ΟΧΙ στον «εξοβελισμό» του αγάλματος του Μητροπολίτη Ιωακείμ και της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης

28 Απριλίου 2020
09:10

 

Η προτομή του πνευματικού ηγέτη του ΕΑΜ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του βουνού (ΠΕΕΑ), που κοσμούσε την κεντρική Πλατεία της Κοζάνης πριν την ανάπλασή της, αφαιρέθηκε λόγω εργασιών με σκοπό να τοποθετηθεί αργότερα αλλά εδώ και 5 χρόνια «αραχνιάζει» σε κάποια αποθήκη.

Η Δημοτική Αρχή της Κοζάνης αποφάσισε επί τέλους να ασχοληθεί με την προτομή του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Ιωακείμ όχι όμως για να τον τιμήσει αλλά για να το «εξορίσει» επιδιώκοντας να σβήσει από τη μνήμη των κατοίκων ακόμα και τα ίχνη του.

Έτσι στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισαν πλειοψηφικά, δια περιφοράς, να τοποθετήσουν το άγαλμα του Μητροπολίτη, που τίμησε όσο λίγοι αυτή την Περιοχή, στη θέση «Νταμάρια» όπου υπάρχει μνημείο για τους αγωνιστές που εκτελέστηκαν σε εκείνη την τοποθεσία. Όμως τέτοια μνημεία που βρίσκονται έξω από τον ιστό της Πόλης, στα βουνά και στις λαγκαδιές, όπου έγιναν μάχες με τους κατακτητές και σκοτώθηκαν παλικάρια, υπάρχουν πολλά στον Τόπο μας αλλά είναι για να τιμούμε αυτούς που σκοτώθηκαν εκεί…

Είναι φανερό ότι κάποιοι κύκλοι (φανεροί και σκοτεινοί) θέλουν να εξοβελίσουν την προτομή από την Πόλη επειδή νομίζουν ότι έτσι σβήνουν και την ιστορία του αντιφασιστικού αγώνα της Περιοχής και της Χώρας μας.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής «Τόπος να ζεις» που τώρα κάνει τον τιμητή αλλά επί 5 χρόνια απέφυγε, συνειδητά προφανώς, την τοποθέτηση της Προτομής στο κέντρο της Πόλης.

Απαιτούμε, και θα αγωνιστούμε γι αυτό, η Προτομή να τοποθετηθεί στο κέντρο της Πόλης για να θυμίζει και να διδάσκει στους κατοίκους, στους επισκέπτες και στους νέους, την ιστορία του τόπου μας, τον μεγαλειώδη αντιφασιστικό και απελευθερωτικό αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του λαού μας.

Κοζάνη 28/4/2020

Το Γραφείο Τύπου

10 σχόλια

  • ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ…ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ…ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ…ΜΙΑΣ ΚΙ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ Η ΕΔΡΑ ΤΗς ΜΗΤΡΟΠΟΛΗς ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΡΑΣΗς ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ..

  • Αφού λύσαμε όλα τα προβλήματα ασχολούμαστε με τα αγάλματα καημένη ελλαδα πάντα μπροστά λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει!!!!!!!!!!!1

  • Ο συντηρητισμος της Ακρας Αριστεράς φτάνει μέχρι εκεί! Φωνάζουμε για ότι έχει σχέση με την ιδεολογία μας ( στη θεωρία), μπαμπακωνουμε γερά τις παραδες κ αυξανουμε την προσωπική ιδιοκτησία μας ( η πράξη) , έχοντας πείσει πια τον εαυτό μας ότι αυτό είναι το ζητούμενο!

  • Πλάκα έχει, το όλο θέμα λέω να μην λυθεί και να το φέρνουν στην επικαιρότητα κάθε χρόνο!
    Αυτοί που αποφάσισαν να του αλλάξουν γειτονιά τώρα γράφουν έκθεση ιδεολογίας για πανελλήνιες!
    Τον έχουν κλείσει στην αποθήκη γιατί δεν βρήκαν γειτονιά και σοκάκι, και τωρα μαύρο δάκρυ γιατί δεν έχει τόπο και πατρίδα ο Ήρωας!!!!
    Το θέμα δεν είναι τι τραβάει το άγαλμα, το θέμα είναι τι τραβάμε εμείς με όλους αυτούς!
    Βάλτε το άγαλμα στην κεντρική πλατεία αλλά να επαναφέρετε και το άγαλμα του Παύλου Μελά!
    Έτσι και αλλιώς η κεντρική πλατεία παιδική χαρά έχει γίνει και μετά δείτε και κανένα σοβαρό πρόβλημα να ασχοληθείτε!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.