Επιτροπή Αγώνα του Π.Α.ΜΕ. Υγείας στο Νοσοκομείο Κοζάνης και το Κ.Υ. Σιάτιστας: Συνεχίζουμε τη διεκδίκηση

27 Απριλίου 2020
18:53

 

Στις 7 Απρίλη η φωνή των υγειονομικών του Γ.Ν. Κοζάνης και των Κ.Υ.- αν και πίσω από τις μάσκες – ακούστηκε δυνατά.

Τότε, σε φάση ανοδικής πορείας των κρουσμάτων, μέσω της συμβολικής κινητοποίησης της Επιτροπής Αγώνα Υγειονομικών (βλέπε εδώ) ζητούσαμε τα αυτονόητα για την προστασία της Υγείας του λαού, καταθέτοντας υπόμνημα αιτημάτων στη Διοίκηση του Νοσοκομείου (βλέπε αντίστοιχα στο επισυναπτόμενο).

Στις 28 Απριλίου ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και εκατοντάδων ταξικών σωματείων για νέα πανελλαδική κινητοποίηση.

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας, διότι από τότε μέχρι σήμερα, μπορεί να κερδήθηκε χρόνος και να βοήθησαν τα περιοριστικά μέτρα στη μη περαιτέρω διασπορά του ιού, αλλά αυτός ο χρόνος δεν αξιοποιήθηκε από τους αρμόδιους στην κατεύθυνση ουσιαστικής θωράκισης των δομών Υγείας της περιοχής μας, παρά τα όσα διατυμπανίζονται. Και εξηγούμαστε αναλυτικά:

– ΔΕΝ είδαμε ούτε μία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το Νοσοκομείο Κοζάνης και τα ΚΥ που υπάγονται σ αυτό. Τα κενά καλύφθηκαν – για την ακρίβεια “μπαλώθηκαν” – με τις γνωστές μετακινήσεις προσωπικού και με ελάχιστες ¨ευέλικτες” προσλήψεις (επικουρικοί, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

– ΔΕΝ εξασφαλίστηκε η λειτουργία της ΜΕΘ του νοσοκομείου μας με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό κι εδώ δεν μπορούν να κρυφτούν οι εγκληματικές διαχρονικές ευθύνες.

-ΔΕΝ εξασφαλίστηκε η επαναλειτουργία των πρωτοβάθμιων δομών υγείας ώστε να γίνεται ΠΡΟΛΗΨΗ μέσω της παρακολούθησης ευπαθών ομάδων, χρονίως πασχόντων, διενέργειας εμβολιασμών.

– Η αίσθηση επάρκειας σε ΜΑΠ (Μέσα Ατομικής Προστασίας) που μπορεί να έχει σήμερα το προσωπικό του νοσοκομείου και των Κ.Υ. δεν προκύπτει από καμιά γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τις δομές υγείας, αλλά από ΔΩΡΕΕΣ.

Τη στιγμή λοιπόν που η πλειοψηφία του κόσμου έχει επιδείξει στο μέγιστο την προσωπική, ΑΤΟΜΙΚΗ του ΕΥΘΥΝΗ, εμείς ως υγειονομικοί ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε πουθενά αυτή την περιβόητη ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

Διότι είναι ευθύνη του κράτους και του Υπουργείου Υγείας η στελέχωση και ο εξοπλισμός των μονάδων Υγείας.

Δεν μπορεί να κρύβεται αυτή η ευθύνη πίσω από τις δωρεές τοπικών παραγόντων, που για να λέμε και την αλήθεια δεν δωρίζουν όλοι με άκρως αγνές προθέσεις. Ούτε μπορεί να μετακυλίεται η κρατική ευθύνη στην Περιφέρεια και το Δήμο με τη γνωστή λογική της “ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας”.

Αλήθεια πως θα εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο νοσοκομείο Κοζάνης όπου γίνονται τα διαγνωστικά tests για τον SARSCoV-2 , όταν λήξει η σύμβαση των μοριακών βιολόγων που προσλήφθηκαν μάλιστα με ευθύνη της Περιφέρειας;

Με βάση όλα τα παραπάνω ΔΕΝ είμαστε σε θέση να πούμε ότι κερδήθηκε το στοίχημα με την επιδημία στην περιοχή μας, που είναι μάλιστα και ιδιαίτερα πληττόμενη.

Ποιος μπορεί ειλικρινά να ισχυριστεί ότι η περιοχή μας είναι θωρακισμένη σε μια ενδεχόμενη νέα έξαρση της επιδημίας;;

Καλούμε τους συνάδελφους υγειονομικούς και όλο το λαό

να ενισχύσουν τον αγώνα για ουσιαστική αναβάθμιση του Νοσοκομείου και όλων των δομών Υγείας της περιοχής με αποκλειστική ευθύνη του κράτους,

για Υγεία σύγχρονο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Διεκδικούμε ΑΜΕΣΑ:

· Λειτουργία της ΜΕΘ Γ.Ν. Κοζάνης.

· Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση του Νοσοκομείου, του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας και των Κ.Υ.

· Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών, σύμφωνα με επιστημονικές προδιαγραφές και με ευθύνη του κράτους.

· Ένταξη στα BAE.

 

Επιτροπή Αγώνα του Π.Α.ΜΕ. Υγείας στο Νοσοκομείο Κοζάνης και το Κ.Υ. Σιάτιστας

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.