεια και οι παρακλησεις στη Ζιδανιωτισα κι οτι με την αρση των μετρων θα επαναληφθει,την ακυρωνετε. Υπηρχαν τροποι οπως εγιναν κ σε αλλες χωρες οι λιτανιες. Μπορουσατε με οχηματα ν ακολουθειτε την Παναγια που θα την ειχατε πανω σε στρατιωτικο οχημα οπως οταν φευγει. Πολυ περισσοτερο τωρα θα επρεπε ν ακολουθειτε καθε ιερεας με τα αγια λειψανα του ναου του μεσα σε δικο του αυτοκινητο κ να περασετε ολη την πολη κι εμεις στα μπαλκονια με κερια και θυμιαμα. Λυπομαστε πολυ που μας εγκαταλειψατε.

    • Γυρίστε την εικόνα να την παρακαλέσουμε να μας σώσει!!!

      Δηλαδή δεν μπορούμε να παρακαλέσουμε την Παναγία να μας σώσει από το σπίτι μας καθημερινά???? Πρέπει να βγει η εικόνα??????

  • Πολύ σωστό το σχόλιο. Αλλά την απάντηση την ξέρετε….
    πως θα στηθεί με αυτό τον τρόπο που αναφέρεται ολο το πανηγυράκι. Πως θα προβληθούμε στα κανάλια, πως θα εβλογήσουμε τα γένια μας για την επιτυχία της…. λιτανείας.
    Θα έρθει η ώρα για όλους μας να απολογηθούμε για τις πράξεις μας…… και εκεί θα ήθελα να μπορούσα να δω και να ακούσω απο όλους αυτούς που λεν ότι με πόνο καρδιάς και με πολύ προσευχή ότι πήραν αυτές τις αποφάσεις.
    Σίγουρα θα παρακαλούν για το «Μη αποστρέψεις το πρόσωπόν σου από του παιδός σου”
    θα είναι όμως αργά γιατί ήδη το έχουμε κάνει εμείς εδώ και πολύ καιρό.

  • Να το ξανασκεφτούν! Μπορει να γίνει χωρίς κόσμο με 3 ιερείς και ας εχουν και αστυνομικη συνοδεία! Αλλιώς ποιος ο λόγος που γίνεται καθε χρόνο αν δεν πιστευουμε στον σκοπο που γίνεται…

    • Αν είμαστε υπεύθυνοι και σωστοί έτσι πρέπει να γίνει. Πρέπει να γίνει η λιτάνευση της εικόνας μόνο με 2 ιερείς και ένα αυτοκίνητο του στρατού. Μπορεί ο κάθε πιστός να βγει στο μπαλκόνι του να κάνει το σταυρό του. Εξάλλου η έλευση της εικόνας αυτό το σκοπό είχε και αυτό το σκοπό θα έχει.

  • Εδώ ο Αρχιεπίσκοπος με τον Ιερόθεο Ναυπάκτου εκπρόσωπο τύπου της Ιεράς Συνόδου ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ άλλαξαν την μόνοι τους την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και ακόμη ψάχνονται οι πιστοί γιατί ήταν κλειστές οι Εκκλησίες!
    Διαβάστε την καταγγελία του Κερκύρας:
    https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/36705-epistoli-mitropoliti-kerkuras-pros-tin-up-paideias-n-kerameos

    Η Ιερά Σύνοδος είχε αποφασίσει για κάποιες ώρες ανοιχτές Εκκλησίες αλλά…

  • Σας παρακαλούμε γυρίστε την εικόνα σε όλη την Κοζάνη και ας είναι ο κόσμος στα μπαλκόνια να πάρουμε την ευλογία τουλαχιστον

      • Λατερνα εισαι εσυ οταν περιφερεις τον εαυτο σου ναρκισιστικα. Η εικονα ειναι ευλογια και στηριξη ,ομολογια και Χαρη Θεου στους ικετευοντες. Ποσα θες να μας τρελλανεις; η νοσοκομα με το καροτσακι στους θαλαμους λατερνα ειναι; μοιραζει φαρμακα κ ιαση. Πολυ περισσοτερο η εικονα αυτη που εχει κανει Θαυματα ασωτα κ η λιτανεια αυτη γινεται εις μνημη θσυματος λοιμου οπως τωρα

  • Αχ βρε Χριστέ μου, και ξανά να ερχοσουνα οι Φαρισαίοι…πάλι θα σε σταύρωναν. Η ουσία της πίστης είναι η αγάπη προς τον πλησίον, η υπομονή και η προσευχή!!! Παντού στο όρος των ελαίων προσευχήθηκε ο Χριστός μας…λέτε για αυτό να τον στσυρωσαμε. Μην κρίνετε ίνα μην κριθητε ( και ειδικά από τον καναπέ σας).

  • Είστε όλοι απαίδευτοι ακόμα και για τις χριστιανικές διδαχές και υποκριτές σαν τους γραμματείς και φαρισαίους που καυτηρίαζε την την υποκρισία τους ο Ιησούς … Είστε μόνο για το θεαθειναι και το φόβο μην τυχόν και δεν πάτε στον παράδεισο .!!!

    • Η λιτανεία είναι ανάμνηση θαύματος λοιμου. Είναι ικεδια με απόδοση τιμής στην Υπερμαχη Θεοτόκο. Αν είσαι άσχετος μην αναμιγνυεσαι. Αν ήθελες θα διάβαζες. Θεολογος απ το ίντερνετ δε γινεσαι

    • Ευτυχώς εσύ παιδεμενε έμαθες στο πεζοδρόμιο τις διδαχές που εμείς δεν ξέρουμε μελετώντας κ περιμέναμε εσένα να μας φωτίσεις. Αυτά έχεις αυτά βγάζεις…

    • Χθες η συναυλία Πρωτοψάλτη όμως δεν έτρεχε τίποτα. Όλοι τους έξω μια κ ευλογούμε τον Μπακογιαννη… Γιάννης κέρνα Γιάννης πίνει… και το μαχαίρι κ το πεπόνι οι ίδιοι τα κρατούν

  • Ακούγεστε όλοι σαν ειδωλολάτρες και εικονολάτρες. Κάντε μια προσευχή στο σπίτι σας και αφήστε την εικόνα ήσυχη εκεί που είναι. Ντροπή σας……………….

    • Ντροπη σ εσενα που δε γνωριζεις που αποδιδεται η τιμη στο εικονιζομενο προσωπο κι οχι στο υλικο κατασκευης. Αυτα ομως λυθηκαν προ σιωνων. Αν δε δθαβαζεις κι αν η ψυχη σου ειναι αδρανης λογω ελλειψης τροφης μη μας κηρυττεις κιολας. Κανε αυτο που ξερεις κ τα αγνωστα αστα

  • «Αναφέρεται, ότι το 1918 έπληξε την Κοζάνη μία θανατηφόρα γρίπη, η οποία σταμάτησε με θαυματουργική παρέμβαση της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας, που μεταφέρθηκε στην πόλη, όπου τελέστηκαν αγρυπνίες, παρακλήσεις και λιτανείες.»
    ΠΗΓΗ: http://greekorthodoxreligioustourism.blogspot.com/2017/01/blog-post_99.html

    • Ναι!!!!!!!!! Βρέθηκε η θεραπεία!!!!!!!!!!!!!
      Φωνάξτε τον Τσιόρδα και το Χαρδαλιά!!!Τί λέω???

      Τον πρωθυπουργό να φωνάξετε!!!

      Ζήτω!!!! Βρέθηκε η θεραπεία!!!!!

      Νενικίκαμεν!!!!!!!!

      • Νά ‘σαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή, ο Θεό που εσύ φαντάζομαι δεν πιστεύεις, θα σε κάνει ν’ αλλάξεις γνώμη, όταν φτάσεις σε αδιέξοδο.

    • Κρατα και την οικογενεια σου ετσι. Μην τους εχεις διπλα σου,ουτε αυτους που εφυγαν σε εικονες. Μονο στην καρδια σου. Μην επικοινωνεις με τους δικους σου μεσω εικονας. Πες τους οτι θελεις μεσα σου. Στην καρδια σου.

  • Σαν δεν ντρέπεστε λίγο…..τι σας πείραζε να έρθει η εικόνα με 2-3 ιερείς αλλά δεν πειράζει τελειώνουν τα μέτρα και θα την φέρεται και θα στέκεστε όλοι από δίπλα να γκαμπαρτίζτε σαν γυφκα σκεπαρια ΝΤΡΟΠΗ και μόνο ΝΤΡΟΠΗ
    Υ.Γ. Η ουσία είναι ο σκοπός που έρχεται η εικόνα της Παναγίας και όχι πόσοι την υποδέχονται….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.