Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr: Για τους συμπολίτες μου στην Πτολεμαίδα: “ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, Ι-Σ-Χ-Υ-Ο-Υ-Ν Α-Κ-Ο-Μ-Η”

25 Απριλίου 2020
21:18
Μήπως τα μέτρα ισχύουν ακόμη (Στα Νέα Ελληνικά: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΛΗΞΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, Ι-Σ-Χ-Υ-Ο-Υ-Ν Α-Κ-Ο-Μ-Η) και κάποιοι ζούνε σε ένα παράλληλο σύμπαν; Οι απερίσκεπτοι παραπάνω άνθρωποι που κυκλοφορούν τελικά ανάμεσά μας βάζουν όλον τον πληθυσμό σε κίνδυνο. Βάζουν όλες τις θυσίες που κάναμε για σχεδόν 2 μήνες σε μεγάλο κίνδυνο.
Δυστυχώς ο λαός μας είναι απαίδευτος και επικίνδυνος όταν δεν έχει ακόμη και την στοιχειώδη λογική για να κρατάει τις απαραίτητες αποστάσεις όταν περπατάει !!! Άτομα 20-30-40-50 ετών χωρίς λογική περπατάνε ως κοπάδια μέσα στην πόλη, πέφτουνε επάνω σου αδιαφορώντας παντελώς για τις όποιες συνέπειες και δεν σέβονται κανέναν παρά μόνο τον πολύτιμο εαυτούλη τους.  Οι κάτοικοι βγαίνουν σχηματίζοντας ομάδες 7-8 ακόμη και 10 ατόμων, περπατώντας στους δρόμους της πόλης, τα παιδιά ελεύθερα σε ομάδες 6-7-8 ατόμων με τα ποδήλατα, οι ένοικοι των πολυκατοικιών είναι κάτω από τα σπίτια τους σε ομάδες στήνοντας τα γνωστά πηγαδάκια σχολιάζοντας με ανεμελιά τα τελευταία νέα τρώγοντας σπόρια και πίνοντας καφέ.
Oι αστυνομικοί ας επισκεφτούν το κανάλι της πόλης μετά τις 18:00 να δούνε τι συμβαίνει, ας περάσουν από τις γειτονιές της πόλης να δουν το πανηγύρι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει κάθε απόγευμα

32 σχόλια

  • Έχεις ΑΠΌΛΥΤΟ δίκιο!!! Μου έκανε εντύπωση και εμένα που επισκέφθηκα την Παρασκευή το απόγευμα την πόλη (από χωριό) για να πάω σούπερ μάρκετ. Το πάρκο εκτάκτων αναγκών, οι πεζόδρομοι γύρω γύρω και γενικά κάθε παγκάκι και δρόμος ήταν γεμάτα από κόσμο παρέες και μικρά παιδιά με ποδήλατα. Ακριβώς έτσι όπως τα περιγράφεις. Είμαστε απλά απαράδεκτοι. Οκκ έχει καλό καιρό, οκκ κουράστηκαν μέσα στα διαμέρισματα, αλλά όλο αυτό που καταφέραμε μπορεί να γκρεμιστεί σαν χάρτινος πύργος. Λίγη προσοχή βρε άνθρωποι ακόμα, η υπομονή είναι αρετή.

  • Κι εσύ που τα είδες; Πήγες στο κανάλι; Πήγες στις γειτονιές; Εγώ που κάθομαι σπίτι δεν έχω εικόνα και πιστεύω ότι και στην Πτολεμαΐδα, όπως και σε όλη τη χώρα κάθονται σπίτι. Ξεκίνησε με τον εαυτό σου να μένει μέσα και μετά βγες να ρουφι.εεεμμμ να καταγγείλεις.

    • Κοίτα να συνέλθεις. Δεν είναι λογική αυτή που έχεις. Δεν είμαστε κοπάδι από πρόβατα αλλά άνθρωποι που ζούμε με λογική και σεβασμό ο ένας προς τον άλλο. Εσύ πιο κοντά στα ζα φαίνεσαι.

    • Κι εσύ που τα είδες; Πήγες στο κανάλι;
      Ναι πήγα, είναι καλό το ότι ο κόσμος με ευκαιρία του ότι δεν έχει τι άλλο να κάνει βγαίνει να περπατήσει, και μαθαίνει ότι υπάρχει και το «κανάλι» και το «κουρι» και η Ασβεστοπετρα και η Κρυοβρυση και πολλά αλλά όμορφα μέρη, που ευτυχώς έχουμε διπλά μας, και μακάρι, αυτήν την όμορφη συνήθειας να την κρατήσουν και μετά . Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας ιδικά στο «κανάλι» τα έχουν μπερδέψει λίγο τα πράγματα, μεγάλες παρέες, νεράκι, καφεδάκι, σποράκια, βόλτα στο χαλαρά, και όταν πιουν το νερό, πιουν και τον καφέ, το γνωστό δεν βαριέσαι, γέμισε ο τόπος με κύπελλα κα μπουκάλια, και μετά για όλα θα φταίει ο δήμαρχος .

        • Δηλαδή; Να μην καυτηριαστεί το ότι κάποιοι συμπολίτες μας δεν σέβονται τον χώρο, που μάλλον δεν γνωρίζεις ότι κάποιοι εθελοντές τον κρατάν καθαρό. Δηλαδή να αποδεχτούμε ότι ο κάθε απολίτιστος αφού κάνει το κομμάτι του αφήνει τα σκουπίδια του για να τα μαζεύει κάποιος άλλος;

  • Το θέμα είναι ότι την αγένεια την συναντάς παντού. ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ Κ ΚΡΥΨΟΥ, και θεωρείς τον εαυτό σου υπεύθυνο άτομο; Μπράβο σου.
    Μου αρέσει δεν μου αρέσει (Που δεν μου αρέσει θα κάτσω σπίτι, μου και για εμένα και για του γύρω μου, και όταν θα βγω, (που βγαίνω) θα σεβαστώ τους γύρω μου και το πρωτόκολλο.

    • Μία παράγραφος που όσες φορές και να διαβάσω δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς φίλε. Μπορείς να τα ξαναγράψεις σε παρακαλώ και να ζητήσεις από τον κηδεμόνα σου να σε βοηθήσει λίγο;

  • Ταυτόχρονα με την ρυθμό αύξησης των απαγορευμένων εξόδων/συγχρωτισμών κλπ., αυξάνεται και ο ρυθμός των ψεκασμένων σχολίων (αυτά δηλ. που υπερασπίζονται παραβατικούς/ενοχλητικούς/προβληματικούς κλπ). Μάλλον λογικό είναι.

  • Αν είναι και ΔΕΗτζήδες κιόλας, και την ίδια στιγμή πληρώνονται κανονικότατα χωρίς να πατάνε (από 0% εώς max 25% εκ περιτροπής), ακόμη καλύτερη είναι η ψιλή κουβέντα και η χαλαρή βολτούλα.

  • Οι επιστολες ιδιως οι ανωνυμες ξερουμε ολοι που αποσκοπουν.παλιοτερα υπηρχαν αυτοι με τη κουκουλα και το δαχτυλο τωρα απλα μια ανωνυμη επιστολη.Αν εμενες Σπιτι παντως δε θα τα ηξερες ολα αυτα που ανωνυμα καταγγελεις αρα εισαι και συ σαν αυτους που κατακρινεις ηθελα να πω.

    • Πραγματικά πόσο χρονών είσαι φίλε. Γιατί ο γιος μου που τώρα θα πάει 2α δημοτικού και περισσότερη λογική από εσένα έχει και βγάζω και νόημα όταν γράφει κάτι.Εσύ μάλλον κουράστηκες αυτές τις ημέρες και ίσως νιώθεις λίγο πιεσμένος; Ή έτσι είσαι κανονικά; Δεν ξέρω τι να πω…

      • Κατσε με τον γιο σου σπιτι τοτε και ασε τα καναλια και τις ασβεστοπετρες και τις βολτες.αλλα του γειτονα τη καμπουρα μονο εισαι ικανος να δεις λυπαμαι!

        • Είσαι εντελώς ανεύθυνος δυστυχώς… το παλιό πασοκ το ορθόδοξο του βολεμένου ωχαδερφισμού που δεν του καίγεται καρφί για το συνάνθρωπο να υποθέσω;

        • Βρε κεφάλα. Από πότε ο γείτονας έχει δικαίωμα να επηρεάζει την ασφάλεια και την καθημερινότητα του διπλανού του συνανθρώπου; Πάμε καλά σε αυτήν την κοινωνία ή το έχουμε κάψει εντελώς; Από πότε η δικιά σου ελευθερία είναι μεγαλύτερη από την δικιά μου ελευθερία και έχεις δικαίωμα να με βάζεις σε κίνδυνο; Αυτά έπρεπε να τα έχεις μάθει στην οικογένεια και στο σχολείο. Τίποτα δεν έμαθες; Μάλιστα μια ημέρα στο κανάλι οι ίδιοι θρασύτατοι περιπατητές που δεν σέβονταν κανέναν και περπατούσαν όπως να’ναι μόλις είδαν τα μηχανάκια της ΔΙΑΣ άλλαξαν συμπεριφορά αμέσως παριστάνοντας τους συνεπείς που σέβονται τις αποστάσεις κτλ. Τέτοιοι καραγκιοζοπαίχτες είμαστε, θρασύδειλοι.

          • Για να γνωριζεις ακριβως τι εγινε στο καναλι και με λεπτομεριες εισαι σιγουρα σαν ολους τους αλλους με την ιδια συμπεριφορακεφαλα

  • Ανευθυνος οσο και εσυ που πας στο καναλι και στην ασβεστοπετρα και στα παρκα για να βλεπεις αν εχει κοσμο.αλλα το δικο σου δε μετραει ε;

  • Γιατί στην Κοζάνη τι γίνεται ακόμα χειρότερα εδώ έχει παραπάνω κόσμο έξω που υποτίθεται ότι έχει καραντίνα από πριν την καραντίνα όλοι τάχατες με τα αθλητικά για περπάτημα όλοι αυτή που γέμιζαν της καφετέριες κ τα καφενεία το ρίξανε στο περπάτημα

    • Βλάχοι που μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες δεν ήξεραν να μιλάνε νεοελληνικά και μιλούσαν μόνο με σύμφωνα (χωρίς φωνήεντα). Ξαφνικά λόγω Δ.Ε.Η Α.Ε είδαν χρήματα στην τσέπη τους, άφησαν τα ζώα σουλουπώθηκαν λίγο και άρχισαν να θέλουν και άλλα πράγματα σε βάρος όλων των άλλων. Σιγά σιγά κάποιος τους είπε ότι είναι πρωτεύουσα και ότι αυτοί είναι οι κάτοικοί της. Άντε τώρα να πείσεις έναν αγράμματο ότι δεν είναι έτσι και ότι τόσα χρόνια όλα ήταν μια μπαρούφα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.