Προτάσεις από την Α. Τερζοπούλου, για απαλλαγές, σε πληγείσες επιχειρήσεις και πολίτες, στο Δήμο Εορδαίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

30 Απριλίου 2020
10:08
Κανένα σχόλιο

Στην χθεσινη συνεδρίαση (29/4/2020) του Δημοτ.συμβουλίου Εορδαίας, από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. ΑΘΗΝΑ Τερζοπουλου , κατατέθηκε ΠΡΟΤΑΣΗ- ΕΙΣΗΓΗΣΗ με θέμα «περί λήψης απόφασης για απαλλαγές λόγω της πανδημίας του κορωναιου, σε πληγείσες επιχειρήσεις και πολίτες, νοικοκυριά του Δημου μας.»

Μεχρι σήμερα πλέον των 100Δημων πανελλαδικά έλαβαν παρόμοιες αποφάσεις στα δημοτικά των συμβούλια για απαλλαγές πληγεισων επιχειρήσεων και πολιτών τους, όπως δηλώθηκε από την ίδια, που δήλωσε ολιγωρία εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, που υποσχέθηκε βέβαια να το φέρει το θέμα σ επόμενη συνεδρίαση, που θα γίνει τελικά με τα μέτρα πρόληψης στην ίδια αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτ.Συμβουλίου.

Οι Προτάσεις που κατατεθήκαν ειναι περιληπτικά οι εξής:

1.Αναστολή καταβολής μισθωμάτων σε Δήμους για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων και εντός αθλητικών χωρων

2.Απαλλαγή επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους από τέλη α. Απαλλαγή 100%από τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων

β. Απαλλαγή 100 %από τέλος καθαριότητας και φωτισμού

γ. Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων και των μισθωτών των επιχειρήσεων που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

3.Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%) όλων των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή αυτή.

ΕΠΙΣΗΣ για τα Τροφεία Βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου ΕΟΡΔΑΙΑΣ ν αποφασιστει η Αναστολή καταβολής οικονομικής συμμετοχής γονέων (τροφείων) στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας , για το χρονικό διάστημα που αυτοί παραμένουν κλειστοί.

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ -ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ παιδια που φοιτούν ΣΤΟ <Δημοτικό ΩΔΕΙΟ, εκτος αν υπάρξει δυνατότητα διδασκαλίας των μαθημάτων λογω της γνωστής ιδιαζουσας φυσης των μουσικων μαθημάτων .

ΕΠΙΣΗς Να εξεταστεί ΄:

Η δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών όλων των φυσικών ΠΡΟΣΩΠΩΝ του <δημου μας σε καθε περίπτωση να απαλλαγούν απο τα δημοτικά τέλη όλοι οι δημοτες μας που εμειναν ανεργοι λογω των συνθηκών ή περιορίστηκαν τα εισοδήματά των.

Η Επαναλειτουργία του κοινωνικού συσσιτίου στους συνδημότες μας που έχουν την ανάγκη μας.

Η – Διανομή προϊόντων σε συνδημότες μας που έχουν την ανάγκη μας (φρούτα, λαχανικά) που θα αγοράζει ο Δήμος μας από τους παράγωγούς που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές του Δήμου μας

– Η δυνατότητα απαλλαγής πληρωμής τιμολογίων ύδρευσης- αποχέτευσης όλων των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός εξαμήνου αρχής γενομένης από 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020. -.

Επειδή στην παρούσα ΣΥΓΚΥΡΊΑ δε γνωρίζουμε πόσο διάστημα θα διαρκέσει η κρίση, ζητούμε, σε περίπτωση που αυτή παραταθεί, οι απαλλαγές που αναφέρονται παραπάνω να διευρυνθούν και να περιλάβουν όλο το έτος 2020 των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωναϊου για τις πληγείσες επιχειρήσεις –

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 22/4/2020

ΕΚ Της ΜΕΊΖΟΝΟς ΑΝΤΠΟΛΙΤΕΥΣΗς

ΑΘΗΝΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.