Στάθης Κωνσταντινίδης (Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης): Διευθέτηση εκκρεμοτήτων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους

2 Μαΐου 2020
16:34

 

 

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, βασικό εργαλείο για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων αποτέλεσε η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, η γνωστή παροχή των 800 ευρώ.

Είναι γεγονός ότι εξαιτίας της περιπτωσιολογίας που εμφανίζει η οικονομική δραστηριότητα και της έκτασης του πεδίου εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, ήταν εύλογο να προκύψουν δυσλειτουργίες, δεδομένου ότι τα πληροφοριακά συστήματα δεν ήταν προσαρμοσμένα για την αντιμετώπιση τέτοιων εκτάκτων φαινομένων και γι’ αυτό απαιτούνταν παραμετροποιήσεις.

Το προηγούμενο διάστημα απασχόλησαν πολλές επιχειρήσεις της περιοχής μας αλλά και μεμονωμένους εργαζόμενους, περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν ήταν εφικτή η υποβολή αμοιβαίων δηλώσεων εργοδοτών – απασχολουμένων, προκειμένου οι τελευταίοι να δικαιωθούν της προβλεπόμενης αποζημίωσης. Τα ζητήματα αυτά κατ’ επανάληψη έθεσα αρμοδίως για την επίλυσή τους.

Ήδη, με εγκύκλιο της αρμόδιας Γραμματέα κ. Στρατινάκη αντιμετωπίστηκαν οι περιπτώσεις: της μεταβίβασης επιχείρησης, μεταφοράς προσωπικού, δανεισμού εργαζομένων, παρελθούσας ή τρέχουσας προσωρινής απασχόλησης, επίσχεσης εργασίας, εσφαλμένων καταχωρίσεων ή υποβολής χειρόγραφων δηλώσεων και περιπτώσεις πολλαπλών εργοδοτών.

Οι εργαζόμενοι και εργοδότες που εμπίπτουν στο παραπάνω πλαίσιο θα πρέπει να απευθυνθούν στους λογιστές τους, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να υποβάλλουν τις αναγκαίες δηλώσεις, για την τακτοποίηση των ζητημάτων τους.

Με την παραπάνω ρύθμιση κατοχυρώνεται πλέον και τυπικά το εμφανιζόμενο κενό στις περιπτώσεις έμμεσων εργοδοτών, για το οποίο είχα δεσμευτεί εγγράφως στους επαγγελματίες της εστίασης και όχι μόνο, τους οποίους και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.

Με αφορμή την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους εξαίρετους οικονομολόγους – λογιστές της περιοχής μας, με τους οποίους όλο αυτό το διάστημα έχω συνεχείς συνεργασίες για την αντιμετώπιση των αναφυόμενων θεμάτων, κατά την εφαρμογή των κυβερνητικών παρεμβάσεων. Είναι και αυτοί επαγγελματίες που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή, εισέπραξαν μεγάλη πίεση στο στάδιο της εξατομικευμένης εφαρμογής των μέτρων και μας εφοδίασαν με την τεχνογνωσία και τις προτάσεις τους. Χωρίς τη συνδρομή τους θα ήταν ομολογουμένως αδύνατη η εφαρμογή των δράσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης.


Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

31 σχόλια

  • Αξίζουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για την υπεύθυνη αντιμετώπιση της κρισης. Μιλάμε για Αρμαγεδδώνα που κατέστρεψε χώρες κι όμως εμείς αντέξαμε γιατί είδαμε στιβαρή διαχείριση. Πρέπει να στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη

    • Οτι πεις γαλαζοαιματε. Μονο που τα σ6γχαρητηρια,την υοευθυνιτητα,την αντοχγ,τη στιβαρη διαχεθριση και τη στηριξη την εχετε μονο μεταξυ σας. Αφηστε μας ησυχους στον πονο μας,στον εγκλεισμο,στη φιμωση,στην ανεχεια,στην ανεργια,στην απαγορευση των θρησκευτικων μας καθηκοντων και αναγκων και σταματειστε τις ωραιοποιησεις,τη βιτρινα των καλως καμωμενων και στην αθλιοτητα που βυθισατε τη χωρα. 51 εκατομυρια στα καναλια; ντροπη να παινευεστε κι απο πανω

      • Μερικοί είστε άξιοι να μένετε σε πόνο. Για πρώτη φορά η Χώρα έχει παγκόσμια πρωτια και αναγνώριση για την ίδιαχείριση της πανδημίας. Ο βουλευτής μέσα στην πόλη προσπάθεια αντέτεινε σε κάτι θετικό για το κοινό καλό. Κάποιοι προσπαθούν κάποιοι γκρινιάζουν. Είσαι τυχερός που δεν σε αφήνει στη μοίρα σου ….

    • Αυτοι οι αλλοι 1ον δεν βουλιαξαν τη χωρα αλλα την 3βγακαν απο την κριση και αυτοι οι αλλοι σεβονται και δεν εκμεταλευονται την κατασταση πουλωντας μιξροπολιτικη οοως αισχρα κανατε εσεις. Σεβαστειτε το επιτελους γαλαζοαιματοι της δεκαρας

  • Επιτελους βρεθηκε και καποιος να συγχαρει και να αναγνωρισει τη δουλειά των λογιστων που ενω ολοι κλεινοντουσαν στα σπιτια τους αυτοί ηταν στο γραφείο και επρεπε να εξυπηρετησουν ολους τους πολιτες και επιχειρηματιες που επρεπε να τακτοποιηθουν ωστε να πΡ πάρουν το επιδομα. Συγχαρητηρια.

    • Τζαμπα τα εκαναν; οταν οι αλλοι εμεναν ανεργοι εσεις ειχατε δουλεια. Απλα ερχονται εκλογες…

  • Ο κόσμος βλέπει Ποιος ασχολείται με τα προβλήματα του, σου αξίζει ένα μεγάλο μπράβο Στάθη!

  • Ξέχασες το κατόπιν ενεργειών μου… ή κατάλαβε το επιτελείο σου ότι αυτά είναι άλλων εποχών. Βγάλε ανακοίνωση και …. αστην….

  • Μην βιάζεστε με τα μπράβο. Ο λογαριασμός δεν ήρθε ακόμη. Όταν έρθει θα δείτε ότι και οι 300 το ίδιο άχρηστοι ψεύτες είναι.

  • Αυτές τις στιγμές δεν μας αξίζει να είμαστε μικροψυχοι
    Πάμε καλά
    Πολύ καλά
    Συγχαρητήρια !!!

  • Τώρα περιμένουμε Βρυζίδου Αμανατιδη να πούνε και αυτοί κάτι να δικαιολογήσουν τον μισθό τους.
    Είμαστε για σκότωμα!!!

  • Μπράβο κύριε Κωνσταντινίδη! Σημαντική η παρέμβαση σας για το συγκεκριμένο θέμα.
    Η πανδημία ήρθε και κλόνισε την υγεία πολλών συμπολιτών μας αλλά κλονίζει συθέμελα και την εθνική οικονομία.
    Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όπως αντιμετωπίσατε το υγειονομικό κομμάτι, με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα αντιμετωπίζετε και το οικονομικό σκέλος…
    συνεχίστε σας εμπιστευόμαστε!

  • Ο Κωνσταντινίδης τον αντιμετώπισε…. είπαμε να γράφετε μόνοι σας καλά σχόλια, αλλά ημαρτον ούτε για τον Κικίλια τέτοια ευχολόγιο. Τόσο πρόβατα νομίζουν ότι είμαστε

  • Αν δεν έχεις τι άλλο να πεις λειτουργείς ως Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων.Στο τέλος επιβεβαιώνεται ότι 5 βουλευτές είναι πάρα πολλοί για την Κοζάνη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.