Νίκος Μπουκουβάλας (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων): “Σταματήστε πια στην Κοζάνη αυτό το κακόγουστο αστείο με τις παραποιήσεις των επίσημων ονομασιών και τίτλων”

25 Απριλίου 2020
00:42

Σε άρθρο τους της 23-04-2020 οι κ.κ Εύα Αραμπατζή και Χάρης Κουζιάκης (Kozan.gr ) , τόσο στον τίτλο του άρθρου όσο και στο περιεχόμενο του , αναφέρονται στην ανύπαρκτη Μητρόπολη Κοζάνης.

Τέτοια Μητρόπολη δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει ποτέ παρά μόνο η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης .

Βέβαια τι άλλο θα διαβάζαμε αφού το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης επί Δημαρχίας Πάρη Κουκουλόπουλου – !!! – ( ΠΑΣΟΚ ) το 1993 , σε απόφαση του ονομάζει επίσης λανθασμένα και προβοκατόρικα τον αείμνηστο Ιωακείμ ως Μητροπολίτη Κοζάνης.

Ας τελειώσει αυτή η ανιστόρητη ανοησία κάποια στιγμή , γιατί προσβάλλει την μνήμη του Ιωακείμ που λάτρευε τα Σέρβια όπου είχε συγγενείς ( η οικογένεια του αδελφού του με εμπορικό κατάστημα στα Σέρβια ). Στην Κοζάνη δεν ήταν ποτέ αποδεκτός και όταν τον κυνηγούσαν από εκεί έρχονταν στα Σέρβια!!

64 σχόλια

    • Όπως παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα σχεδόν σε όλες τις αναρτήσεις στο kozan.gr οι Κουζανίτες ανοίγουν μέτωπα με όλες τι πόλεις τις Δυτικής Μακεδονίας καθώς θεωρούν τους εαυτούς τους πρωτευουσιάνους και όλους εμάς χωριάτες. Ας λάβουμε λοιπόν εφεξίς τα μέτρα μας και αποκαταστήσουμε αυτήν την αδικία αλλά και να καταλάβουμε ότι τελικά το αγγούρι μπανάνα δεν γίνεται…δεν αλλάζει

    • “Στην Κοζάνη δεν ήταν ποτέ αποδεκτός και όταν τον κυνηγούσαν από εκεί έρχονταν στα Σέρβια!!”
      Από πού προκύπτει αυτό;;;
      Έχεις κάποια στοιχεία; Απλα λες μια μπούρδα για εντυπωσιασμό;

      Κατα τα αλλά έχετε λύσει τα προβλήματα εκεί στην κωμόπολη που δεν έχει ζωή ούτε το Σάββατο και ασχολείστε με σημαντικα θεματα…

  • Σας εμποδισε ποτέ η Κοζανη Μπουκουβαλα να κανετε αδριαντες;ιδου η Ροδος ιδου κ το πηδημα ! Καντε επισκοπειο φροντιστε τους ναους σας, καντε αιθουσες εκκλησιαστικων συμβουλιων, εκκλησιαστικα μουσεια,πινακοθηκες, τιμηστε τα πρεποντα με αναλογες υποδομες κι ο,τι αλλο για να εχετε λογο να μιλατε.

  • Πάντως πολυ ασχολείστε με την Κοζάνη. Κάτι για τον νιαημερο,κάτι για την μητρόπολη. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με την Πτολεμαΐδα, που έχουν φαγωθεί με την Κοζάνη. Έλεος πια…

    • Κανένας δεν φαγώνεται με την Κοζάνη. Απλά η Κοζάνη τα έχει φάει όλα και θέλει να φάει και τα καινούργια. Έτσι απλά για να μαθαίνεις την αλήθεια. Και δεν θέλετε να το καταλάβετε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τόσο πολύ έχετε καλομάθει

        • Κοζανίτη μου αρέσει να εκνευρίζεσαι κάθε φορά που καταλαβαίνεις ότι ούτε πρωτεύουσα ήσασταν ποτέ ούτε θα γίνετε ποτέ Όλα αυτά είναι μέσα στο μυαλό σας από μία συστηματική πλύση εγκεφάλου τις προηγούμενες δεκαετίες που δημιούργησε τον υπέρμετρο τοπικισμό και για αυτό τα θέλετε όλα δικά σας. Δυστυχώς η εποχή αυτή πέρασε. Οπότε μετακόμισε εσύ καλύτερα. Άκου εκεί πρωτεύουσα με 50.000 κατοίκους και 10.000 φοιτητές. Το λέτε και το πιστεύετε.

          • Πόσο κόμπλεξ νιώθεις για την Κοζάνη. Η Κοζάνη είναι μια πόλη μικρομεσαίου μεγέθους, πρωτεύουσα του Νομού και έδρα της περιφέρειας. Η Πτολεμαΐδα είναι η 2η πόλη του Νομού και το 80% του πληθυσμού της βρίσκεται εκεί λόγω ΔΕΗ. Μάντεψε το μέλλον των δύο πόλεων

  • Πεστα Χρυσόστομε να αγιάσει το στόμα σου. Επιτέλους κάποιος βρέθηκε να Βάλη στη θέση τους του κοζανιτες ΜΠΡΑΒΟ κ. Μπουκουβαλα…!!! τους πονεσατε πολυ..!!!!

    • Δεν είδες μας τρόμαξε ο Μπουκουβάλας !!!! μας έβαλε στη θέση μας !!!!!!
      Ε τι τώρα , τους έχουμε κατατροπώσει όλους τους γείτονες, μεγάλο μέλημα της Κοζάνης, να καπελώνει τους άλλους!!!!!!
      Λοιπόν :
      ασχοληθείτε με τους εαυτούς σας αγαπητοί κύριοι και κυρίες σαν τον Μπουκουβάλα και μην φθονείται κανένα, ο φθόνος και η κακία σας σας κάνει πιο μίζερους απ’ότι είστε.!!!

  • Στην ανάρτηση δίπλα στο όνομα του ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ βάζετε σε παρένθεση ΠΑΣΟΚ στο όνομα του Κουζιάκη γιατί δεν βάζετε ΣΥΡΙΖΑ ;;;;;

    • Βρε κοιτάξτε στον καθρέφτη και ασχοληθείτε με όμοια πράγματα….καμία Σιάτιστα… καμία Νεάπολη…. καμιά Δεσκάτη…. Είναι σαν να ασχολείται η Κοζάνη με το Ηράκλειο και την Πάτρα αυτό που κάνετε

    • Εγώ ως τώρα από την Πτολεμαΐδα βλέπω να τρώγονται και τώρα τον κυριο αυτόν από τα Σέρβια. Ποιος έχει κακία, όποιος είναι καλοπροαίρετος, το καταλαβαίνει…

  • Κωμόπολη 3000 κατοίκων που μαλώνουν μεταξύ τους πως λέγεται το τουρκικό σχολειο που καταρρέει. Συνεχώς συρρικνώνονται σε πληθυσμό, δύο φίλοι μου έφυγαν από εκεί και αποκαλούν τον τόπο τους τάφο και παλαιολιθικους. ΛΜηδενική ζωή σε όλους τους τομείς που ακόμα και σήμελρα οι σερβιωτες αποκαλούν χωριατες τους συνταξιούχους των χωριών χάρη στους οποίους ζουν. Ακόμα και σήμερα διαχωρίζουν τους εαυτούς τους από τους συμπολίτες τους από τα χωριά η από τους Πόντιους. Εξελεξαν δήμαρχο που έγινε ανέκδοτο και από ότι μαθαινω συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο. Ασχολουνται με το πώς λέγεται η γέφυρα για την οποία δεν έχουν κάνει ποτέ τίποτα. Γενικώς ασχολούνται με περασμένα μεγαλεια γιατί δεν έχουν παρών .
    Διπλα τους το Βελβεντό με σχεδόν ίδιο πληθυσμό ευημερεί με συνεταιρισμούς, τουρισμό και εκδηλώσεις. Μια βόλτα στις δυο κωμοπολεις και η διαφορά είναι εμφανής.
    Και ο πρόεδρος του δημοτικού τους συμβουλίου ασχολείτε με το πώς έγραψε καποιος την μητρόπολη. Μιλάμε για θέματα σοβαρά τώρα!

    Αλήθεια πάντως από που προκύπτει ότι ο Ιάκωβος δεν ήταν δεκτός στην Κοζάνη και πήγαινε στα Σέρβια για προστασία; Υπάρχει κάποια ιστορική σοβαρή έρευνα η απλώς λέμε καμία κουταμαρα και λέγε λέγε κάτι θα μείνει;

    • Από αυτά που γράφεις κυρία μου αποτελείς ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα σιούρδικης κακίας. Όλος ο κόσμος σας ξέρει πλέον και το αστείο είναι ότι δεν κρύβεστε καθόλου. Κανένας στην Δυτ. Μακεδονία δεν γουστάρει την συμπεριφορά σας πλέον.

      • Παντως εγώ που είμαι από χωριό του δήμου Σερβίων σε διαβεβαιώνω ότι κανένας πλην σερβιωτων δεν γουστάρει τους σερβιωτες.
        Άκου πόλη τα σερβια
        Και έχει δίκιο. Συγκρίνει κάποιος το Βελβεντό με τα Σερβια; Ακόμα όντως εμάς χωριατες μας λενε . Ποιοι ; Οι σερβιωτες!

  • Προφανώς όσοι διαφωνείτε δεν κατοικείτε στα Σέρβια. Διότι τοτε θα ξέρατε πως όποιος διαφωνεί με την διανόηση της πόλης χαρακτηρίζεται αμόρφωτος και όποιος διαφωνεί με τον επιστήμονα του δημαρχείου μπαίνει σε δυσμένεια δεν ξανασυνεργαζεται με τον δήμο
    Οπότε προσέξτε τα λόγια σας

  • Έχετε σκάσει απ’ τη ζήλια σας. Δεν μπορείτε να χωνέψετε ότι η Κοζάνη είναι πρωτεύουσα. Η αδιαμφισβήτητη πρωτεύουσα Τσαρτσαμπα και περιχώρων. Γατάκια…

  • Δεν ανοίγουν οι Κοζανιτες θέματα με άλλους στο kozan, άλλοι βγάζουν την χολή τους για την Κοζάνη και τους Κοζανιτες. Λοιπόν για να τελειώνουμε, εδώ κολλάει:ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. (Αφιερωμένο σε όλους που τραβούν ζόρι)

  • Όντως κε Μουκουβάλα! Η Μητρόπολη, όντως, ονομάζεται Σερβίων και Κοζάνης, με έδρα όμως την Κοζάνη.
    Αλλά όπως με όλα τα πράγματα, στον κοινό νου, αποτυπώνεται πάντα ο τόπος όπου εδρεύει κάποιο πρόσωπο, είτε φυσικό είναι αυτό είτε νομικό. Έτσι, οι άνθρωποι θα λένε πάντα “η Μητρόπολη της Κοζάνης”, εννοώντας την Μητρόπολη που εδρεύει στην Κοζάνη! Και σιγά σιγά με τα χρόνια, στον νου του λαού θα μείνει η ονομασία ως “Μητρόπολη Κοζάνης”.
    Όπως και στα Δημοτικά σας Συμβούλια επί Δήμου Σερβίων-Βελβενδού, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι των Σερβίων, κάποιοι εντελώς αυθόρμητα και άλλοι επίτηδες, αναφέρονταν στον Δήμο τους απλώς ως Σερβίων, παραλείποντας το Βελβενδό! Αυτό, βέβαια, ζοχάδιαζε από μέσα, τους κακόμοιρους τους Βελβενδινούς Δημοτικούς Συμβούλους, που παρευρίσκονταν εκεί και που ονειρεύονταν πότε θα απαγκιστρωθούν από τα φαρμακερά πλοκάμια σας. Ακούσατε, όμως, κανέναν τους ποτέ να διαμαρτύρεται για το “Δήμος Σερβίων”, που το στρίβατε στην μάπα τους και μάλιστα εντός των συνεδριάσεων; Το κατάπιναν, ομως, και δεν λέγανε τίποτα! Γιατί, ίσως κατά βάθος να γνωρίζανε, ότι μάλλον αυτή θα ήταν η κατάληξη του Δήμου τους!
    Εσείς τώρα ….γιατί διαμαρτύρεστε;

  • Κε Λάζαρε δείξτε μας ένα επίσημο έγγραφο ( Πατριαρχικό σιγγίλιο ή σουλτανικό φιρμάνι) που να λεει ότι η εδρα της Επισκοπής Σερβίων μεταφέρθηκε στην Κοζάνη το 1745. Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΕ.

    • Δυο ερωτήσεις:
      1. Θα μας δείξει ο κος Μπουκουβάλας ένα επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί ότι ο Ιωακείμ δεν ήταν ευπρόσδεκτος στη Κοζάνη και κατέφευγε στα Σέρβια; επειδή ο κύριος/ κυρία 20:17 ζητά εγγραφα

      2. Άντε ζητήσετε την έδρα να μεταφερθεί στα Σέρβια. Είναι θέμα του δημου Κοζανης η της μητρόπολης; Πιστεύετε ότι η Μητρόπολη θα κάνει έδρα τα Σερβια; Εδώ δεν έχετε καν εφορία!

    • Κε Ανώνυμε, αν πραγματικά ψάχνεις να μάθεις για την Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, αλλά και για την προηγούμενη Επισκοπή, μπορείς να απευθυνθείς στην Μητρόπολη όπου ο γραμματέας θα σε διαφωτίσει δεόντως! Επιπλέον, πολλά αντίγραφα όσων ψάχνεις, υπάρχουν και στο αρχειακό υλικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Κοζάνης, άλλα έγγραφα είναι γραμμένα στην Ελληνική Δημοτική γλώσσα και άλλα στην Οθωματική (Αράβικα). Αν δεν γνωρίζεις πως να αναζητάς σε αρχειακά υλικά, μπορείς να ζητήσεις την βοήθεια του υπαλλήλου στον γκισέ! Χαίρονται να μας βοηθούν σε τέτοια πράγματα!
      Θα πρέπει όμως, να κοπιάσεις και να ενδιαφερθείς ο ίδιος, για να τα βρεις και να τα μάθεις. Δεν είναι δυνατόν να τα έχουμε όλα έτοιμα από τους άλλους, στον καναπέ του σαλονιού μας!
      Παρεπειπτόντως, παλαιότερα είχα εντοπίσει και κάποια έγγραφα για την Κοζάνη, σε site του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, αλλά δεν θυμάμαι που ακριβώς ήταν. Αν το ξαναβρώ, θα το αναρτήσω, για να σε βοηθήσω …στην αναζήτησή σου από το σπίτι!

      • Κε Λάζαρε να παρακολουθήσεις την ομιλία του κ Μπουκουβάλα με τίτλο ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΕΡΒΙΩΝ 900 -1745 στο you tube. Ο ανθρωπος έκανε τεράστια έρευνα . Ευχαριστώ.

        • Η ιστορία είναι επιστήμη.οχι ερασιτεχνική ενασχόληση χημικών. Εκεί στα Σέρβια είστε πολυξερος όμως. Φυσικοί γεφυρολογο, χημικοί ιστορικοί, άσχετοι διανοούμενοι….

          • Κυρία μου και τη Γραμμική Β δεν την αποκρυπτογράφησε καποιος φιλολογος αλλα ο Μαικλ Βεντρις που ήταν… αρχιτεκτονας χαχαχ

          • ΤΏΡΑ ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΊΡΗΜΑ!ΒΓΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΗΓΗ!!!!!
            ΡΕ ΜΙΛΑΜΕ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ!

            ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΙΚΗ Β ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΥΣΕ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ! ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΙΣΩΣ!!!! ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ! ΤΙΣ ΝΕΚΡΕΣ ΓΛΩΣΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΙΑ ΟΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΑΠΟ ΓΡΑΦΟΛΟΦΟΥΣ, ΓΛΩΣΟΛΟΓΟΥΣ, ΑΡΧΙΟΛΟΓΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ! ΓΙΑΤΙ; Ε ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ!

  • Προφανως κυριοι ολοι σας αγνοειται ουι η πρωτη ονομασια ηταν επισκοπη καισαρειας με εδρα το ομονυμο χωριο.τωρα τι εχεις να πεις ρε μπουκουβαλσ.πραγματικα δεν εχετε να ασχοληθειτε με κατι αλλο εκει στα σερβια;προφανως εχετε λυσει ολα τα προβληματα.

  • Σοβαρευτειτε ολη η περιοχη εχει μεγαλα προβληματα που πρεπει να αντιμετωπισθουν εαννθελοτμε ναψεχει μελλον

  • Οτι κ να λεει αυτος ο Μποκουβλας τα Σερβια χωριο θα παραμεινει κ μαλιστα παρακμιακο!!

    Βγηκε αυτος που κ ποιος τον ξερει, να ασχολειται με την Κοζανη…Ας ενδιαφερθει για την γεφυρα που αν κανει πως κλεινει θα ζουνε με γκαζολαμπες

    • Βλάχοι που μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες δεν ήξεραν να μιλάνε νεοελληνικά και μιλούσαν μόνο με σύμφωνα (χωρίς φωνήεντα). Ξαφνικά λόγω Δ.Ε.Η Α.Ε είδαν χρήματα στην τσέπη τους, άφησαν τα ζώα σουλουπώθηκαν λίγο και άρχισαν να θέλουν και άλλα πράγματα σε βάρος όλων των άλλων. Σιγά σιγά κάποιος τους είπε ότι είναι πρωτεύουσα και ότι αυτοί είναι οι κάτοικοί της. Άντε τώρα να πείσεις έναν αγράμματο ότι δεν είναι έτσι και ότι τόσα χρόνια όλα ήταν μια μπαρούφα.

  • Ήρεμα….
    Από αυτούς που ξέρουν την κανονική ονομασία δεν έγινε σκόπιμα ,αλλά εν τη rimi του λόγου. Αν έχουμε αποδείξεις τότε αλλάζει το σενσριο.
    Από αυτούς που δεν ξέρουν,απλά ζητάμε να τη μάθουν.
    Τίποτα άλλο

    • Η ρημη του λογου αφορά τον προφορικό λογο . Στα γραπτα δεν υπάρχει όπως και σε αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.