Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Γιώργου Χριστοφορίδη για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση Εθνικής Οδού Κοζάνης – Αιανής στο τμήμα Κοζάνης – Λευκόβρυσης

4 Μαΐου 2020
09:28

Το Δ.Δ. Λευκόβρυσης είναι πολύ κοντά στον αστικό ιστό της πόλης της Κοζάνης, μόλις 1300 μέτρα.

Λόγω της εγγύτητας με την πόλη της Κοζάνης πολύς κόσμος – για λόγους άσκησης ή για οικονομικούς λόγους – πηγαινοέρχεται με τα πόδια, για να πάει είτε σε παρακείμενο Σούπερ-Μάρκετ είτε για να εκκλησιαστεί στο παρεκκλήσι της Παναγίας, είτε τέλος για τις υποχρεώσεις του σε κάποια από τις υπηρεσίες κατά μήκος του δρόμου (Τμήμα συγκοινωνιών, ΟΠΕΚΑ, ΙΓΜΕ κτλ), καθώς επίσης και στο Κλειστό Γυμναστήριο. Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο τις νυχτερινές ώρες καθώς πολλά παιδιά επιστρέφουν στη Λευκόβρυση με τα πόδια.

Για τους λόγους αυτούς, που αφορούν στη Δημόσια Ασφάλεια, το Περιφερειακό Συμβούλιο τη προηγούμενη περίοδο, στις 15-02-2019, αποφάσισε ομόφωνα να γίνει η
Μελέτη του έργου «Βελτίωση Ε.Ο. Κοζάνης – Αιανής στο τμήμα Κοζάνη – Λευκόβρυση» προκειμένου στη συνέχεια να κατασκευαστεί και το έργο.

Η βελτίωση του δρόμου περιλαμβάνει και την κατασκευή πεζοδρομίων για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών. Η κατασκευή του έργου επείγει.

Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε ακόμη θύματα είναι καθαρά θέμα τύχης.

Γι αυτό και επειδή το κόστος κατασκευής του έργου είναι πολύ μικρό σε σχέση με τις ανθρώπινες ζωές που μπαίνουν σε κίνδυνο καταθέσαμε επερώτηση (πατήστε εδώ για να διαβάσετε την επερώτηση) προς την Περιφερειακή Αρχή για να μας πει για τις προθέσεις της σχετικά με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Γιώργος Χριστοφορίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

12 σχόλια

  • Δεν είναι Εθνική οδός , είναι επαρχιακή…! Περιφερειακός σύμβουλος και εργαζόμενος στο Δήμο και δε γνωρίζει…

    • Και ομως …Εθνικη οδος ειναι.Απλα ειναι χαρακτηρισμενη ως δευτερευον Εθνικο δικτυο το οποιο ο απλος κοσμος το λεει “επαρχιακη” οδος.Επισημα δεν υπσρχει στην κρατικη ορολογια “επαρχιακη” οδος.Αρα μην προτρεχεις…

    • Διαπλάτυνση στον συγκεκριμένο δρόμο συνεπάγεται απαλλοτριώσεις ιδιωτικών περιουσιών…. Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό χρονικά και χρηματικά….?

      • ε ας πάρουμε σβάρνα κάναν πεζό ένα βράδυ για να πούμε πότε θα αξίζει. ποιος λέει οτι τα χωράφια ξεκινάνε ακριβώς στο δρόμο;

  • το θεμα ειναι πολυ σοβαρο, επειδη κανω την διαδρομη πολυ συχνα ειναι οντως θαυμα που δεν ειχαμε πολυ σοβαρα περιστατικα που εχουν να κανουν με την ασφαλεια των πεζων-ποδηλατων αλλα και των οδηγων. Τα βραδυα ειδικα οπου και ο φωτισμος μερικες φορες ειναι ελαχιστος (εως ανυπαρκτος πολλες φορες) ο κινδυνος ατυχηματος/δυστυχηματος ειναι πολυ μεγαλος. Αμεσα διαπλατυνση του (πολυ στενου)δρομου, με κατασκευη κατα μηκος πεζοδρομου και ποδηλατοδρομου(αν ειναι εφικτο) και κυριως με βελτιωση του φωτισμου τις βραδινες ωρες για να αποφευχθουν τα χειροτερα…

    • Αυτό ακριβώς. Άντε εμείς που το κάνουμε κάθε μέρα ξέρουμε. Αυτός που θα την πατήσει θα είναι ένας που δεν “ξέρει” το δρόμο και τα.. ζωντανά που φιλοξενεί. Πόσα σκυλιά βλέπουμε καθημερινά να ορμάνε και στα αυτοκίνητα.

    • Όλα εφικτά είναι καταλήγοντας όμως σε συγκεκριμένο λογαριασμό. Απαλλοτριώσεις σημαίνει τζουγκριζεις αβγά (συμφέροντα), υπολόγισε ενστάσεις, δικαστήρια με τα χρόνια και φυσικά το κόστος….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.