Συμβολική κινητοποίηση των ταξικών εργατικών σωματείων πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Κοζάνης με κεντρικό σύνθημα «Ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, να μην πληρώσει ξανά ο λαός».

Παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με μάσκες, γάντια και τις απαραίτητες αποστάσεις, οι εργαζόμενοι τίμησαν τους νεκρούς της τάξης τους. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Κοζάνης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης (μέλος της ΟΓΕ) καθώς και άλλοι φορείς.

Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης όπου τιμήθηκε ο Νίκος Πλακοπίτης, ένας από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής, τότε πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης και πρωτεργάτης στην ίδρυση του Εργατικού Κέντρου. Λουλούδια κατέθεσαν εκπρόσωποι των σωματείων και της Αγωνιστικής Κίνησης Γυναικών Κοζάνης (μέλος της ΟΓΕ).

«Η κινητοποίηση των σωματείων και των εργαζομένων σε αυτές τις συνθήκες στέλνει αποφασιστικό μήνυμα για την επόμενη μέρα που το κεφάλαιο θα επιχειρήσει να φορτώσει τη νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού. Δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος της εργατικής τάξης που εμπνέεται από τους νεκρούς της και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο μέχρι την τελική νίκη. Τέλος, δίνει απάντηση στη προσπάθεια της κυβέρνησης που, επικαλούμενη προσχηματικούς λόγους για δήθεν μέτρα προστασίας, επιχείρησε να φιμώσει τη φωνή των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που δίνει το πράσινο φως στην εργοδοσία να κλιμακώσει την αντεργατική επίθεση και δεν παίρνει μέτρα για χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού», υπογραμμίζουν τα Σωματεία και οι φορείς που συμμετείχαν.

Πηγή 902.gr